Deti narodené tesne po sebe - ako chodievate von?

mimi242
12. sep 2020

Mam deti s vekovym rozdielom necely rok, manzel je na materskej takze teraz pohoda, ale zaujima ma ako ste riesili chodenie von s tak malym vekovym rozdielom. Mame aj surodenecky kocik ale starsie dieta to uz v kociku nebavi, rad beha, pricom stojime pri kazdom kamienku a kvetinke. Bude to neprakticke mat mladsie v kociku a ku starsiemu 15 mes) odbiehat. Ako ste to riesili? Mam dat mladsie do nosica? To mi zatial vychadza ako najlepsie riesenie, len zas bude november a zima, vtedy bude mat mladsie 5 a pol mesiaca, neviem ci je dobre ho tam stale davat...mate s tymto niekto skusenosti?

ajka0207
12. sep 2020

@mimi242 ja síce nemám taký malý rozdiel, ale deti som mala do roka len v nosiči/šatke keďže kočík odmietali.

sandrika1986
12. sep 2020

Mne sa dcera narodila vo februari 2015 a syn v aprili 2016, ale ziadny surodenecky kocik som nemala ani nosic. Dcerka uz chodila, chytila ma za ruku a tak sme chodili po vonku.

homolca
12. sep 2020

Záleží kde a ako žiješ...ak ste na dedine, daj si kočík a odbiehaj....ja som v meste, chodili sme MHD, chodníky rozbité alebo žiadne, všade auta, neexistovalo, že väčší pôjde vedľa...doteraz to nemám rada, lebo musím držať kočík obomi rukami a on sa vyslovene pletie pod kolesá 🙈 takže za mňa na 200% využitý surodenecky kočík...väčšinou sme chodili na prechádzky, ak malý spal, tak s väčším na ihrisko...keď už spali obaja na obed, tak som išla nakúpiť (surodenecky kočík má zvyčajne veľký košík na nákup)

martyzpp
12. sep 2020

@mimi242 mám len jedno dieťa ale podľa mňa ten nosič by je úplne v pohode. Kľudne môžeš drobca nosiť, kúp si (daj ušiť) vsadku do bundy a hotovo.

erikad82
12. sep 2020

Ja mám septembrového a o rok októbrovú 🙂 Ja som mala taký skeit alebo ako sa to presne volá pripevnený ku kočíku. Malý sa ma držal za ruku,občas odbehol,občas sa odviezol 🙂 Chodili sme na menšie prechádzky,lebo presne ako píšeš kamienky,kvetinky.... všetko nás zaujímalo ale bolo to všetko ok 🙂

lavender21
12. sep 2020

Ja mám rozdiel rok a pol a musela som kúpiť súrodenecký kočík, inak sme sa nevedeli nikde dostať... Staršia sa tiež motkala, ale nikam sme sa nedostali...

bebotka
12. sep 2020

ja mám rozdiel rok a šesť dní medzi babami a ja nedám dopustiť na súrodenecký kočík, využili sme ho naplno. Bývame na dedine a fakt keby ho nemám neviem si prestaviť ako by sme chodili napr. k našim na druhý koniec či do obchodu. Teraz maju 3,5 a 2,5 roka a stále ked potrebujem niekde rýchlo ísť tak ich tam dám a ide sa. Najmladšia mala rok, takže teraz tam nosím ju a strednú, najstaršia už ide peši, ale fakt na nezaplatenie. Ked ideme peši tak aj hodinu nám trvá to čo na kočíku 15 minut.