Dieťa vo veku 2 rokov stále hryzie
Syn má 2 e a už dlhšiu dobu keď sa mu niečo nepáči.. alebo sa blázni kuše
Ako to mam riešiť
Ehm hryzie …..deti nevedia ešte spracovat svoje emócie, ani ich pomenovať a vyjadrit a tak jednoducho v návale emocii hryzie
Keď to robí treba ho zastaviť a opytat sa čo sa deje ….ked povie čo i len 2 slova, ale zastavíš to
@pribinak keď ho zastavím väčšinou sa tomu smeje ...A povie boo
Dvojročné je už rozumne, treba mu to vysvetliť. Keď sa blázni a začne hryzt, stopnúť blaznenie, ísť na jeho úroveň a vysvetlit. Keď ma nervy, treba mu pomôcť tie nervy spracovať inak.
Malý keď mal 2 roky, robil to isté.... Pri nervoch sa zahryzol ako žralok. Odtiahla som ho a stále dookola povedala, že to boli, že to nesmie robiť. Keď sa ukludnil, opat som mu to pripomenula, že ma to ešte stále boli a povedal, že nabudúce to už nespraví. Robil to cca 2 mesiace a prešlo to. Ma 2,5 roka a nespravil to už ani raz 🙂
@anonym_autor Je to pretlak emocii. Pri tom blazneni a aj pri tom hneve je toho na neho prilis, nedokaze ich inak spracovat a musi zahryznut.
To blaznenie, je cisto v tvojej rezii. Ty musis kontrolovat ako dlho a intenzivne sa budes s nim blaznit a stopnut to vcas.
Pri tom hneve ho nauc ako inac reagovat. Kludne mu to hryzenie zakaz, ale zaroven mu ukaz ine metody ako ten hnev spracovat. Napriklad zaboxovat do vankusa, zadupat, zakricat, roztrhat papier a potom naucit techniky na ukludnenie (dychanie, senzoricke aktivity ako stlacanie gumenej lopticky, pozeranie snehovej gule). Urob mu zonu kde sa moze ukludnit, nieco ako skrisa, stan s oblubenou dekou alebo plisakom. Ukaz mu ako ty zvladas emocie. Je to dlhodoby proces, necakaj ze sa to nauci za mesiac.
Ak by sa vám nedarilo vo vašich ťažkostiach posunúť môžete skúsiť aj online poradňu, ak by ste potrebovali. Síce je to platené avšak cena je prijateľná. Union poisťovňa dáva aj zľavu. Aktuálne som úplne novou členkou mojra online psychologickej poradne, predtým som viedla aj poradňu psychológie tu na modrom koníku a v oblasti psychológie pracujem už viac ako 10 rokov. Termíny sú dostupné aj vo večerných hodinách. Nezabúdajte, že aj náročná cesta k cieľu môže byť jednoduchšia, keď ju môžete s niekým zdieľať, kto vás nebude súdiť, či situáciu zľahčovať. Pridávam linky:
https://mojra.sk/psychologicka-poradna/psycholo...

Ehm hryzie …..deti nevedia ešte spracovat svoje emócie, ani ich pomenovať a vyjadrit a tak jednoducho v návale emocii hryzie
Keď to robí treba ho zastaviť a opytat sa čo sa deje ….ked povie čo i len 2 slova, ale zastavíš to