Čo robiť, ak 11 mesačnému uteká oko?

misi_sisi
31. júl 2019

Ahojte, môjmu 11 mesačnému synovi uteká jedno oko, ale iba naozaj máličko, keby ma mamina na to neupozornila tak si to ani nevsimnem, ani nikdo druhý si to nevšimol. Nemáte s tým skúsenosť? Čo pomohlo vašim deťom ?Upraví sa to ešte alebo radšej k lekárovi ? Ďakujem vopred za odpoved

ika_nika
31. júl 2019

Ahojky, mam osobnu skusenost, drobcovi to zacalo v 2,5 roku. Tiez si to nik nevsimol, len ja. Utieklo mu ocko tak raz za tri dni z jedneho uhlu vacsinou. Bola som s nim u pediatricky, ta skonstatovala, ze je to ok, prirodzeny vyvoj...ale na moju ziadost mi dala vymenny listok k ocnej. A tam potvrdili, ze na jedno ocko trochu skuli a to preto, lebo je dalekozraky, takze nevidi dobre do blizka a mozog sa to snazi kompenzovat, oko sa snazi zaostrovat. V zivote by mi to nenapadlo a nikdy som nemala podozrenie, ze horsie vidi, ked vymalovava, nevychadza za ciaru napr., v mojich knihach vyhladava a cita male pismenka atd. Ale ma celkom silne dioptrie, musi nosit okuliarky, ocko mu nebolo potrebne zakryvat, na okuliare si zvykol a je s nimi aj rozkosny... Malo by sa mu to casom zlepsit, s okuliarkami mu ocko neubieha a podla dalsich merani mu okuliare pomahaju. Takze to urcite nepodcen, treba to riesit co najskor. Drzim palce.

dismonika
31. júl 2019

Ahoj, aj mojej dcérke sem tam trošku utekalo očko, a boli sme u očného. Nič neobvyklé nespozoroval a po roku sa to upravilo.