icon

Dcérka nevie spať. Čo s tým?

ynez75
12. jan 2011

ja viem,ze sa o nespavosti deti vela pise,ale ja som uz taka bezradna a zufala,ze neviem ako dalej a potrebujem sa aspon takto vyrozpravat a zaroven poprosit vas o nejaku radu.mam 8 mesacnu dceru,ktora od narodenia nespava normalne.zo zaciatku to boli 3 spanky cez den,ktore trvali 15-20 minut.v noci spinkala,kojila sa kazde 3 hodiny,ale stale potom zaspala a spavala aj do pol 10.ale ked mala nejake 4 mesiace,vsetko sa zmenilo.denne spanky zostali ako boli,aj pomenej ich je,ale tie uz neriesim.nieje nejaka placliva,tak to nejako zvladame.aj ked doma takmer nic nestiham,kedze mala si vyzaduje moju pozornost alebo aspon pritomnost.najhorsie su noci.ulozim ju spat okolo 20 hod.ale o pol hodinu je uz hore.kedze mame 2 izbovy byt,mala spava s nami,kedze mame este jednu12 rocnu dceru a potrebujem,aby sa vyspala do skoly.izba,v ktorej spavame my,je vlastne obyvacia izba s vyvysenou postelou.takze nehrozi,aby som na nej malu nechavala samu a nemozem ju ani ukladat spat v case,ked sa vypina tv.neda sa,aby sme aj my "ukoncili"zivot o 20 hod.ked sa uklada dieta spat.telka sa da na minimum,ale asi aj to malej vadi.ona ma vseobecne spanok povrchny,kazdy suchot ju zobudi,dokonca aj ked sa na posteli pretocime,mala je uz hore.takze ako som pisala,po ulozeni na spanok je o polhodinu hore.zacne plakat,neskor strasne revat,od placu je cela bordova,nevnima vtedy nic,nepomaha ani ked k nej pridem,ani ked ju vezmem na ruky,proste sa musi nejako utisit.potom sa preberie a spanok je minulost.chce sa hrat,ja sa robim,ze spim,nekomunikujem s nou,no ona si dzavoce aj 2-3 hodiny,v tom lepsom pripade.v tom horsom place.moj muz je z jej placu nervozny,vzdy to konci tak,ze ju znesie z postele dole a hra sa aj 2 hodiny.potom ju usoim,ale kazdu hodinu je hore.niekedy aj castejsie.uz sa nekojime,ani mliecko vo flaske nechce,len cajik.cumel je u nas nechceny,vyhadzuje ho a ja neviem,ako dalej.takto je to u nas noc co noc a s prichadzajucim vecerom sa pravom obavam noci predo mnou.za 4 mesiace som vobec nespala,cez den sa mi tiez neda.viem,ze nie som v tom sama,ale potrebujem nejake rady,ako to aspon trocha zlepsit,co ste robili alebo robite vy,ak mate podobny problem.za kazdu radu budem povdacna.

mamutka
12. jan 2011

@ynez75 toto som riesila aj ja....dva spanky za den po 30 minut a potom vecer pocuckaval a obcas podriemal ale ulozit na spanok sa nedal - on vydrzal pokukovat do 00.30 - prve 4 mesiace - takmer presne rovnaky cas kazdu noc!!! ja som myslela, ze sa zblaznil, mala som obavy, ze trpi chronickym nedostatkom spanku, ale neurologicka ma z toho vyviedla - je to aktivne dieta a tolko spanku mu staci! moc mi nepomohla, lebo som padala na hubu - stale som kojila, budil sa na kojenie a vzdy bol hodinu hore....
obavam sa, ze to nevyriesis, musis to len vydrzat, treba sa zmierit s tym, ze niektore dti potrebuju menej spanku a nejake ukladanie o 20 pre ne nie je.....to ze sa s nou tvoj manzel hra asi niekto oznaci za pricinu - ze mala vie, ze bude zabava a preto sa drzi hore, ale to nie je pravda....kto take zive dieta nemal, nevie pochopit ☹
je to strasne narocne, ja som tak strasne chcela, aby sa nechal uspat o 20 alebo o 21 .... neexistuje....
aj dnes zaspava o 23 a rano o 7 uz fici....
prvy rok som nespala viac ako 3 hod v kuse, to uz bola dobra noc, lebo zvacsa som bola vdacna za 2 hod.spanok. je to zle, lebo takto si matka neoodychne ani cez den, ine deti spia 2-3 hod v kuse cez den a to sa clovek vyspi, alebo naje, ale co dokazes za 30 mim?
velmi dobre ta chapem, ale nepomozem ☹ ziadne metody - lahnut si s nim, urobit total tmu, klud...nic nezabera...nejake to - nechat vyplakat - neexistuje, chvilonku mi plakal ako maly a uz si driapal ruckami tvaricku - aj tak viem, ze ked proste tolko spanku nepotrebuje, tak ho nebudem vysilovat placom aby zaspal nasilu 🙄
aj dennik som si pisala - presne minuty - kolko spal - 11-14 hod denne - ine deti aj 18-20 dokopy po narodeni.....

neboj, po prvom roku zacal spavat lepsie cez den - po hodine dopoludnia, popoludni, a okolo roka a pol presiel na jeden spanok na obed, ktory je od 1 do 3 hodin, ako kedy, takze bude lepsie 😉
a potom zacal aj vecer zaspavat o 22., ale to netrvalo dlho, presiel na 23. a hocikedy uspi on nas a berie sa z izby von, tak ho ulozim zase a to uz si da povedat - pospevuje si a odkvacne o 23....

ichbinich
12. jan 2011

@ynez75:
Tie polhodinove denne spanky poznam... Asi do 8 mesiaca chodil na definitivny nocny spanok tiez spavat az s nami okolo polnoci... Potom sa sam upravil na asi deviatu vecer. Bez treningu, bez nasilia. Treba jednoducho davat pozor, kedy je babo unavene a nie pozerat na hodinky. Takze teraz uz vieme, ze maly pojde okolo deviatej spat, tak sa tomu prisposobime, aj kupanie a spol. Ked je moc unaveny, ide spat skor, ked je este zivy a chce sa hrat, tak ho nechame sa hrat, ale uz ziadne divosenie, iba nieco kludnejsie.

Tiez sa osvedcilo robit rozdiel medzi dnom a nocou - v noci klud, nerozpravat, nehrat sa. Ale v tvojom pripade sa to uz len kvoli malemu bytu neda az tak dodziavat. Mozno skusit pomaly to nocne hranie redukovat, napr. zasvietit iba malicke svetlo, skusit ukoncit hranie vzdy o par minut skor, iba pozerat knizky, hrat sa s plysakmi a pod. Teda take skor jednotvarnejsie, nudnejsie. Jasne, ze to nepojde zo dna na den. Aj mne sa par krat stalo, ze si maly myslel, ze o 5 je vyspaty, tak som ho nechala na deke pod hrazdickou, ja som ako zombie sedela vedla neho a po hodine zaspal... Lebo keby som ho drzala v naruci a chcela, aby spal tak by sa iba branil a plakal.

Kedze mas obavy z tej vyvysenej postele, mali by ste miesto na madrac, co by ste dali na zem? Niekde tak, aby nevidela na telku, ked ju chcete nechat pustenu. Ze by ste jej spravili jej kutik, a potom ked sa zobudi ked pojdete vy spat, by ste si ju zobrali k sebe do postele. Mozno takto by spala aspon trochu dlhsie...

To caste budenie mam do teraz (ma 13 mesiacov), ale momentalne je to kombinacia zuby a nadcha ☹ Zvycajne nastastie zaspi relativne rychlo (pri kojeni).

Kedze pises, ze niekedy place az tak, ze nic nevnima, tak sa pokus ju ukludnit (cajikom, nosenim...) pred tym, ako sa zobudi na dobro...
Prajem vsetko dobre.

daniela242
12. jan 2011

@ynez75 Aj my sme mali problém s dcérkiným ľahkým spánkom, tiež sme ju mali pri sebe v spálni do 20. mesiacov a kým sme nešli spať a bola sama, tak spala v pohode a akonáhle sme prišli my s manželom, tak sa zobudila a začala vymýšľať. My sme to vyriešili tak že sme ju dali do jej izbičky a odvtedy je pokoj, ale keďže máte 2 izbový byt, tak je to trošku problém. Možno by ste mohli skúsiť predeliť izbu nejakými posuvnými dverami, aby mala aspoň trochu súkromia. Ono sa hovorí že dieťa netreba učiť na absolútny kľud, ale keď to inak nejde...Naša od narodenia zaspávala pri TV a nevadilo jej to a od 4 mesiacov jednoducho potrebuje pokoj. A malej to nevadí že má menej spánku? Nie je cez deň nervózna?

ynez75
autor
12. jan 2011

@mamutka dakujem velmi pekne za tvoje pismenka.mne pomoze aj to,ze si precitam,ako to zvladaju,zvladali maminy s podobnym alebo tym istym problemom.ked mam cakat uz len par mesiacov,ako pises,ze po roku sa to vam upravilo,tak sa mam naco tesit.to uz bude o chvilku 🙂 ja som uz naozaj vsetko vyskusala.kazdy den sedim na nete a citam cokolvek od kadejakych doktorov,no ona uz mala aj rituali,ukladali sme ju spat v presnu hodinu a nepomohlo ani to a to som ju ucila viac ako 3mesiace.zaujimave je aj to,ze jej to uplne staci a nieje ani cez den nejaka nervozna.no ako kedy.ale viac nie ako ano.uz naozaj neviem,ako to malu maucit a ci sa to vobec da.jeden hovori tak,druhy inak.myslim hlavne doktorov.boli sme aj na neurologii,tam ma spucovala doktorka,ze nespi preto,ze jej nevytvaram rezim.a bolo to v case,ked som jej ten rezim vytvarala.no ale necham decko zadusit sa placom?to sme potom vsetci nervozni.no,budem teda cakat a uvidim co dalej.dakujem.a nech sa aj vam dari

ynez75
autor
12. jan 2011

@daniela242 no,my sme nas byt prednedavnom prerabali tak,aby sme tu 4clenna rodina mohli fungovat.staria ma svoju vlastnu izbu a obyvacku sme poriesili najlepsie,ako sa dalo.posuvne dvere sa tam uz nijako nedaju dat.ja stale verim,ze sa mi nejako podari malu naucit spat tak,aby mohla spat v postielke s tou starsou.ale to musi byt uy naucena spat,nech si zasa zo starsej dcery neurobime opatrovatelku.no a zaujimave je,ze mala ani nie je cez den nejaka nervozna.jej staci spat tych20minut a je potom aj celkom zlata,aj sa hra.preto vravim,ze dni uz neriesim,u nas su noci problemom.vtedy jej tych 20minut nestaci.vtedy byva mrzuta a zla a velmi place.ale aj tak velmi pekne dakujem za tvoj prispevok

mamutka
13. jan 2011

@ynez75 vidis, ja som tiez dlho predlho nevedela natrafit na niekoho, komu by dieta tak malo spalo! nikto mi neveril, ze spi par minut denne a potom zaspi v noci a este sa aj casto budi a ze pritom je kludny,ze mu to staci, ze neodpadava od nervozity a unavy!!! ale potom som natrafila na jednu kocku tu, na druhu v parku...su take deti, toto je presne to, cim sa tu kazda mamina hrdi - ze nevychovava podla tabulky, ale pritom kazda zije v tom, ze dieta o 20 ma spat. Hold, neda sa to vzdy, ked to dietatu proste netreba.
Vies co, u nas to bol problem nie len koli tomu, ze ja som vobec nespala rok ( mm spi ako decko od 22-hej, maly plne kojeny, takze lba ja v noci pri nom, a kedze maly neplakal, mm sa nikdy nezobudil, ten ani nechapal kde je problem 😅 ),
problem bol pre mna psychicky hlavne ten, ze som VSADE od KAZDEHO ( mamicky, lekari) citala len to, ze dieta ma okolo 20. uz spat 😖 my mame volny rezim - kazdy den to iste, ale v pribliznom case, nie podla hodiniek.... no a ja som sa stresovala, ze vsetko robim zle, ze to je moja vina, ze maly bude mat nasledky, ze trpi poruchami spanku ( videla som, ze je kludny a staci mu, ale tie rovnake tabulkove nazory ma deptali!!! absolutne NIKDE sa nedalo docitat, ze su aj taketo nespavce, ktore su tak spokojne!!!
a potom mi neurologicka, ktora mu z ineho dovodu robila EEG len po vzhliadnuti papierov co z toho vysli zahlasila "On je asi hodne aktivny, ze?" a mne sa ulavilo - ze to nie ja robim daco zle, ze to naozaj on je zivel 😀
a potom povedala - tak aktivnemu babatku naozaj staci tolko spanku!!! na jednej strane ma potesila - ano, robim to dobre, ze respektujem jeho inakost! a na druhej strane skolila moje nadeje, ze mi poradi ako na nho a on zacne drichmat ako medved v zime 😅
vies, vsade natrafis len na to ze deti spia od 20, lebo tie matky co im deti zaspavaju okolo polnoci sa k PC nedostanu 😀 ja som sa zacala na koni zabavat az ked sa nam to spanie upravilo - ked sa predlzili trochu tie denne spanky.
Moja mama mala mna s bratom do roka a spali sme v pohode, ked videla ako spava maly, bola zhrozena, nechapala........ ze to by neprezila, mat novorodenca a 11 mesacne dieta k tomu, ako vtedy...

drzim ti palce, neboj, bude uz len lepsie 😉 akurat ti dojde separacna uzkost a len co prejde, dojde prvy vzdor, ale spanok sa uz zacne predlzovat si myslim 😀
Pozri, napriek total nevyspatiu, ked ma videli kolegyne ked mal maly takych 7-8 mes., tak tvrdili, ze tak spokojnu maminu bez stresu a nervov a stastnu uz davno nevideli 😀

ynez75
autor
13. jan 2011

@mamutka presne ako pises.ja neriesim seba,ze nespavam,lebo ona sa mi kazdu hodinu budi,niekedy aj castejsie,podari sa mi ju uspat a kym zaspim ja,uz je zasa hore.asponze rano zaspi okolo 7 ale to taha a ja s nou do 10.niekedy menej.tiez som nestastna z toho,ze ma,aj moja mama,odsudzuje,ze to je moja vina,ze mala nespi,ze jej neviem vytvorit rezim,lebo ze aj my s bratom sme reveli a potom sme sa naucili.tiez,ked pocuvam aj od kamaratiek,ako ulozia deti do postielky najneskor do 21 hod.a spia az do pol 9.ja si potom aj poplacem,chytaju ma casto depresie,co robim zle.nie je to moje prve dieta,spravam sa k nej,ako aj k tej starsej,a ta spat vedela,dokonca sama v postielke,aj ked s nami v izbe.a tato mala nespava ani sama,ani s nami.som s nou 24 hod.nikam nechodim,s nikym sa nestretavam,chodievam len s malou na prechadzky,nech aspon v kociku trocha spi,ale zasa som len s nou.nestazujem sa,ale niekady mam pocit,ze tie depky prichadzaju aj z toho.moj muz spava s nami a kazde rano sa ma opyta,aka bola noc.mna ide slak trafit,ze ja nic nespim a on nic nepocuje.ja som uz aj k alternativnemu liecitelovi s nou sla.dal nam nejake bylinkove kvapky na ukludnenie,ne spanok,nepomahaju.napojil nas na pocitac,ktory ti ukaze kazdu chorobu,vravel,ze mala ma v sebe nejake parazity,ktore aj z mojho tela pocas tehotenstva dostala,a ze to moze u deti vyvolat velky neklud a nespavost.tak uvidime co jej pomoze.uz skusam vsetko mozne.ja mam neurologicku taku dost neludsku.ta mi povedala,ze mala je v poriadku,robila jej aj sono hlavicky,bolo to ok,ju hnevalo viac to,ze mala sa nehybala tak,ako jej rovesnici,no ale ona sa nam malinka narodila,teraz v 8.mesiacoch ma 6200g.nasa detska lekarka vravela,ze robi vsetko adekvatne k svojej vahe a vyske,a ze ju nesmiem porovnavat s detmi v jej veku,ktore maju9kg.neurologicka tiez tvrdi a ze to je moja chyba,ze nespi.ze nema rezim.zasa len ten rezim.zasa len hodinky.ja ju ukladam stale o 20hod.a ked sa zobudi place aj hodinu,ale potom si k nej lahnem,lezim pri nej,ona sa hra aj 2-3 hodiny a potom sama zaspi.no,ale budi sa dost.ale dakujem ti za pismenka.mne to pomaha.

abbey1
13. jan 2011

jej super.Dnes už som sa našla v druhej téme.Teším sa ,že nie som sama s rovnakým dieťatkom.Nespíme a nespíme.Napriek tomu sme usmiate od ucha po ucho.A tiež ma hrozne hnevajú,tie múdre rady ako ju naučiť spať a ako by v jej veku mala spať.Našťastie mám už 3.dieťa a všetky boli rovnaké.Tak sa už nesnažím o zmenu,len to musím vydržať.A veľké šťastie,že v noci neplakáva.Tak všetkým šťastné i keď nespinkajúce bábätká.

mamutka
13. jan 2011

@ynez75 tvoja neurologicka je fakt sibnuta....neznasam tie kecy, ved matka si tiez chce pospat, jasne ze urobi vsetko pre to aby dieta spalo....tie mudre rady - urob tmu, klud, prip.zvykaj na ruch, nech ju nezobudi kazde suchnutie, dajte striktny rezim....to su take strasne dristy! to mozu hovorit len ludia co nemaju deti, prip.maju bezproblemovo spiace deticky.... mna dost vytaca ako sa vsade stazuju maminy, ze su utahane a deti im pritom spia od 20....este si aj postazuju, ze sa v noci budia, ale keby im spali deti az od polnoci a potom sa budili kazdu hodinu, dve. tak by co robili?
Ako ti moze neurologicka vycitat, ze mozes za nedostatocny spanok malej, ked sama vidi, ze mala je vyspata a plna energie??? to naozaj ti ludia nikdy neprestanu zit podla tabuliek, buchajuc sa do prs, ze su netabulkovi???
Kolko som si ja sama vycitala, tak ako ty, vsetko som robila podla mudrych rad - okrem metody nechat vyplakat, lebo som presvedcena, ze stastne babatko neplace, tak preco ho trapit....
ale su taketo deticky, su plne energie cely den a su stastne ze maju maminy, ktore to akceptuju a nenutia ish spat od 20, lebo si myslim, ze keby som ho nechala kazdy vecer dokopy aj hodinu plakat, cely tyzden, rezignoval by a zaspal by - od vycerpania a zufalstva, ze on sice ma ine potreby, ale matke to je jedno, chce spat ci pozerat tv....
este sa naspim dost a chcela som ja jeho, nie on mna....
je mi kolkokrat smustno, ked citam ako nechavaju vyplakat deticky, ktore nemaju iny problem, len to ze nechcu zaspat pred 21.vecer....ved to je zbytocne trapenie. staci len trochu respektu voci tomu, ze babatko ma viac energie ako tie klasicke spavejsie deticky...

mamutka
13. jan 2011

@abbey1 tretie a rovnake? ja som verila, ze pritom ako je malo tychto nespavcov mam veliku sancu, ze dalsie dieta bude normalne spat....proste dopoludnia aj popoludni 2 hodky, vecer o 20 odpadne a do rana sa len par krat zobudi....ma desis 😅 😀

abbey1
13. jan 2011

@mamutka Bohužiaľ u nás to má zhoršujúcu tendenciu.Každé nasledujúce spáva menej a menej.Ale táto je najpokojnejšia a najusmiatejšia.Vám držím päste.

abbey1
13. jan 2011

@mamutka Súhlasím úplne s tvojim názorom.Dieťa treba akceptovať a nevnucovať mu naše predstavy o správnosti.I ked občas mám naozaj dosť.Ale o pár minút s ňou,ideme s úsmevom.

ynez75
autor
13. jan 2011

@mamutka mas uplnu pravdu.ja si tiez vravim,ze este sa naspim v zivote dost.a je pravda,ze tiedeti sme chceli my,nie oni nas.a teraz ked su tu,potrebuju kopec lasky,istoty,ze nie su same.vo vsetkom su od nas zavisle,chudiatka malinke.u mna je to vsetko spojene mozno aj s nejakou malinkou depkou,ale ta prechadza v momente,ked sa krpata na mna usmeje,alebo ked nechce nikoho len mna 🙂 mna trapi najviac to,ze jej velmi chcem pomoct a neviem ako.jasne,ze aj ja sa chcem vyspat,aby som mala dostatok energie na dalsie aktivity,lebo som si vedoma,ze kebyze spim,tak zvladnem aj lepsie sa jej venovat a celej rodine vobec.no co,musia sa vsetci zmierit s tym,ze je tu mala,ktora ma najviac potrebuje zo vsetkych.no dnes je vynimocne zla.place v postielke,lebo nepomaha ani kolisanie,nosenie,tak chvilku ju nechavam plakat teraz,nech sa unavi,ci co.lebo uz sa trapime2 hodiny a nic nepomaha

sisulita
3. feb 2012

@ynez75 ahoj, nasla som tuto temu po dlhych prebdenych nociach s malym... my mame problem taky ze maly nam nespi dobre v noci , ukludni ho prsnik niekedy a inokedy len hopkanie na lopte alebo prechadzanie... a dlho je to tak... aj sa bojim zaspat .... u nas sa maly v noci hrat nechce len NEVIE spat:(
chcem sa spytat ci to u vas uz preslo? alebo ako ste to riesili?

ynez75
autor
6. feb 2012

@sisulita ahoj.moja viki ma uz 20 mesiacov,a stale mame problemy so spanim.bohuzial ☹ uz bolo,ze spavala pekne asi od 9 mesiacov a trvalo to cca 3 mesiace.a znova s tym bojujeme.stava sa,ze spava cez noc len 3-4 hodiny.zaspai okolo 20h a uz o 22.h je hore a nespi az do tej 2.alebo spi,ale budi sa kazdu polhohdu.potom bojujeme so vsetkym,hlavne s placom.ona spat proste nechce.a potom zaspi,ale po 3 hodiach je uz zasa hore.ja som uz aj nastupila do prace a chodievam ako matoha.spavam maximalne 3 hodiny za noc aj to potrhane.uz niekedy fakt nevladzem.milujem malinke deti,ale teraz cakam,aby uz mala vyrastla a mala aspon 4 roky ☹

sisulita
6. feb 2012

@ynez75 tak dlho to trva?:( tak to sa mam asi na co tesit... som si myslela ze to po roku prejde.... asi ani nebudem verit...
tak to klobuk dolu ze do prace a este sa ani nevyspis.... u prvej si s tym nemala problem? asi ani netusis cim to moze byt sposobene hm??

ynez75
autor
6. feb 2012

@sisulita moja prva dcera bola uplne ina.nevravim,ze uplne ukazkove decko,ale ina aka je tato.neviem,preco je taka,aka je.netusim,mame za sebou aj neurologicke vysetrenia a nic nam nepovedali.asi musi vyrast uplne.ja uz neviem a ani nevladzem riesit.stale riesim jej a moj spanok.uz mi z toho naozaj hrabe ☹

zuzanamv
11. feb 2012

Ahojte,
objavila som zaujimavu stranku o spanku, pozrite, mozno pomoze.
http://weissbluthmetoda.wordpress.com/category/...

layla84
16. feb 2012

@zuzanamv ahojky, ďakujeme za link 🙂 no... dievčatá tu daktoré ju majú naštudovanú odpredu aj odzadu, ale nepomohli sme im... :-/ hlavne @ynez75 už vie o spánku hádam všetko, čo sa o ňom vôbec dá naštudovať a predsa nič nezaberá na malú ☹ netuším, čím to môže byť, len toľko viem, že tu spánok riešiť izolovane vôbec nemá zmysel, lebo to s niečím iným musí súvisieť... len nevieme s čím.. ynez, čo ten parazit? Neviem o ničom, riešili ste to potom?

ynez75
autor
16. feb 2012

@layla84 ahoj moja 🙂 jasne.kupili sme si taky pristroj,vola sa,ze Zapper,mala by mala byt na nom napojena 3 krat po 7 minut a medzi tym by mala mat 10 minutove prestavky.ked bola malinka,tak sa nam to aj darilo,aspon kym ako tak spala.to su take rurky kovove,ktore musi mat v rukach a tie nieco vyzaruju,co tie parazity hubi.no,mozno sa aj smejete,ale ja som uz vsetko potrebovala skusit a stale skusat,lebo spanok pre moje dieta,je jej zdravie.a bohuzial,stale sa nam nedari,aby bola vyspinkana do ruzova,ako sa pise.viki nespava od narodenia normalne,takmer vobec,aj ked teraz v noci uz pospi aj 4 ci 5 hodin.ale ma uz 21 mesiacov a spanok stale potrebuje.no,ale k teme toho pristroja 🙂 teraz,ked je vacsia,uz ju nijako neprinutim drzat tie kovove tycky.kedze nespi,resp.je uz v jasliach,tak cez den nehrozi a ked ju ulozim na noc,tak zaspi sice do 45 minut,ale bohuzial,nedari sa nam vytvorit spanok tvrdsi a ja neriskujem vkladat jej do ruk tycky.viem,poznam ju dobre,zeby ju to vyrusilo a zobudila by sa a dalsie 2 hodky by som musela uspavat.takze uz nezapperujeme a tym padom sme zrusili aj navstevy u alternativneho liecitela.aj ked raz za cas tam zajdeme,ale to jej da zavse nejake bylinky,ktore ona nechce jest,lebo su horke,takze teraz neuspech vo vsetkom,lebo uz je mudra a vymysla dost 🙂

katka1981
21. feb 2012

@ynez75
@layla84, caute moje krasne, no my sme v dalsom leveli, ale to si povieme sukromne 🙂 neviem kedy to skonci, nicomu nerozumiem. Ale viem ze po 3 hodinovom nocnom spanku my v hlave vela neostalo.

tinika
5. apr 2012

@mamutka este som nedočitala vsetko ale reagujem kym maly spi, mam podoby problem ,maly od narodenia zle zaspava a spal ak otak v noci teraz max. 2 hodky a je hore, cez dne ho neviem uspat nijako len von v kočiku aj to pospi hodku a budi sa počas toho rukami rozhadzuje, ked sa zobudi uz len na ruky musi ist do manducy bo v kočiku nebude, uz som zufala, lebo o mesaic uz budem mat doma aj starsieho a ten spi cez obed doma a mladsi uz o 2 chce ist von spat :( neviem ako to zladime a to este budem po operacii tak ho ani po rukach nebudem moct vlačit nejaky čas, pred mesiacom kym este starsi chodil do jasli sa to ako tak dalo vtedy zaspaval sice tazko ale zaspaval aspon na rukach tak sme to utiahli cez obedny spanok, cez den posledny tyzden je celkom kludny v postielke rano ked sa zobudi sa hra s kolotočom aj hodku ale inac stači ze je v lehatku a len sa dvihnem ze idem na wcko a uz mrnči a reve, nestiham nič pri nom robit, neviem ako som zvladla tuto danovu sezonu, len po nociach, uz uvazujem o navsteve nejakej neurologičky, len neviem či ma nevysmeje, ked k nej pridem, s pediatričkou som sa nestihla poradit a teraz je chora, ja idem do nemocky, takze min. dalsie 2 tyzdne nič neporiesim a neurologičky asi objednavaju na vystrenia tak ktovie kolko este budeme čakat, dlho sa čaka na vysetrenie?

tinika
5. apr 2012

a aby som bola presna, terza spal presne 28 minut a uspavala som hodinu :(((

glowix
5. apr 2012

Ahojte, noo, my sme na tom tiez podobne, malinka od malicka spavala cez den po 20 min a uz bola hore ako sova..v noci kazde 3 hodiny papat, od 4 mesiaca kazdu hodinu sa budi..mame 6 a mama uz je velmi unavena ☹ ..Den som vyriesila hojdacou postielkou, vlastne je to taka lanova siet a tam spi aj 1,5 hod, inak by za 20 min bola hore..a v kociku tiez spinka, takze von chodit mozeme..Ona je plne kojena a vlastne chce byt stale na ciciku v noci..dufam, ze to raz skonci a bude zasa spavat aspon 3 hodky v kuse..

mamutka
6. apr 2012

@tinika ahoj, no toto polhodinove spanie az moc dobre poznam 😖 aj hodinove uspavanie na prsniku predtym...no unava maximalna. neviem ci ti pomoze neurologicka. uz si nepamatam, ale asi aspon 3 tyzdne sme cakali. mozno niekde v sukrom.centre je to lepsie..... ja som mala cely prvy rok obavy, ze maly trpi na nedostatok spanku, ze musi proste, ved nic nenaspal, ale on bol usmiaty, spokojny, nijaky plac, nervy.... mne ta neurologicka len vysvetlila, ze proste su aj take aktivne deti a ak je spokojny, tak spi dost.
len ja som nespala. ako narastol, dosla unava aj na manzela, kedze maly sa rad necha uspavat od neho. v skolke na obed spi, takze doma vydrzi aj do 22 zase. ale je zlaty, necha sa zahnat do izbicky aj o 21. a potom uz zaspava aj sam kolkokrat.
nezavidim, ze aj do nemocnice pojdes, tazko radit, budes musiet nejake to mrncanie aj odignorovat. ja som tiez mala zdravot.problemy a vzdy som sa mu na plno venovala, nebol dovod na mrncanie, ale teraz ked ma vytaca vzdorom, tak si vravim, ze som si mohla setrit kosti a bolest a nechat ho niekedy sameho sa stazovat a jedovat v postielke ci na deke, keby som vedela vtedy ako ma bude rozculovat on neskor 😀

tinika
6. apr 2012

@mamutka no len on je unaveny, potom uz je umrčany, trie si oči, vidno ze chce spat ale nevie ako zaspat aj von spi v kočiku a rukami rozhadzuje a este pritom spi ale uz sa budi a este by chcel spat :( a jasne, niekedy musim ignorovat, lebo by som sa ani najest nestihla a sa tesim potom na zuby a dalsie, ani očkovanie este nemame tak som zvedava ako zvladne, pri prvom som si to uzivala ovela viac a teraz sa tiez so spankom pokazil riadne takze asi sa do 5 rokov nevyspim :D

bianca2
8. júl 2013

Ahojte baby. @ynez75 @mamutka ako ste na tom ked su starsie deticky? Moja dcerka ma 17 mes, prvy rok bol ako pisete, s ttm ze ja som po case nasla nieco co na nu plati. Prvych 6 tz uspavala cela rodina a mala spala max 20 minut. A cele dni sme uspavali.aj v noci sa casto budila s placom tak ja som takmer vobec nespala. Potom som ju naucila spat v satke cez den a zrazu namiesto 20 min spala 4 hodiny. No len ja s nou nie kedze som ju nosila....potrebovala som este noci poriesit lebo tam to nebolo stale ok, mala spavala medzi nami s manzelom od narodenia, v postielke vobec. Vyriesilo sa to az ked dom ju v noci dala na seba na cicku a takto sme nonstop spavali prvy rok.potom zrazu na mne zaspala uz o siedmej vecer a potiahla do siedmej rano....ani sa nezobudila lebo ked sa budila dala som jej cicku do ust a spala.viete si predstavit moj chrbat.ked spim na mom rok a pomaly bez pohnutia.ale celkovo ja som sa velmi nevyspala lebo ked sa na mne krutila ci plienku som menila alebo sa strhla s placom a ja hned cicku jej davat....po roku som ju zacala skladar,ona sa pritoci alebo di vylezie na cicku a tak spi.len aj teraz si hocikedy zakrici v noci.ja mam z tolkeho budenia moj spanok na mraky...aj tuto noc som zaspala po jedenastej a uz od tretej neviem spat, lebo ked som sa tak casto k malej budila zacala som mat nejaky lahky spanok a teraz sa mi zda ze je to miestami na mna privela. Potrebovala by som sa aspon 1 noc dobre vyspat. Mala vyspi teraz v lete cca od deviatej do siedmej v priemere ale ja ked sa k nej budim casto aj 10xza noc tak nespim.podari sa mi zaspat par krat a to je vsetko.potom som nervozna a moje okolie si to odnasa.cez den spim s dcerkou,teda lezim s nou lebo este spi na cicke,inak by vyspala len 20 min a tak mi vyspi cca 2 hodky 1xza den.ale.potom nic nestiham.ani sa najest poriadne,kedze niekto musi byt s dcerkou.varit uz vobec.mam problem stihnut jej nieco male uvarit.teraz jej idu 2 tyzdne zubky, ocne 2 a 1 stolicka a mala mi spi vkuse na cicke.ked sa v noci preberie tak velmi place,musime ju prebudit a uz sme hore 2-3 hodky.preto sa snazim nech mi hned spi na cicke bez prebratia.dnes ma to zmohlo po 2 tz a rozmyslam kedy bude lepsie ze sa vyspim.boli ma hlava z malo spanku.asi si pojdem dnes zacvicit,dam dcerku manzelovi na hodinu.lebo pred tehu som cvicila a spala dobre.od tehu doteraz nemam cas a potom ani spat neviem. Podla www.zdravi-az.cz dibre spanie je o serotonine, a na nervy treba brat horcik.tak idem to vyskusat....