Chodíte každý deň s deťmi von?
Toto je otázka skôr na mamky na RD. Chodíte s deťmi každý deň von, na ihrisko?
Byvam v dome, takze na ihrisko 1x denne. Nechapem ako by som stihla porobit, navarit, upratat kebyze som cely den von.
@dominikamacakova Ale veď navaríš za hodinu, dve. Priebežné upratovanie sa dajako úchytkom stihlo, na hračky je dobrá metóda montessori, práčka oprala, dačo aj muž porobil. A od istého veku sme aj deti zapájali do domácich "prác".
@viestta fakt? Kde pisem ze nevies ako to chodi s detmi?
@basulaak no vsak ked si vonku, tak ti nie je treba upratovat a varit, si este z tejto diskusie nepochopila?
@dominikamacakova kto tu napísal ,že mal doma tip top,ja som teda radšej bola von ako upratovala
Áno, dvakrát. Doobeda aj poobede. Výnimkou sú len dni kedy husto prší.
@hederamonstera tak asi na upratovaní nie každý tak baziruje.. každý ako si vyberie, ale ako vidno musí tá strašné skriet ak si niekto vyberie tú možnosť že doma nie je upratané a je radšej vonku.. a teda navariť je naozaj najmenší problem, varím každý deň, keďže mám doma histaminikov..
@jana_eyre_2 ano strasne ma to skrie😂
@hederamonstera no inak si neviem vysvetliť to detinské zosmiešňovanie..
@jana_eyre_2 kde koho zosmiesnujem?
@hederamonstera máš pravdu, vlastne nikde ospravedlňujem sa..
Niektore dni sme cele dni vonku, niektore sme cele doma, tak ako sa nam chce a ako to prave citime 🙂 niekedy sme na kempovackach tj na cerstvom vzduchu sme cele dni a noci. Vobec sa nestresuj tymito komentarmi ako treba chodit kazdy den von 2x denne. Za mna - je ovela lepsie mat v pohode maminu co im vie vymysliet zaujimavy program aj doma ako sa trieskat kazdy den na rovnake ihrisko len aby mohla poklebetit s ostatnymi mamickami.
kym nezacal syn chodit do skolky, chodili sme vonku 2x denne, doobedu aj poobede. Teraz sme poobede skor doma alebo sa niekedy podvecer prejdeme na ihrisko.
@jana_eyre_2 neospravedlnuj sa, v pohode. Len chcem prist na to ako to robia. U mna by sa to dalo, ze to porobim vecer, ked zaspia ale ja uz vecer som polomrtva a na jedine co sa zmozem je hladkat telefon😂
Áno, každý deň ,len keď leje sme doma, keď mrholi,tak ideme.mam dve deti
Rano kým spia navarím pri kávičke a potom cca o 9.00/9:30
Naši sú zvyknutí, aj mne to dobre padne,niekedy ideme len do obchodu ,ci prejsť sa,inokedy na ihrisko
Poobede čakáme tatika a stretávame sa s kamošmi 🙂
Nie, nechodím.
@hederamonstera @dominikamacakova
Asi to bude skôr otázka organizovania. Možno i počtu deti, neviem. Sme väčšinou 2x denne vonku, no nie sme tam samozrejme cely deň.
Ráno do 9 sme doma, potom medzi 12-15 a večer od 19. Postel, hračky, riady, oblečenie.. upratujem hneď alebo priebežne. To je vždy Ok. Raňajky/večera sú hotové za 10 min, obed 30 min (vždy niečo jednoduché), niekedy zvýši i na druhý deň, sem-tam 1x do týždňa niečo donesie i muž z prace, občas sa naobedujeme u babky, ak k nej ideme na návštevu, pozametat 10 min, pračka a vesanie cca 10 - 15 min, skladám väčšinou ráno/večer. Kúpeľnú a kuchyňu upratujem cez víkend, ked muž chodí s malou von.
Mame poriadok, nemame extra vyluxovane. Je mi šumafuk, či je niekto každý deň doma, či cely deň vonku. Keď nemám chuť ísť von, nejdem. No stane sa tak možno 1-2x za mesiac doobeda. Buď je škaredo, alebo dcérku fakt neprehovorím, nechce sa jej. Mna to tam skratka ťahá skôr kvôli sebe samej. A vidím, ze sa nájde vela takých mamičiek, ktoré to majú podobne.
Neriešte ostatných. Že to tak vy nemáte a neviete si to predstaviť? No a čo.. veď je to čisto vaša vec. Ostatní vám môžu byt ukradnutí. Veď toto nie sú žiadne preteky. Zdieľame len svoje skúsenosti.
Ja nechodim kazdy den, ani ked je pekne. No, mam muza na HO, takze varim a mam 9 mesacne a skoro 3 rocne dieta. Jedno spi na obed a druhe 2-3x denne a potrebuje svoj klud. Takze bud idem doobeda alebo poobede alebo to niekedy vyjde aj tak, ze nejdeme vobec. Mam aj zalubu v peceni - kvaskovy chlieb, vianocky a sijem. Tak minule som potrebovala dosit starsimeu 10 rocnemu tricko, mala spala, dalsia dcera na tanecnej a ten takmer 3 rocny sa pekne pri mne hral. Lepsie, ako ked su vsetci doma pri nom 🙂. Uz to neriesim. Robime, ako nam to vychadza.
Áno, s výnimkou zlého počasia. Keď prší alebo ozaj silno fúka hľadáme si zábavu doma. Osobne nie som za chodenie von keď je ozaj zle počasie. Zas tých dní nie je tak veľa aby sa nedala zábava nájsť aj doma. No napríklad dnes nejdeme, ja a najstarší sme chorí, včera som sa ešte prekonala, no dnes to už skrátka nedávam..
a cim ho unavis? ako pisu baby, za kazdeho pocasia treba ist von
@pallacinka29 tak napríklad môj drobec spí oveľa lepšie keď von nejdeme 🤣 a všetky naše deti sú také. Čím dlhšie sú vonku tým ťažšie zaspávajú a paradoxne aj menej spia.
Niekto tu pise o ukamenovani a sam zacina hadzat kamene, take typicke na MK. Mozno si staci lepsie zorganizovat zivot a aj manzela zapojit do chodu domacnosti a potom sa nemusite posmievat tym, ktore to maju zorganizovane lepsie😉
@hederamonstera každý deň som vstávala o 6tej (teraz vstávam o dosť skôr do práce) , normálne od 7-8 som do 9tej navarila, riešila veci okolo deti a okolo pol 10tej sme boli vonku.. vrátili sa na obedovať, keď spávali tak šli spať, ja som vtedy upratala, keď sa zobudili zobrali sme jedlo a šli von, vrátili sabo dve hodiny, olovrant, večera, hry a spat.. upratovala som priebežne čo sa dalo.. ja nenávidím byť celý deň doma, nemám z toho dobrý pocit..
Teraz to máme samozrejme inak, lebo deti mám veľké a pracujem..
@hederamonstera syn vstával o 4, takže o 8 už som mala navarene, 2 pracky oprate a vyzerala večer.
Úprimne závidím také dieta, čo ti takto vydrží doma. Moje všetky vonku 2x denne, niekedy aj celý deň. Rafa by som niekedy aj doma sedela. No to by ma zožrali 🙂
@letfenixa ako keby si pisala o mojej mladsej dcere😉
Počas RD aj teraz keď už chodia do škôlky, tak áno. Počas RD dvakrát denne, teraz len poobede. Pre mňa to bolo veľmi dolezite, aby aa chlapci vybehali, keď bolo škaredo, mali gumaky a pršiplášte. Ja mám ale veľmi aktívne deti, ale ihriská a iné matky veľmi nedávam. Zákazy, príkazy a krik. Preferovali sme nás veľký dvor a záhradu, alebo les, parku. Mám okolo veľa možností vybehnúť do prírody. Na ihriská chodíme malo.

@hederamonstera nie, neviem ako to s malymi detmi chodi. Ja som si uz kupila hotoveho skolaka v Tuzexe. Keby bola moznost, kupim hotoveho maturanta