Ahojte potrebujem dve rady. Ta 1. Je, ze malemu sa zas zacalo vyhadzovat taketo svinstvo. Prilozim foto. Aky prach pouzivate na pranie ked mate alergika alebo ma kozne problemy? A aky krem je dobry na mastenie. Uz sme skusili hadam vsetko. Od obycajnej zltej vazeliny po excipilian aj bio krem anthyllis ktory zaberal krasne na zaciatku. Ale uz sa zas skriabe jak besny.
2. Prvy krat na 3D sone mi povedal, ze cakam chlapca. Bola som 17tt. Bolo to skoro? Teraz som 22.tt a ze sa mu zdala baba. Zakazdym iny dr. Dakujem Vam za.rady a typy. Stalo sa niektorej ze zle povedal pohlavie tak skoro a potom bolo ine?
@bobana297 my sice az takyto problem nemame, ale kamaratka ma silnych atopikov. Perie v sode bikarbone. Ja pouzivam detsky prasok a pridavam aj odmerku sody. Ked mi placha, tak na pracke mam funkciu, ze mi dava viac vody do plachania. Inac, pradlo by sa vraj nemalo zehlit, lebo zehlenim sa zvysky prasku zatlacaju do vlakien.
Co sa kremu tyka. Tak mne ked sa maly vyhadzal najlepsie zabrala zarabana mast z lekarne s kyselinou mliecnou. Krasne mu to ukludnila a aj zhojila suche miesta. Je to volnopredajne. To mi tiez poradila kamaratka. Oni to maju na predpis.
Ja mam tiez atopicky a pomaha mi na to caj (tymian a skorocel). Ked som bola mala rodicia ma dokonca kupali v takomto caji. Ale staci ho pit a parkrat do dna naniest a jak vyschne pomastit este niecim a zmizne to za par dni.
@bobana297 ja na pranie používam Lovelu, prádlo ešte nechávam 2x prepláchnuť. Mne kožný kázal všetko žehliť a nosiť svetle oblečenie a len bavlnené, všetko ostatne ekzém u syna zhorší. Jemu pomohol až krém Allergika a to som vyskúšala množstvo krémov kým som našla čo mu pomáha, ale každému pomôže niečo iné. Vela spraví aj strava, treba zistiť čo mu škodí. U nás to sú vajíčka, orechy, arašídy.
Co sa tyka prania, tak sme pouzivali ecover zero (dostat v dm drogerii) a proti skrabaniu u nas velmi pomohol ovseny kupel. Predavaju v drogerkach a lekarnach, pripadne si sama pomel za hrst ovsenych vlociek, hod do vane a nech sa tam maly chvilu pocvachta 🙂 u nas to bola prva pomoc proti svrbeniu. A na premazavanie zabera kazdemu nieco ine, my sme casto na cele telo pouzivali bambucke maslo. Skus sledovat stravu, ekzemy su najcastejsim prejavom potravinovej alergie. Opatrne s citrusmi, paradajkami, mliekom, vajickami, kvasnicami... musis si to odsledovat sama, co robi zle.
Co sa tyka druhej otazky, k tomu nemam co povedat. Nam v 12tt urcili chalana a bol to chalan 🙂
Odpoveď na otázku č.1 podstata je strana, krémy sú len doplnkové. Treba vynechať známe alergény,hlavne v zime je to najhorsie. Nášmu robila zle paradajka, citrusy, čokoláda. Odpoveď na otázku číslo dva. Myslím že 3.D je dosť spoľahlivé, skôr by som sa tým radila, ale samozrejme isté to bude až na koniec.