icon

Chodíte na návštevy s dvojmesačným bábätkom?

1. jan 2025

Baby chodite na navstevy s 2 mesacnym babom? Ak, ano ako prebiehaju? Lebo ja, ked sa necham presvedcit, aj tak len kojim alebo uspavam v inej izbe a nic z toho aj tak nemam. Dakujem za vase skusenosti

ina2405
1. jan 2025

Bola som len u svokry a kamošov raz a nie na dlho. Vhodne sme to načasovali, a nosila som ho na rukách počas návštevy. Ja si to už nijako idylicky nepredstavujem, aké by to malo a mohlo byť, proste toto obdobie treba vydržať.

pribinak
1. jan 2025

No veď nechod. Nie je to povinne a každý normálny človek to pochopí
To dieťa má 2 mesiace, netreba to siliť

ingridpisarova
1. jan 2025

teraz v dobe chripok a covidu ?? strasne vela dospelych aj deti chorych...

petamich
1. jan 2025

My sme boli napr. na oslave 70 ale bolo leto, vonku sa s nim v kociku prechadzali na striedacku rodinni prislusnici.

Ak by som sa mala citit nekomfortne alebo byt zatvorena v inej izbe, tak by som nesla 🤷‍♀️ alebo ich zavolala na chvilu k nam, kde je "moje prostredie"

ina2405
1. jan 2025

@ingridpisarova inak to je dobrá poznámka, ja som chodila v letnom období a nikdy ku chorým. @autorka, teraz buďte doma, nepamätám si toľkoto chorých.

lucia13022023
1. jan 2025

Nie nechodila som. Keď som išla k rodicom tak mi malý po ceste zaspal v kočíku, tak som sa prechádzala dokým sa nezobudi, išli sme na chvíľu hore, hneď kŕmiť, prebalovat, zachviľu bol zas unaveny tak som zas išla domov, zas som sa prechádzala dokým spal v kočíku 🤣 tak som sa na to vykaslala. Ale trvalo to chvíľku, už v 4m napríklad bol častejšie hore, bol vnímavý, začal sa vtedy plazit čiže už to bolo o inom. Do tých 3m to bolo len malé spiace bábätko.

autor
1. jan 2025

@pribinak kiezby to kazdy chapal.

ibatanecnica
1. jan 2025

Dcera bola letna takze sme sa stretavali.vonku. ak by bola.zima nechodila by som.

pribinak
1. jan 2025

Tak nemusia to chápať, ale to už nie je tvoj problém
Keď sa niekto natvrdly opýta kde si aj s babatkom, tak by som kľudne odpovedala že je ešte maličké a pediater nám navstevy neodporučil
Koniec debaty
Ty si matka, ak dovolíš aby niekto určoval čo máš a čo nemáš tak sa z toho zblaznis

denkabemommy
1. jan 2025

Chodili sme, ale ja som mala relatívne spavé bábätká, ktorým to nevadilo. Dojčila som normálne pri ostatných, zakryla som prsník plienkou, nik nemal s tým problém 🙂

Ak by ale návštevy boli pre mňa/dieťa diskomfort, tak nejdeme, však takých možnosti bude kopec

lentilka
1. jan 2025

Nechodila som. Dieťa bolo pre mňa dôležitejšie ako hocikto iný, nech by sa urážal akokoľvek.

lilli110
1. jan 2025

V tomto obdobi nechodim ani s mojim 8mesacnym, nie to este s dvoj... boli sme u otca na hodku prvy sv.vianocny. Byva 5 min.od nas autom. Ked mal maly 2 mesiace, chodili sme len do kocika a to bolo leto (tym nemyslim kocikom do OC ...tam este ani nebol 😅). V tomto obdobi by som sa stranila ludi s tak malym babatkom. A je mi jedno co kto...zdravie mojich deti je prvorade.

sara07
1. jan 2025

a kto to nechápe u teba
nie nechodila som ani s jedným cez zimu hlavne ked bola chripka

nevenka
1. jan 2025

S prvym iba k svokrovcom, krst sme napruklad robili u nich - oslavu. Ja som kojila s klobucikom, odsavala a dokrmovala, inde ako u nasich alebo svokrovcov si to neviem predstavit. Druhe dieta je septembrove, to zas malo koliky, tak to bolo narocne s nou. Tiez len take navstevy, kde som sa mohla zlozit, nakojit v klude, dokonca mi svokra povedala, ze vsak ked spi, pospi si a nou, nevadi.
Tretie malo na Vianoce tyzden, bol rok 2020, takze ziadne navstevy, vsade covid. Prva navsteva bola sestra s muzom a muzov brat, ked mal drobec 3 mesiace a boli sme krstit, 6 ludi do kostola. A potom bola jar, leto, tak uz sa to kusok rozbehlo. A stvrte som rodila v januari hned po Novom roku, vsade covid, chripka, tak tiez krst bola velka udalost, kde som sla s nou zase k svokrovcom, tam schytal 2 rocby covid a trpla som, co bude, ked to dostane 2 mesacne babo. No tak ja by som sla len k ludom, ako su stari rodicia, ak su uplne zdravi a byvaju blizko, lebo autosedacky su smrrrrt pre nase deti. K nasim sme chodili az ked boli vacsi, to je hodina cesty autom. Na taketo navstevy ani omylom.

pininka1
1. jan 2025

Chodil sme všade, ale vždy sme sa prispôsobili potrebám dietata. Nikdy sme neboli dlho a ak bolo dieťa nervózne, nechcelo spat, išli sme domov.

mabenn
1. jan 2025

tak sa nenechaj presvedcit...si dospela zena, matka zodpovedna aj legislativne za dieta, mas ho chranit v prvom rade...ked sa ti nepaci s nim chodit na navstevy, tak nechod, ja som nechodila s takym malickym

vler
1. jan 2025

Nie je potrebne aby ostatni ludia chapali ze na navstevu s 2mesacnym dietatom nepojdes. Staci im to oznamit.

ivangeline
1. jan 2025

Je v nosiči a spí.