Čo na zápchu u 4-mesačnej?
Ahojte mamicky,viem ze tu uz bolo veela skupin ohladom nekakania deti. Dcerka bude mat za tyzden 4mesiace a teraz mame 7dni co nekakala. Uz ma troska chyta strach:( malu stale kojim. Brusko ju neboli,ma ho makke,kazdy den cvicime,bicyklujeme. Aspon ze ma vetry,prdka dobre. Uz son skusala aj rurku,ta nam vzdy pomohla a teraz nic. S Dr.som volala a ze mam byt v klude,ze kojene deti to mavaju. No v klude uz nedokazem byt. Neporadili by ste mi jieco?
@hlobenova skus jej dat len normálne kamilkovy čaj. Uvidíš ze jej pomôže pri oboch som používala. Žiadne prehanadlo nič. A je to prírodné... Sprav šálku a daj jej upijat celý deň uvidíš sa jej uľaví. Keď nebude chutiť normálne oslad.
Ak je spokojná a bruško ju nebolí, tak by som to neriešila MM je ľahšie stráviteľne a v tomto teple sa určite aj viac potí, niektoré kojené detičky aj dva týždne nekakajú. Prípadne si skús ty do stravy pridať sušene slivky, čerstve marhule, jahody, čerešne, papaj jogurty s vločkami, skús jej daj napiť slivkovú vodičku ( sušene slivky namoč na noc do vody, vodička bude aj vlážna a môžeš jej po lyžičkách dať )
Preboha nič jej nedávaj. Keď je spokojná a neboli ju bruško, tak to nerieš. Je to úplne normálne. Aj dva týždne nemusí kakať.
@hlobenova moj syncek tiez nekakal ked bol iba kojeny. Je to normalne u vylucne kojenych deticiek. Je to tym, ze materske mliecko je vyborne stravitelne a niektore babatka kakaju iba raz za niekolko dni. Ja som sa tiez tak zlakla ked mi maly zrazu prestal kakat kazdy den ( mal cca 2 mesiace) a hned som bezala k lekarovi ale ukludnili ma, ze je to normalne. Mne maly niekedy nekakal aj 2 tyzdne. Ale neplakal a brusko nemal tvrde. Ak sa mi zdalo ze uz je to dlho tak som mu pomohla rurkou obcas, ale vzdy sa mi po par dnoch vykakal. Teraz ma skoro 8 mesiacov a odkedy papa prikrmy tak kaka kazdy alebo kazdy druhy den. No pomaly sa to upravuje. Pokial je mala spokojna a nic je neboli, tak je to v poriadku neboj 🙂
Joooj nestresuj. Nas tiez dakedy 10 dni z neho nic nevypadlo a potom na jedenasty 6 krat sracka. To je riziko kojenia 😀
@limcasimca79 🖕🖕🖕
Prosím, ale naozaj ťa prosím za tvoje babenko, choď s ním k doktorke. Prosím. Ty budeš mať istotu, že je všetko v poriadku. Ani tebe by nebolo dobre keby nemáš stolicu niekoľko dní.
Keď je kojena nie je to problém, naša malá keď mala 5 mesiacov nekakala 14 dní boli sme aj pri Dr. Povedala, že telo rýchlo rastie a spotrebuje 100%. Je to stresujúce pre rodičov.