Boli vaše ďalšie bábätká menej náročné?
Oddýchli ste si ako viacrodičky pri ďalších bábätkách viac ako pri prvom alebo sú tie prvé mesiace vždy náročné aj pri druhom, treťom, štvrtom dieťati? A dokedy?
oddychla, moji boli dobre babatka, milovali rezim. boli ako hodinky.
Moje prvé dieťa (dcéra) bolo ako bábika. Spokojné, spalo takmer všade, milovalo prechádzky v kočiari. Druhé dieťa (syn) bol úplný opak. Neodložiteľné, uplakané, veľmi náročné, kočiar ani na sekundu.
Určite to nezáleží od poradia narodenia 😉
Nie, ja mam druhe ako skusku mojho charakteru. Prve dieta je kludne, rozumne, poslusne, druha ma rok aj nieco, a je to drama queen, vkuse reve, zle spava, vzdy je nieco zle. Na druhej strane ale nema daleko ani k smiechu, rada sa blazni, je mega odvazna a nebojacna. Kazde je proste ine
Prve dieta bolo v pohode, riesili sme sice zdravotne problemy ale syn dobre spal takze to bola pohoda jahoda. Druhy syn bol masaker, o mesiac skor narodeny, nepriberal, preplakal vacsinou casu co bol hore, mal 3 spanky po 20 minut. Po pol roku som od vycerpania chcela zomriet, skoncili sme v nemocnici. Dostal lieky ma reflux a ja si este v jeho 1,5 roku pripadam ako najhorsia matka na svete.
Kazde dieta je ine, toto sa neda ani naplanovat ani sa pripravit.
Prvorodený syn - katastrofa, preplakané noci aj dni, a nie len jeho oči plakali, silné koliky, problémy s kojením, náročný pôrod, skrátka všetko zle...druhorodená dcéra - nádherný a ľahký pôrod, od prvého dňa, ako sa narodila, spala celú noc, na kojenie som ju musela budiť, až dokým ma doktorka nesprdla, že či sa nechcem v noci vyspať 😅 celé dni na striedačku pozorovala svet a spala, pozorovala a spala, ešte dodnes s láskou spomínam na to obdobie (už má 13 rokov). Tretie dieťa - syn - boli aj preplakané noci, aj celé prespané, také pol na pol, no aj tak rada spomínam, mala som tri malé deti, takže niekedy to bolo náročnejšie, ale stále krásne❤ teraz mám dvoch teenagerov a jedného 10 ročného, takže by som sa niekedy rada preniesla v čase do minulosti a užívala si tú ich nevinnosť a hlavne to, že nevedeli rozprávať 😂
@anonym_autor každé dieťa je iné. Kamarátka má tretie také, že povedala, že keby bolo prvé, tak je jedináčik
@anonym_autor prva bola ako za trest. O druhej sme ani nevedeli.
@anonym_autor pri prvom som si oddýchla najviac. Poslednom najmenej.
kazde dieta bolo ine, najma v prvych mesiacoch zivota boli narocne, pri niektorych cca take 2 roky boli narocne ale potom lepsie
ja som mala po 2 potratoch očakávané, chcené dieťatko, ktoré ma ale paradoxne zastihlo úplne nepripravenú, neustály plač, vôbec nespal - len v idúcom kočiari, po nakojení mlieko z neho tieklo prúdom, reval a reval a ja som mala chuť vyskočiť z okna aká som nemožná matka
na viac detí som si netrúfla, prežili sme všetci, ale to obdobie mám zahmlené a nerada na to spomínam, pomoc od okolia žiadna jedine reči ako sa mám spamätať a užívať si! dieťatko
Obe deti riadny zaberák - tichý reflux, koliky, plač, neustale nosenie, hračky ich nebavili, nonstop len mama mama. Rozdiel medzi nimi 16 mesiacov 🙈 ale vytrénovali ma do božskej trpezlivosti… 😄
ja som mala po 2 potratoch očakávané, chcené dieťatko, ktoré ma ale paradoxne zastihlo úplne nepripravenú, neustály plač, vôbec nespal - len v idúcom kočiari, po nakojení mlieko z neho tieklo prúdom, reval a reval a ja som mala chuť vyskočiť z okna aká som nemožná matka
na viac detí som si netrúfla, prežili sme všetci, ale to obdobie mám zahmlené a nerada na to spomínam, pomoc od okolia žiadna jedine reči ako sa mám spamätať a užívať si! dieťatko
@anonym_fd7213 boze toto aj ja. Ja som bola u doktora a tam ma zrusil ze deti placu. No placu, ale nie nonstop. Boli sme asi u 3 roznych doktorov a prva otazka- to je vase prve dieta,ze? No nie 🙄 kazdy si myslel ze mam poporodnu depresiu.Ja som mala uplakane dieta ktoremu nic nepomahalo. On plakal pred krmenim, po krmeni, pred spankom, po spanku. Naozaj stale. A najlepsie bolo ze dieta place lebo som nervozna, lebo to zo mna citi 🤦🏼♀️ musela by som byt budhisticky mnich aby som sa usmievala ked mi dieta iba place. Nas kazdy poznal iba kvoli revu. Dookola som sa ospravedlnovala susedom.
Ja mam este starsieho syna, on su to odniesol chudacik tiez. Som rada ze je to za nami. Tiez nerada spominam na prve mesiace so synom. Mozem povedat jedno, prezila som to. Uplne ta chapem
@anonym_autor moje prve dieťa je tak náročné že vďaka tomu už druhé ani nemám v pláne. Druhýkrát by som toto nedala a nikto mi nezaručí že druhé by bolo kludnejsie. Ale tiez si rada prečítam odpovede
Ja mam kľudne dieťa a sestra ma druhé horšie ako prvé a to ani to prvé nemá úplne kľudne

Ved kazde dieta je ine... Moja prva bola v pohode, len ja nie, lebo som vsetko robila prvy krat😂 Proste sme sa ucili jedna od druhej...druhorodeny bolo to najflegmatickejsie pohodove dobre spiace dieta... tretorodeny bol chaoticky hypermobilny auti chlapec, co cely cas krical a skoro nikdy nespal...stvrta bola zasa kopia druhorodeneho, ticha, kludna, dobre spiaca, bezproblemova....piaty je ako moja prvorodena, klasicke normalne dietatko... len ja som uz v pohode kludnej velryby, nejako neriesim, milujem kazdy den... oddych? Co je oddych??Chodim do prace, mame 5 deti, ideme rezim 😂