Zdravím.
Máte skúsenosti so zápchou u bábätiek na UM?
Má 5 mesiacov, do 4 mesiaca som kojila a následne som musela prejsť na UM.
Ako máme UM, tak sa vykaká na 2-3-4 deň, ale aj to s mojou pomocou. Musím mu dať nožičky hore, tlačiť nožičkami na bruško, použiť teplomer.
Niekedy je stolica tvrdšia, niekedy redšia.
Neviete mi poradiť z vlastnej skúsenosti?
Ďakujem.
@baska888 moj je od začiatku na UM a kaka raz za 2-3 -4 dni .. Trochu sa popuči ale vykaka sa sam. Doktorka povedala že je to v poriadku. Pokial nekaka s plačom nemam mu s kakanim ani pomahať. Nie každe dieťa každý deň a hlavne tie na UM kakaju menej ako tie detičky čo su kojené.
aj my davame hipp bio combiotik, inu znacku som ani nemala nikdy..nam sadlo perfektne pri oboch detoch....a k tomu teplomeru,dajte pozor,aby to nebolo prilis casto,aby to nebolo skor na skodu,lebo moze zleniviet a nebude chciet tlacit sam od seba,bude sa spoliehat na vas, ze vy to zanho urobite
Mali sme uplne rovnaky problem.Maly sa vykakal len s rektalnou rurkou, museli sme to robit kazdy den, lebo inak mal velke bolesti. A to, ze si nato zvykne a bude lenivy je hlupost, potvrdili mi to dve nezavisle pediatricky. My sme tak fungovali 2 mesiace.Popri tom sme vyskusali asi 3 UM, rozne probiotika a simetikony...no proste horor. Doktorka hovorila, ze sa to zlepsi do 5 mesiaca, ked sa maly zacne viac hybat a dozrie traviaca sustava a aj tak bolo, jedneho dna zacal proste kakat.Ale bolo to naozaj narocne...Z probiotik nam najlepsie sedia Infants dophilus v kombinacii so Sab simplexom. Drzim palce 🙂
To, že rektálna rúrka je návyková, nie je pravda ... nám nezaberalo absolútne nič, zmena mlieka, žiadne kvapky, gély, masírovanie, cvičenie, my sme rúrku používali denno-denne 3 mesiace a potom dcérka začala sama kakať bez problémov, žiadna závislosť ... boli sme aj na gastre, doktora povedala, že deti v tomto veku majú ešte slabú brušnú stenu, preto to nevedia dať samé.
Veď ma5 mesiacov čo tak par lyžíc vizivky???alebo postruhane jablcko najlepsie šťava s kompotA určite lepšie ako rurky teplomery mám odskúšane
@baska888 na vine je mlieko ak nemáte ešte príkrmy. Nám 3 mesiace robil peklo Nutrilon AR, zmenili sme značku a obrat o 180 stupňov.
A aby som nezabudla k tomu Coliprev.
@baska888 zmenit mlieko a prinajhorsom cipok 🙂