Chodíte s deťmi vonku každý deň?
Ahojte mamičky, chodíte s deťmi každý deň vonku?
Ide o to, že odkedy som mamou som na seba strašne prísna a cítim výčitky keď niečo nespravím, snažím sa najviac ako môžem. S deťmi nechodím každý deň vonku, ale už keď sme von, tak sme aj hodinu… neviem, proste niekedy nemám energiu ísť každý deň von a to obliekanie detí v zime ma úprimne ani nebaví (kto to tiež pozná)? Aj to počasie, hmla, robí svoje. Na dedine nikoho nepoznám lebo som sa tu prisťahovala za manželom a o takom čase, kedy mi chodíme na prechádzku, tak nikoho iného proste nevidieť a pritom viem že je tu veľa malých deti.
Cítim sa z toho deprimovaná a vytváram na seba nátlak… keď sme vnútri tak sa spolu hráme, čítame knihy, kreslíme.. viem že je čerstvý vzduch dôležitý , no kto to ma tiež podobne?
Nie nechodíme každý deň von a nie je to ani nutné a už vobec nie, keď je zima, ked je uz teplo sme vonku častejšie
@mamkatramka To už na dedinách tak býva, všetci sú zalezení vo svojom dvore.
Skloňovanie: Idem kam? VON. Kde sme? VONKU
Snažím sa ked prídem z práce, mala zo skolky aspon krátku prechádzku aj na pol hodinku. Ale ked boli velke mrazy nechodila som.
Na jar, jesen, leto sme vždy po práci/skolke vonku
Ano chodime, 3-5 hodin denne podla toho ci vonku aj spi alebo nie. Je to super, zacal nedavno chodit, uz objavuje ihriska, von sa tesi, castokrat mi sam donesie overal ze mama von 😁 Nejdeme len ked je extremny vietor.
@mamkatramka prestaň chcieť všetko na 100% raz vyhoríš a kto sa potom postará o deti? Nemusíte chodiť každý deň von, nemusíš mať každý deň navarený obed ani upratané ako z katalógu. Podstatné je aby ste sa všetci doma cítili dobre, nie čo si myslí nejaká suseda na dedine.
Nechodime kazdy den von, proste obcas pride taky den a take pocasie, ze mne sa do toho vobec nechce, ak stravime vnutri dobry cas, tak nemam vycitky. Deti sa vonku este nabehaju za svoj zivot ;)
Aj ja som zo zaciatku mavala vycitky, ale vies co? Podstatne je, ze travia cas s mamou, alebo len medzi sebou, maju domov, teplo, ciste oblecenie a kazdy den veceru. Co by ine deti za to dali. Nebud na seba prisna, lebo si to materstvo vobec neuzijes. Su tvoje deti spokojne? Co viac treba
Nie, nechodíme každý deň von, ani mu nerobím animátorku. Nemáš dôvod na seba vytvárať nátlak. Ani sa nečudujem, že tu denno-denne vznikajú diskusie o vyhorených matkách. Ženy, zvoľnite trošku. Nemám rada obliekanie, nemám rada zimu a syn takisto nie. V lete je vonku takmer stále, máme otvorené dvere a môže behať ako má náladu. Inak tiež tu na dedine nikoho nestretávame, keď sme aj na prechádzke, vidím minimum ľudí. Občas pár detičiek na ihrisku. A aj tam sa väčšinou každý stará o seba.
@mamkatramka Hlavné je na seba netlačiť. Lebo možno práve tým si to "zhnusíš" že proste máš v hlave tak, že musíš ísť aj keby traktory padali... Podľa mňa ani v zime nie je prechádza na čerstvom vzduchu zlá a ak nebudeš na seba tlačiť možno sa na ňu budeš aj tešiť alebo napríklad si povieš ráno, že dnes nepôjdeme je sychravo a doobeda nepôjdete a poobede sa vyčasí a sama sa rozhodneš, že pôjdete nie preto že musíte, ale že chceš.
@13uzivatelka11 ale toto bolo pre mna super😂 pustila som si daco v sluchatkach a vklude pobehala dedinu😂
A doma snad vetras, tak cerstvy vzduch mozes mat aj doma
Aj hodinu 🤣 pobavilo, tolko som ked sa mi nechce byt dlho vonku. Ale inak nechodime striktne kazdy den, vcera som sa nachystala, namalovala, upravila a dcera vravi, ze dnes nechce ist von 🤣 taaak co uz hh
Keď som mala deti do 3 rokov chodili sme vonku za každého počasia aj doobeda aj poobede, bežne sme boli každý deň vonku 3 hodiny dokopy, ja by som sa doma nudila veru, mama ma pravdu treba chodiť vonku, ja aj za mrholenia sadli deti do kočíka a išla som kade tade, že chodis vonku dakedy aj na hodinu malo to vyhodu chodenia nikdy som nebola taká chudá ako v tomto období 🤣
Chodíme každý deň, ale keď prší ci extrémne fúka von nechodíme.
Teraz keď je zima tak sa nám nechce byť dlho vonku, max pol hodinu až hodinu, malý sa sám vypýta domov. Ale ja to beriem ako relax. Zoberieme odrazadlo, ja si dám pri ňom rýchlu chôdzu 😅
Minulý rok keď ešte nechodil a mal dva spánky, som na jeden doobedny chodila tiež von, aj som chcela aby spal na čerstvom vzduchu ale mne to robí dobre, vyvetrať hlavu a zmeniť prostredie, aj keď len na pol hodinu.
Ale keby sa mi nechce, nebaví ma to, netlačila by som sa do toho. Spokojná matka = spokojne dieťa. Ak pôjdeš von nasilu a budeš tam ofucana, dieťa to tiež nemusí baviť a bude podráždene.
@hederamonstera no mňa to už nebavilo stále tých istých par ulíc už druhý rok 😅 a v tomto som taká čudná ale nejako ma počúvanie hudby nebaví 😅 ja som sa práve tešila keď syn začal chodiť ze aspoň na ihriska budeme chodiť, nemal rád kočík a akurát na zimu mal 2 roky, vtedy nejako vonku chodiť prestal 😀
@13uzivatelka11 chapem😁ja pocuvam nejake zaujimave podcasty, teraz sa to uz neda, ked mi stale nieco rozpravaju alebo ja ich musim furt okrikovat, aby sme tu prechadzku prezili😂
@mamkatramka so starším synom som bola von stále, ale ako sa naučil chodiť chcel byť proste von, len vstal a už stál pri dverách. Mladší syn nemal rád zimu, tak sme často chodili len do a zo škôlky po staršieho 😅.. nerob si výčitky. To že idete von 2-3x za týždeň z teba horšiu matku nerobí
@cyberk ja som to myslela tak, že v zime sme minimálne hodinu 🙂 cez leto aj dlhšie.
Z toho si nič nerob. My tiež nechodíme každý von. Mňa toto počasie strašne ubíja. Ale keď príde jar, lebo, tak sme vonku o to viacej 🙂
@belllinka dakujem za opravu, beriem na vedomie 🙂
@mamkatramka my sme chodili kazdy den. Prospelo to aj mne trochu vyvetrat hlavu aj detom na imunitu. Mala som pocit, ze vonku ma to stalo menej prace ich zabavit ako vnutri. A hlavne ked sa poriadne vyvetrali a unavili, tak sa aj dobre naobedovali a aj super/dlhsie spali. A tym padom som mala viac casu pre seba na oddych, relax alebo cvicenie. Nesli sme len ked bola poladovica alebo fucalo.
nie, nechodili sme von kazdy den, nech si robi kazdy ako sam chce. tieto tlaky si robis uplne zbytocne. ja sama nemam rada take studene vlhke pocasie, co zalieza az pod nechty, vtedy sme ostali doma a nejak tvorivo sme sa hrali, to som rada vymyslala detom aktivity. druha vec, ze niekedy som mala doma dost roboty - zehlenie za cely tyzden apod., co som nechcela robit po veceroch, tak sme boli vnutri. bez vycitiek
Cez leto Ano ale takto v zime vobec nechodim von pokial nemusim ja strasne zle znášam zimu uplne to neznášam byt vonku takže som rada že malá ide von keď je v škôlke a potom poobede ju už nemusim brat von ja😀keby nemala ten pobyt vonku zo skolky tak asi by som sa musela par dni do týždňa obetovať..ale ked je zima a fúka tak to teda neni ziaden pôžitok byt vonku 😀
@mamkatramka bývate v dome? Keď sme bývali v bytovke, tak sme boli von každý deň, doobeda, aj poobede. Oni sa doma nudili. Teraz, keď sme v dome, sme asi celé dni von, okrem doby, co varím, alebo keď spia.
Mne to stojí za to, aj keď prichádzam o nervy pri obliekaní 😄 vyjdeme na dvor a o 5 minút sú ako prasatá 🤭 ale dnu nechcú ísť aj keď sú mokré, či zima. Až keď veľmi fúka, to nejdeme von.
A raz denne, taka polhodina je prechádzka okolo domov, v lete ihriská.
Ale nevycitaj si, ak sa ti nechce ísť každý deň von. Ani zo škôlky nechodia, koľkokrát aj celý týždeň s nimi von nejdu a rodičia prídu z prace a len domov, povinnosti,... Nečudujem sa.
chodila som von každý deň aj 2x, deti mi najlepšie spali vonku v kočíku a aj ja som sa rada prešla. Alebo potom odrážadlo, bicykel, kolobežka. Treba ísť aj na vzduch, veď by sme sa doma zbláznili. Ale veď nech si každý robí podľa seba
@kavasmliekom bývame v dome, u svokrovcov, dvor majú malý, preto chodíme iba na prechádzky po dedine a v lete aj na ihrisko, keď nie je mokro od dažďa a snehu.
@mamkatramka mam 3 deti,a snazim sa chodit kazdy den von,iba ked je velmi skaredo tak sme doma.moje deti to vsak vnutri nebavi,radsej lietaju po vonku,dobre obleciem,termopradlo dam.
@kavasmliekom zo skolky nechodia cely tyzden von?taku skolku nepoznam.starsia chodi do dedinskej skolky a jedine za silneho vetra,dazda ci poladovice nechodia.inak maju prestreseny dvor pri skolke a aspon tam sa chodia vyvetrat ked sa uz inak neda.mladsia chodi do jasli a tiez chodia temer kazdy den,nahadzu deti do kocikov,starsi chodci idu popri kociku a vzdy doobeda idu,chodili na namestie stromcek pozerat,betlehem,na stanicu vlaciky,dokonca cez leto na zmrzku ci na kolacik a poobede su na dvore pri jasliach ked je pekne.ja som rada,ze maju pohyb a aj detom sa lepsie spi
Naše deti už chodia aj same von, hraju sa na dvore našom, alebo susedskom, alebo na obecnom ihrisku. Ale či je to každy deň, alebo nie každy deň, to neriešim. Keď sa nám narodí tretie, to zas budme kočikovať jak pošahaní 30km denne s ním :D

Áno už to dlho trvá taká zima nezima. Teraz keď bola taká hmla a škaredo tiež sme išli len do obchodu sa prejsť