Dojčenský štrajk

majkaska
18. apr 2017

Mile mamky, ako dlho u vas trval/trva dojcensky strajk? Poradte nejake figle na babo. Ja som uz na nervy. Trva to uz dva mesiace. Maly ma 3 a pol mesiaca. Place odstahuje sa. Nemozem uz ani strany vystriedat, radsej si pasticku saje. Musim ho len uspavat vtedy si trocha cucne a trocha ked vstava. Ked mu netecie prudom proste nesaje. Ale v noci by bol prisaty v kuse.este ze aspon vtedy. Viete aj co u vas vyvolalo strajk? Dakuje

sardinka336
18. apr 2017

A to ako je 2 mesiace hladný? Ak prospieva, priberá tak by to malo byt ok,nie? V noci dobieha to čo nedojedol cez den, ja by som si zavolala laktačnu poradkynu, ak to chceš ešte zachranit. Podla mna nie je otazka čo štrajk vyvolalo, ale ako z neho von..tu zrejme to, ze malý sa musi namahat a velmi sat aby sa dostal k mlieku - netečie prudom, nechce. MOžno zvyšit tvorbu mlieka alebo skusit dokrm tzv. suplementorom, cievkou na prsníku. To ti najlepšie vysvetlí a ukaze prave ta laktačná poradkyna.

majkaska
autor
18. apr 2017

@sardinka336 ja som v kontakte s laktacnou.uz od narodenia maleho. A poznam aj dokrmovanie cievkou. Robila som to skoro dva mesiace. Mam nasadene aj bylinky. Riesim to.uz dlhodobo, preto som chcela vediet od mamiek co si tym presli ako.dlho.to u nich trvalo, kedy prisiel nejaky zlom.

sardinka336
18. apr 2017

Niekedy ten zlom neprichádza ani ked všetko robíš spravne...mozno velmi tlačiš na pilu, si nervozna, dieta to citi...kazdopadne dieta musi jest, jeho nervovy systém sa prudko vyvíja, a nesmie hladovat.Laktačná sa ti k tomu musela vyjadrit čo a prečo predpokladam, nepišeš či to cievkovanie fungovalo...

slivka5
18. apr 2017

@majkaska u nas trval par mesiacov, zacal kvoli znizenej tvorbe..dlho pomahalo jedine ponukat v polospanku a skusat ine polohy a prostedie. Skus do laktacnej poradne napisat (do skupiny), tiez poradia 🙂 drzim palce aby to cim skor preslo

majkaska
autor
18. apr 2017

@sardinka336 no ved to. Ze zo zaciatku to.fungovalo. po case uz mu to zacalo vadit - podla slov laktacnej si uz zacal uvedomovat cievku. Niekedy prestal tahat ked som mu dala cievku. Alebo sa nanu rozculoval.

majkaska
autor
18. apr 2017

@slivka5 aj si ho dokrmovala? Ci sa.ti podarilo.zvysit tvorbu?

slivka5
18. apr 2017

@majkaska nedokrmovala som.. pomohlo vela tekutin hlavne caj zo senovky, u vas sa zacal strajk koli znizenej tvorbe ci? Beries tie bylinky v tabletkach? Pomahaju viac ako caj. Neprisaje sa ani bez oblecenia ked si ho polozis na seba? pozri aj sem mozno nieco najdes https://dojcenie.wordpress.com/som-zufala/odmie...

miskabiska
18. apr 2017

Ahoj, tu si môžeš tiež čo - to prečítať
https://www.modrykonik.sk/bojkot-dojcenia/

majkaska
autor
18. apr 2017

@slivka5 ano beriem kapsule. Je to lepsie ako na zaciatku no aj tak sa zlosti. Pribera kedy ako. Cca100-150g za tyzden. Plienky pocikane ma niekedy viac niekedy menej. A bez oblecenia sa neprisaje sam. Aj tak ho musim prispat.

lenkav1981
17. okt 2019

@majkaska ahoj ako ste dopadli nas to teraz postretlo a som uplne na dne z toho

majkaska
autor
20. okt 2019

@lenkav1981 prekonali sme to.. Aj ked nikdy sa neprisaval s radosťou. Proste sa to ustalilo na cas pred spanim a po. A vtedy to chcel a potreboval. Pomimo nie. A ked zacal jest aj inu stravu tak sa mi ulavilo. Nemala som pocit ze hladuje a mna to hodilo do takej lepsej psychickej pohody.. Dojcila sim vyse dvoch rokov. Potom som prestala to uz mal len na denny spánok. Treba ponúkať.. Nedavat cumel.. Skúsiť nosit. Tak ako tu radia. Mne to pomohlo.

romanka93
15. júl 2020

@majkaska pekny den. A kedy ste zacali dokrmovat? Skor alebo az po 6.mesiaci? Resp. Ked ste zacali dokrmovat a jedol uz vacsie porcie, tvorba nezacala zas klesat?