icon

Budenie mesačných detí na kŕmenie v noci

6. jún 2020

Dobrý večer 🙂
Baby, budili ste svoje detičky v noci na kŕmenie?
Naša má mesiac a krásne v noci búva. Niekto tvrdí, že dieťatko je potrebné budiť po max 4 hodinách, iní tvrdia, že dieťatko budiť netreba a samo si vypýta papať.
Zdravý rozum hovorí, že ju máme nechať búvať, veď ani nás naše maminy nás nebudili, no troška mi vŕtajú v hlave aj tie iné názory.
Budem vďačná za vaše skúsenosti.
Len doplním, že sme na UM, čiže, žiaľ, nekojím.
Ďakujem

Strana
z2
zuzuliennka1
7. jún 2020

aj nas syn bol od nemocnice na UM, kojenie som rozbehla az po mesiaci a ja som napr. budit musela - kvoli zltacke.. bol spavy, den/noc, takze by nejedol takmer nic cely den... ale ako som zacala kojit a teda na poziadanie, v noci sa mi potom nebudil, max. 1x semtam a priberal pekne - tak naco budit... ak je tvoja dcera zdrava, pekne pribera, ak si dobre pamatam - s takymi malickymi 1mes. detmi sa k dr. chodi takmer kazdu chvilu - cize pravidelne je isto vazena - a ak je vsetko ok. nechaj spat 🙂

trinneo
7. jún 2020

Mne doktorka na poradni hovorila, aby som dcérku budila na jedenie, ale ja som kojila... a mne to bolo proti srsti, hlavne ak pekne v noci spinkala aj 4-5 hodín a možno dve noci som sa ju snažila budiť a potom som s tým skončila. Ono to nemá zmysel, ak dieťa inak prospieva a priberá a je spokojné, tak je to podľa mňa zbytočné... skôr som ja musela vstávať, aby som si odsávala mlieko, ale dcérku som nebudila....až okolo 3 mesiacov som ju začala budiť nad ránom, lebo zo 3 noci prespala od 20.00 do šiestej rána a ráno po kojení všetko vyvrátila... asi jej to bolo naraz a na prázdny žalúdok veľa.. tak som začala okolo štvrtej-piatej, keď sa už viac mrvila a bolo počuť, že nemá taký hlboký spánook, tak som jej len ponúkla prsník,,, v spánku sa napapala a spinkala ďalej...a odvtedy prestalo aj to ranné grckanie...Ale toto udávam ako príklad, že aj toto sa môže stať 🙂 a takto krásne spinkala do 5 mesiaca... potom začali zuby a to už boli iné noci ☹

smejko25
7. jún 2020

@trinneo ako som ja pisala mne to zas radili este v porodnici 😁 ako vtedy som to chapala lebo aby sa rozbehlo mlieko atd 😁 ale najhorsie bolo natom ze dcera sa nechcela ani zanic zobudit 😁 a ked sa potom zobudila uz bola nervozna lebo bola hladna 🙈🙈🙈 ja som s takymi obavami odchadzala z nemocnice ze ako to dam bez sestriciek 😂😂

dajana1983
7. jún 2020

@smejko25 a zvládla si😀a teraz je to malé tvojou súčasťou že už nejde predstaviť si aké to bolo bez neho☺️aj ja som to tak mala,ale hold mama je mama...

smejko25
7. jún 2020

@dajana1983 ja som mala to stastie ze ked som dosla domov mlieko sa mi kraaasne rozbehlo 😁 lebo keby to pokracovalo tak ako v porodnici no neviem neviem 😁

misickaa4
7. jún 2020

Urcite nebudit. Maly tiez tak bol a nebudila som

zuzuliennka1
7. jún 2020

a teraz som si este vsimla na konci, pises ze pije len UM - tak to je aj ovela sytejsie, ako keby si kojila. Pri kojeni sa totiz podla babatka meni aj zlozenie mlieka, um je dost syte, moze byt aj to, ze sa nebudi, lebo proste je syta. nepotrebuje. Vseobecne celkovo deti na UM sa nezvyknu budit tak, ako kojene, nie je to uplne pravidlo, ale nieco na tom je. Kazdopadne vsetko zavisi len a len od toho, kolko vazi a ci prospieva - to ti na kontrole pediatricka povie a ak toto je OK, nebudit 🙂 ked spi, nech spi, umelo budit len preto, aby si dala mlieko, je blbost, ak netreba, moze sa stat, ze to proste ani nevypije...
zltackove spave deti to je uplne nieco ine - tie budit treba aj z inych dovodov

dominka63
7. jún 2020

Kamarátke spi 10 hodín od narodenia a pohoda

bakita24
Odpoveď bola odstránená
barbi9999
25. okt 2023

Ahojte viem ze to je staršia téma, ale tiež sme ma UM bude mať 4 mesiace... A cez deň mi prespi ak viac ako tie 3 hodiny, mam aj vtedy budiť na kŕmenie alebo si vypýta sam?

zooeynka
25. okt 2023

@barbi9999 jemin nebud. Ak pekne prosperuje a pribera tak mu nekaz spanok;)

3petka
25. okt 2023

Určite nebudiť načo. Spinka tak je spokojná.
Ja som prvého nebudila vôbec, budil sa sám len raz v noci, od troch mesiacov vôbec.
Teraz druhého som musela bol predčasne narodení tak mal nakazené každé 3 hodiny ale akonáhle mi prvý krát odmietol jedno kŕmenie, tak už sa budil sám, ja už som ho nebudila.

autor
25. okt 2023

@barbi9999 Ja som moju nakoniec budila ale len do dovŕšenia váhy 3kg, keďže bola narodená predčasne a to bolo nejako v jej dvoch mesiacoch. Určite nebuď 4m dieťatko. Prosperuje dobre? Ak by nie, tak to by bol jediný dôvod na budenie, inak nie.

barbi9999
25. okt 2023

Teraz už prosperoval dobre a vypije mi 150ml.ale je spoko....doktorka káže navysovat, ale kja nevidím dôvod keď je spokojný zo 150ml

jesenzima
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2