Čas venovaný deťom
ahojte, zamestnane mamicky, chcem sa spytat - 1. aku mate pracovnu dobu a ako riesite rano a poobede skolku/ skolu? 2. kolko sa denne venujete detom a ako?
pracovna doba pohybliva bud odchdzam z domu o 7.00 a koncim o 15:00 alebo mam celodennu sluzbu pridem nasledujuci den predpoludnim. Ak nemam volno,rano odovzdava manzel, popoludni okolo 16.00-30 vyzdvihujem ja. Potom mi realisticky zostavaju 3 hodiny na to aby som sa venovala malej. Podla toho,ako sa jej chce/nechce malujeme, kreslime,hrame sa s legom ,volame cez SKYPE dedkovcom alebo mi pomaha pri vareni vecere( na to mam vyhradenych max30-45 min) Ked je velmi unavena zo skolky ,lahne si na gauc a pozera rozpravku,kym varim.
Okolo pol deviatej ide spat, pred spanim jej citame alebo spievame.
Musim pochvalit svojho manzela, ze rano ju nielen tip top vychysta,ale naucil sa aj zapletat vrkociky a ma prehlad,z coho aktualne vyrastla a co treba dokupit.
mam pruzny prac. cas, mozem prist do 9- hodiny, ale tuto moznost vyuzivam zriedka, prac. cas vsak musim mat a poobede by som nestihla vybrat deti zo skolok...
snazim sa byt okolo 7 mej v praci, ale je to ťažke, lebo mam 3 deti v 2 skolskych zariadenia 😝 a rano dost nespolupracuju... 😅
z prace idem tak 15.15, ked nemame kruzok, inak aj skor, najskor vyberiem starsieho a potom ideme pre dvojicky, ked sa dá, aspon hodinu sme vonku ...chodievame teraz do detskeho centra, nech sa vyblbnu, im netreba vymyslat nejako extra aktivity, vedia sa spolu pekne hrat, ale aj sa riadne klbcit...
potom domov, nachystat veceru, pohrat sa, starsiemu sa snazim samostatne venovat aspon 20 minut...
oni sa hraju, teda vymyslaju aj bezo mna 😎
manžel chodieva na nakupy a vyzdvihuje deti, ked ja si musim nadrobit hodiny, vacsinou je vsak v praci skor a dlhsie ako ja...
od septembra pojde starsi do skoly a toho sa dost desim ...

pracovna doba pondelok-piatok od 7-15,30 takze skolka v pohode lebo mam pracu 5 min od domu autom
a venovanie sa to je rozne vacsinou sa deti hraju medzi sebou,alebo ked varim v kuchyni tak si marek pri mne sklada,kresli,a ja obcas odskocim niečo pomoct a potom vecer su to rozne hry a aktivity/v lete sme vlastne stale vonku/....koncime den rozpravkou z knizky,marek uz byva aj 20 min pri PC a cca pol hodku pri telke -viac ho aj tak nezaujme.