Dacia lodgy - skúsenosti

marikap18
12. okt 2018

Ahojte mamicky,
mam problem, chcela by som do nasej rodiny velke auto. Dost rozmyslam nad Daciu lodgy. Mate niekto toto auto doma? Ake mate s nou skusenosti? Teraz som zistila, ze klimatizacia nie je dobre v tom aute vyriesena. Vyduchy klimatizacie su iba na prednych sedadlach a v druhych nie. Bojim sa, ze cez horuce dni to moze detom robit problemy a byvat dost horko.
Poprosila by som o vase skusenosti s tymto autom aj s klimatizaciou. Dakujem

baby2
12. okt 2018

@marikap18 perfektne cenovo najdostupnejsie nove rodinne auto.Manzel metrom premeriaval auta vo vnutri ci vojdu 3 autosedacky, z toho 2 obrovske cybexky.Kufor obrovsky - nam pojme zlozene 3 detske a 1 dospely bycykel + tasky. Mame uz 5 rok - bezproblemove. Usklabky - typu lacna dacia - neriesim 🙂, nam pomaha pri cestovani napriec Slovenskom. Klima ide - pouzivame na schladenie o par stupnov, tak jak v dome cize neriesim ako kde ako velmi fuka. Odporucam rodinnam s 3 malymi detmi.

saslavka73
12. okt 2018

Pripojím sa k téme.

marikap18
autor
12. okt 2018

@baby2 Vdaka za info. My momentalne mame uz 20 rocne auto bez klimy, takze vobec neviem ako funguje. Takze, ak vam to fuka z prednych sedadiel, tak staci to aj pre druhy rad sedadiel? Aku teplotu nastavujete?

mirkab79
12. okt 2018

Ahojte, my tiez uvazujeme o kupe tohto auta vo verzii outdoor kedze mame 3 male deti a podobne auta inych znaciek su ovela drahsie. Zaujimaju ma preto vsetky skusenosti a nazory na toto auto, zmestia sa tam dozadu v pohode 3 sedacky? Mate benzin ci naftak? Ako sa s tym parkuje 🙂?

marikap18
autor
12. okt 2018

Nikto tu nema to auto? Prosim, poradte🙂

bibyke
12. okt 2018

Vraj velmi rychlo dacie hrdzaveju preto su lacnejsie ako ostatne auta (niekde setrit museli)

baby2
12. okt 2018

@marikap18 myslim ze teplotu auta zbytocne riesit, je tam prijemne , vsak je to uzavrety priestor, ak je von v tieni 40, na slnku - tipnem 60, tak v aute si povies chces 24, mas.. Skor sbystrite pozornost aky motor, su viacero typov, benzin, diesel- kracsie ci dlhsie trasy, 7 miestna ci 5 miestna verzia... vyrabaju sa tusim pre marocky trh, cize znesu aj nase ,, cesty s vytlkmi ,, po zime. jasne ze ma aj muchy tipu - hlucnejsie vo vnutri - ja zena to vsak neviem posudit, tvrdsie-tiez netusim o com muz toci, no nove auto, tak priestranne za taku cenu sa nenajde...

jenkka
12. okt 2018

@marikap18 my sme kupovali v marci. Prežili sme s ním aj leto a sme spokojní 😉

ljzozv
12. okt 2018

Klimatizáciu nemám rada a už vôbec nie v spojitosti s deťmi. V predchádzajúcom aute som ju nikdy nezapinala, bála som sa ,že prechladneme z nej. Muž bol chorý pravidelne zo služobného auta a zapnutej klímy.
Teraz ako sa otepľuje aj u nás , vyššie teploty v lete, deti sú už väčšie, tak mi trošičku chybay, už ju nemáme. Ale len na okamžité chvíľkové ochladenie auta, aj tak by som ju nepúšťala často.
Takže osobne by mi vyhovovalo, že dozadu nie sú prieduchy

6mia6
12. okt 2018

@bibyke my máme 5 rokov síce duster ale nič mu nie je. To vraj sa nájde pri každom aute

bibyke
12. okt 2018

@6mia6 po dlhom case ano,ale ja som od servismana pocula,ze dacie extremne rychlo hrdzaveju

aleshka_supermama
12. okt 2018

@marikap18 pisem ti správu.

marikap18
autor
12. okt 2018

@bibyke Aj ja som pocula, ze hrdzaveju, ale ze vylepsuju svoje auta.Neviem, co urobit, ale cena auta laka a este aj to, ake je velke.

marikap18
autor
12. okt 2018

@aleshka_supermama ziadnu som zatial nedostala.

bosoriak
12. okt 2018

@marikap18 My mame uz skoro 4 roky 7mieste Lodgy, diesel. Najlepsie auto na svete. Nie je to nastavec na penis, cize nikto nepojde okolo a nebude sa otacat, ze aha ake pekne auto. A na to sa mozem vies co?

7 miest je na nezaplatenie a to hovorime o plnohodnotnych 7 miestach. Nie takych tych akoze 7 miestach, kde posledne 2 miesta su pre male deti alebo pre ludi, ktorym nohy koncia pri kolene ako to mavaju zvycajne auta. Do Lodgy si dozadu pohodlne sadne moj muz 190 cm a 100 kg. A aj po vyklopeni tretieho radu sedadiel je tam stale miesto na kufor. OK, mozno tak na poskladanu buginu, ale stale je tam miesto, co opat ani pri niekolkonasobne drahych autach nie je.

My mame ako som pisala diesel, pravidelne s nim jazdim dlhe trasy, je pohodlny, silny, spotreba fajn. Pravidelne garancky davame robit, cize ziadny problem.

Mozno rychlo hrdzaveju (ci je to pravda? alebo len dalsi nejaky kec "odbornika", ktorych som uz pocula asi nekonecno), ale zas preboha, to auto stoji v plnej vybave kolko? 15000 eur? Najblizsie auto tejto kategorie je renault grand scenic, ktory v dizli !zacina! na 22.000 eurach. Nech sa na mna nikto nehneva, ale asi si radsej budem kupovat kazdych 10 rokov novu Daciu...

Dacia je skvele auto, ktore odvezie velku rodinu z bodu A do bodu B, stoji malo a je obrovske. A mimochodom, je to jedno z mala aut, kde sa do druheho radu zmestia tri autosedacky. My sme z nasho auta nadseni kedykolvek s nim cestujeme a navyse ma pre nas tzv. smile faktor - vedomie, ze sme nevycapili 30.000 eur za krajsiu karoseriu.. 🙂

janickacrazy
12. okt 2018

@marikap18 To sú také bludy, že rýchlejšie hrdzavejú, to bolo kedysi, teraz to už vôbec nie je pravda, moj muž sa v autách vyzná, máme tiež Dáciu a sme spokojní, je veľká, zmestia sa nám tam 3 deti v autosedačkách v pohode, do kufra aj slona zmestíš a že nemá nejaký super dizajn? No tak za tú cenu zase nemožeš mať všetko.

robin30
12. okt 2018

@bosoriak plnohodnotne sedem miestne sedenie?to snad zartujes?tie dve chabe dve sedacky vzadu povazujes za plnohodnotne?tiez som si ju bila pozriet mala by som vymenit moje ale nakolko nic lepsie ako to co mam jednoducho nie je nechavam si ho o mojom aute mozem povedat ze je 7miestne plnohodnotne ale nie o lodgy

6mia6
12. okt 2018

@bibyke všeobecne už sa nič nevyrába na dlhý cas

6mia6
12. okt 2018

@bosoriak pre mňa ešte výhoda navyše - nekradne sa 😎

igores
12. okt 2018

@bosoriak zase neprehánaj, ak by ste mali peniaze, kúpite si aj Audi Q7 a bola by si rada 😉

6mia6
12. okt 2018

@igores nie každý sníva o audi

xenicka13
12. okt 2018

Privtieram sa sem, rozmyslame nad sedemmiestnou

igores
12. okt 2018

@6mia6 to len ako príklad, dosaď si iné auto z premium class

igores
12. okt 2018

síce z 2012, ale čo sa týka bezpečnosti, je to katastrofa https://www.autoweb.cz/propadak-dacia-lodgy-cra...

m_
12. okt 2018

Pokiaľ ja viem tak Dacia je tak lacná práve preto že neosetruje kovy karosérie tak ako ostatné automobilky. Preto je tak lacná... Ďalšia vec je jej priestrannost... Super vec... Ale prečo ostatné autá pri cca rovnakých vonkajších rozmeroch majú vnútri menší priestor? Lebo airbagy a ochranné nárazové zóny...🙂 Takže podľa mňa je Dacia menej bezpečne auto než "tie drahšie" a nemusí to byť len airbagmi ale aj už vyššie spomínanou kvalitou karosérie🙂...
Ale tak nové na dva tri možno aj päť rokov môže slúžit🙂 aspoň kým mu neskončí záruka ...🙂

marikap18
autor
13. okt 2018

@bosoriak Dakujem za tvoj nazor a radu. My sme si ho boli vyskusat a naozaj je velke ako popisujes, najviac sa mi paci, ze fakt sa do 3. radu zmestia aj dospeli ludia. Ja som uz dost presvedcena, ze vezmeme toto auto, ale benzin, nakolko nejazdime dlhe tras.yLen uz musim presvedcit manzela, ktory s tym nie je stotoznený, lebo je to Dacia.

marikap18
autor
13. okt 2018

@bosoriak Este som zabudla, ako ste spokojni s klimou?

nika_23
13. okt 2018

my máme Lodgy druhý rok,5 miestnu verziu,zatiaľ 1 dieťa. Chceli sme priestranné rodinné auto-čo spĺňa, na značky si nepotrpíme,auto pre nás je prostiedok na dopravenie sa z bodu A do bodu B. Má obrovský kufor, v pohode sme tam vozili klasický veľký kočík,bez skladania,iba rúčka nižšie + kufre a všetky blbosti keď ideš niekam s malým dieťaťom,skladací matrac, dokonca aj menšie kusy nábytku(komoda,aj pračku v pohode odvezieš).Vzadu veľmi priestranné aj pre vysokých a objemnejších ľudí, klíma nám postačovala aj na 3.stupni z možných 5tich v tohtoročných horúčavách a nemyslím,že vzadu bolo teplo(stále sedím teraz vzadu pri malej). Značku a názory iných neriešim,pre mňa má auto slúžiť mne a nie ja jemu. Zatiaľ nič nebolo opravované,1.krát ideme nabíjať autobatériu teraz. Čo sa týka korózie-tu som trošku na vážkach lebo áno,už po prvej zime si muž všimol mierne náznaky korodovania odspodu auta+čudné umiestnenie rezervy odspodu vozidla. No za tú cenu vieš....proste pre bežnú rodinu,ktorá chce dostupné priestranné auto ideál podľa mňa.Dúfam,že aspoň 10-15 rokov nám vydrží,kým budú malé deti. Ešte som zabudla,máme benzín 1,6ku,r.v.2017.

dai
13. okt 2018

@marikap18 ahoj... skus premysliet bezpecnost tohto auta plus som si vsimla ze nemaju automat ( aspon ja som take nieco nevidela...) mozno radsej kupit starsie kvalitne ako nove nie tak bezpecne... ale teda zalezi od vasich priorit. Inak ak mas otazky, najjednoduchsie je ist priamo k predajcovi a naplanovat si skusobnu jazdu plus nech ti vsetko vysvetli - vies ake su nazory - co jednemu sa zda v pohode, inemu nemusi a naopak.
Prajem dobry vyber

marikap18
autor
13. okt 2018

@nika_23 Dakujem za info 🙂