Čo pomáha na trucovité 1,5 ročné dieťa?

veselalentilka
25. dec 2014

Ahojte. Citala som tu skusenosti mamiciek a chcem sa spytat. Kamoska ma 1, 5 rocneho synceka, je vnimavy, bystry , ale zacal sem tam trucovat, nechce sa prebalit, zacne plakat a nezabera nic, ani hracka ani hudba ani pekne vysvetlovanie ze prebalit sa musi. Je to len povahou alebo skusa maminu co placom docieli? Cez den nechce doma spinkat, len vonku v kociariku.

xfenix
25. dec 2014

nechajte ho v plienke, nech mu vystipe zadok a nabuduce uz nebude trucovat 🙂 a na spanok doma sa nauci postupne, treba skusat, da sa to preucit. dieta musi citit autoritu, ak povoli teraz, nebude nabuduce pocuvat ani v inych veciach. pekny vecer.

jana_eyre
25. dec 2014

kazde dieta ma v tom veku obdobie vzdoru.. niektore silnejsie, ine slabsie.. trva to od cca roka do priblizne 4roch a je to uplne normalne, hoci narocne.. na niektore deti pomaha nevsimanie si, na ine zas objatie, na dalsie zas dorazny hlas.. kamaratka sama musi prist na to, ako na syna a urcite na to aj pride..

deti maju vlastnu hlavu a vlastnu logiku 😉

mimik79
25. dec 2014

je to len take obdobie, zas prejde a pride ine:.) aj my sme mali take, ked som ho chcela prebalovat to bola nahanacka po celom byte, sa mi ani do toho nechcelo, ked som vedela co ma caka, tak som sa ho snazila rozne zabavit, napr, dat mu nieco do ruky nech sa zatial drzka a tak lezal, vacsinou🙂 alebo vymysliet nieco ine, to prejde a zas bude nieco ine vymyslat🙂 to su take obdobia

matricia
25. dec 2014

Aj náš utekal pri prebaľovanie a obliekaní🙂

siska53
25. dec 2014

To je len uvod.🙂 bude aj horsie.
Vysvetlit a prebalit.moj to tiez zacal okolo toho obdobia robit. Kedze som bola tehu s malou,tak som mu radsej pustila pesnicku na telefone aby ma.nekopol do brucha. Ked to robi dcerka tak jej to vysvetlim a prosto prebalim. Ked zacne kopat chytim nohy a mam na to taku kratku pesnicku.ale osa zahrame nozky-smradlosky,prosto to trosku obratim na zart a ide to lepsie.
Take,ze nechat ho v tom u nas nezabralo,lebo hoci i mali cervene,im to bolo jedno.takze to som.nepraktizovala.
A mozno by jej maly pochopil i princip cikania (moji to v tom veku nechapali) a mozno ho odplienkuje. Nechces plienku?,ok,tu je nocnik,vypisaj sa,ked bude treba. Ukazat,vysvetlit. Ak ale este nepochopi budu sa trapit dalej.
No fakt,toto je este nic. Ked sa zacne hadzat o zem a pod.,to uz len zacne zabava!

barbora59
25. dec 2014

Ozajstne obdobie vzdoru len zacne🙂

imanuel
25. dec 2014

Dobrá je kniha od Jamesa Dobsona - detský vzdor. 🙂 O útek pri prebaľovaní sa pokúšali každá z mojich dcér, asi budem v očiach iných za zlú a nemilosrdnú matku, ja som len jemne 1-2x capla po nôžke a pochopili veľmi rýchlo. Prestali to robiť. 😉 Nemám vo zvyku svoje dievčatá trestať bitkou, v tomto veku však myslím, že vysvetľovanie nič nezmôže. Samozrejme, keď boli dcérky už troška staršie a robili neplechu, tak sme si spolu urobili čas a porozprávali sa, problém dali do pravého svetla a určili hranice ďalšiemu správaniu. . Som presvedčená, že každé dieťa túži byť vedené pevnou a zároveň láskavou rukou. 🙂 🙂
V tomto prípade pôjde asi o začínajúce obdobie vzdoru, aj keď samozrejme aj povaha dieťaťa zohráva výraznú úlohu. Svojím postojom a správaním však myslím, že môžeme toto obdobie skúšania hraníc predĺžiť a zvýrazniť, alebo skrátiť a zjemniť. Tú knihu ešte raz - určite odporúčam.

danieli
26. dec 2014

Haaaaa to je este nic, moj drobec sa nechcel prebalovat od narodenia, ked mal rok, prebalovala som ho v stoji, slo to rychlejsie, mnohe mamicky na mna sokovane pozerali, ze co si s tym neurobim poriadok, taaaaaaaaak som neurobila, skusali sme aj capnutie po dupke, iba chytil este vacsi amok, v stoji prebalovanie v pohode akceptoval, ale za zivy svet by si nelahol, nuz som to brala ako to je, prave obdobie vzdoru mame teraz, ale uz vieme ako na to, kedze uz je rozumny, u 1,5 rocneho drobceka by som asi skusala vselijake odputavacie techniky, pesnicka basnicka hovorit nanho, aby musel rozmyslat a sustredit sa na nieco ine ako na plienku, aj pesnicka na mobile moze pomoct a uznavam niektore deticky na prvykrat pochopia aj capnutie po nozke ci dupke a viac sa to nezopakuje