icon

Dokedy je vhodné, aby dcéru kúpal partner?

28. júl 2025

Zatiaľ ma rok a pol od malička kupeme spolu s ním ale keď ja potrebujem spraviť nejaké veci v domácnosti kúpe len on

nevenka
28. júl 2025

My sme si to podelili, manzel kupal syna, ja dceru. Ked bol treba a bola uz vacsia, tak ma poprosil, aby som jej umyla intimne miesta radsej ja, ze jemu samemu je to neprijemne. Syn sa sam zacal kupat skor, dcera neskor, lebo ma dlhe kucerave vlasy a to bol proces. Bude mat 10, vie sa umyt sama, ale zavola ma vzdy na vlasy, aj ja ju, ked potrebujem umyt chrbat a je na blizku.
Syna som umyvala na intimnych miestach naposledy, ked mal asi 7 rokov, fakt si to uz nepamatam. A teraz bude mat 12 a obcas len manzel skontroluje, ako je na tom predkozka, lebo mal ju prilepenu scasti. Ale to tak vynimocne.
Takze odpoved je, tak do cca 7 rokov, by som povedala. Nasa zacala dospievat okolo 8-9 rokov, uz ma prsia, ochlpenie, to uz fakt by sa aj sama hanbila urcite.
A aj mladsie deti mame "podelene", zase syna manzel, dceru ja. Ale vie ich okupat oboch a na intimne casti ma zavola. Ale ona sa pokusa umyt aj sama 😅, ma 2,5 roka, samozrejme, to nevie dobre, tak musime my. Ale keby som nebola doma, tak ju umyje samozrejme, ale ked ma na vyber, tak radsej takto.

laurinka27
28. júl 2025

Prečo by sa mala pýtať "oci čo to máš medzi nohami", ak by nebol holý a nevidela by, čo má medzi nohami? 🤔

nevenka
28. júl 2025

Teraz citam tie otazky, ci sa kupe s nou holy...ani u nas take nebolo, ale zazili sme tie otazky, syn zacal sa pytat...pri kupani, ked na seba pozeral...ja mam pipik,...aj ocko ma pipik, ja mam maly a ocko velky. Preco mas velky? 😅🤣. A sestricka nema pipik, ani maminka nema. A takto...no proste su zvedave tie deti.

kaca222
28. júl 2025

Podľa mňa dovtedy, kým sa nezvládne okupat sama. A je jedno, že je to otec, pre mamu platí to isté. Čo sa týka nahoty, tak nezakryvam sa pred otcom ani v tridsiatke, normálne si vojdeme do kúpeľne keď treba, veď nebudeme jeden druhého očumovať

pininka1
29. júl 2025
@tortelinka

@pininka1 fíha 12?to som v šoku

@tortelinka v našich časoch to bolo bežné, pamätám si ako stojíme tri vo vani u babky na chate a ta nás umýva. Nešlo o to, žeby sme to nezvládli samé, ale ze vtedy nikto nemal sprchovací kút a naši nechceli aby plávala celá kúpeľňa. Vôbec sa to niekedy tak nebralo ako teraz. Pomaly otcovia nebudú môcť dať dieťaťu ani pusu, príde mi to choré.

kiki68
29. júl 2025

Moj neriesi, okupe, oblecie a hotovo. Je to dieta a na deti predsa neni, ani ja na syna nepozeram nejako inak. Ved sme obaja normalni.

kiki68
29. júl 2025
@nevenka

Teraz citam tie otazky, ci sa kupe s nou holy...ani u nas take nebolo, ale zazili sme tie otazky, syn zacal sa pytat...pri kupani, ked na seba pozeral...ja mam pipik,...aj ocko ma pipik, ja mam maly a ocko velky. Preco mas velky? 😅🤣. A sestricka nema pipik, ani maminka nema. A takto...no proste su zvedave tie deti.

@nevenka tak cas strucne vysvetlit biologiu. Aspon ja som to tak spravila, mna sa tiez syn pytal preco tam nic dole nemam ako on. Ze to je divne. Tak som mu vysvetlila ze som zena a my to mame inak. Teraz ma malu sestru a pri prebalovani sa tiez pytal ci bude raz ako on. Zase vysvetlenie a hotovo. Deti sa pytaju, toto su bezne veci

tortelinka
29. júl 2025
@pininka1

@tortelinka v našich časoch to bolo bežné, pamätám si ako stojíme tri vo vani u babky na chate a ta nás umýva. Nešlo o to, žeby sme to nezvládli samé, ale ze vtedy nikto nemal sprchovací kút a naši nechceli aby plávala celá kúpeľňa. Vôbec sa to niekedy tak nebralo ako teraz. Pomaly otcovia nebudú môcť dať dieťaťu ani pusu, príde mi to choré.

@pininka1 neviem no, aké to boli časy, som teda husakove dieťa, ale v 12 nám teda už nikto neliezol do kúpeľne

pininka1
29. júl 2025
@tortelinka

@pininka1 neviem no, aké to boli časy, som teda husakove dieťa, ale v 12 nám teda už nikto neliezol do kúpeľne

@tortelinka tak u nás to bolo bežné a absolútne nikto to neriešil. A rozhodne sme v okolí neboli jediná rodina. Tu nejde o to, že nám nikto liezol do kúpeľne, my sme to ako deti absolútne neriešili, lebo sme nevedeli čo máme riešiť. Ale zasa si pamätám ze už v školke sme sa odmietli vyzliekať pred chlapcami, lebo boli cudzi.

pininka1
29. júl 2025
@kiki68

Moj neriesi, okupe, oblecie a hotovo. Je to dieta a na deti predsa neni, ani ja na syna nepozeram nejako inak. Ved sme obaja normalni.

@kiki68 presne tak, ja nechápem ze sa to takto rieši. Proste nás rodičia umývali, nič viac na tom nebolo.

lasona
29. júl 2025

Za mna kupat, dokým dieta potrebuje pomôcť. Samé si vyžiada súkromie. A keď sa dcéra opyta co to ma otec? Však vysvetlím. Je to normálne ľudské telo, tak ako ruka, noha. Co tam chceš vymýšľať? Ja to nepochopím. A normálne ma sym vidi aj nahú. Nevidím na tom nič zlé...

lllaila
29. júl 2025
@lucia13022023

@lucia13022023 2,5r sorry🤣

@lucia13022023 skoro mi zabehlo 😂😂😂

kiki68
29. júl 2025
@pininka1

@kiki68 presne tak, ja nechápem ze sa to takto rieši. Proste nás rodičia umývali, nič viac na tom nebolo.

@pininka1 ved tam nejdem tomu dietatu nieco vysetrovat, umyjem a ideme dalej. To iste prebalovanie. Muz prebali aj dievcatko, dostal instruktaz a hotovo. Je to predsa zdravy muz a preto s nim mam dve deti

tianna
29. júl 2025

Fuha no asi to máte doma nejak naozaj extra tabuizovane nastavené 🤔 môj najmladší syn má 5 rokov a už vyše roka vie aj o menštruácii (samozrejme vysvetlené primerane veku) lebo pravidelne príde za mnou aj na wc-ko keď niečo chce 😆 samozrejme rovnako aj keď som v sprche, vie teda už veľmi dávno že dievčatá cikaju inak ako chlapci, že ženy majú prsia aby vedeli nakŕmiť bábätká. Tvoj partner sa všade zamyka? Nikdy neprebehne nahý pre zabudnutý uterák/spodné prádlo? 🤔 odporúčam menej tabuizovania lebo ,,pipikom" sa nevyhnete ani na ihrisku či kúpalisku, veď tam bežne malí chlapci chodia cikať za kricky a keď to budete doma takto brať tak bude mať tvoja dcérka z toho akurát tak poriadny šok niekde vonku 🤔 a dokedy kúpať? No dokedy treba, neboj sa, ona sama povie/dá najavo že je jej to už nepríjemné..

pikachu999
29. júl 2025

To akože čakáš že otcovi sa pri kúpaní dieťaťa postaví alebo čo? Osobné si myslím že už tak 6 ročne netreba

anonym_1addd9
29. júl 2025
@pininka1

Mňa kupal len môj otec a teda minimálne do 12 rokov a nič iné v tom nebolo a môj muž kúpe aj sprchuje našu 8 ročnú dcéru a tiež v tom nič iné nieje. Je to jej otec

@pininka1 choré

pininka1
29. júl 2025
@anonym_1addd9

@pininka1 choré

@anonym_1addd9 a co konkrétne je na tom choré??? Choré je si myslieť ze muž mysli na svoju dcéru inak.

kaca222
29. júl 2025
@pininka1

@anonym_1addd9 a co konkrétne je na tom choré??? Choré je si myslieť ze muž mysli na svoju dcéru inak.

@pininka1 presne som to chcela napísať. Že choré sú len tieto myšlienky

titla
29. júl 2025

Deti su zvedave, same zacnu s otazkami. A cim mensie halo budes okolo toho robit, zbytocne netabulizovat nahotu, tym prirodzenejsie a menej "trapne" to bude. Snaz sa dietatu odpovedat na otazky co najfaktickejsie - primerane veku. Pre male deti je otazka preco je jablko cervene na rovnakej urovni, ako preco dievcata nemaju pipika. Ked z toho ty nebude robit trapnu vec, nebude ani dieta.
Rovnako nahota - nase dieta nas od narodenia malo moznost vidiet s muzom nahych. Napr. pri prezliekani, hlavne na dovolenke, na navsteve, ked zdielame jednu izbu. Male deti ti tiez bezne vlezu do kupelne, na zachod... Ze mam mamka cicusky je potom pre dieta fakt, nic zaujimave co mu by venovalo pozornost.

siska53
29. júl 2025

@anonym_autor dokym to dietatu neprekaza.

majlo1234
29. júl 2025

Panajana, my mame male deti, ale obaja rodicia pred nimi chodime holi. Syna uz ucim spravne pomwnovat casti ludskeho tela a otazko konsentu, prave kvoli tomu, aby ho nikto nepovazoval za lahku obet.

dvanastka
30. júl 2025

@anonym_autor ja som sa kúpala sama od 4 rokov. Mojich synov môj muž v živote nekúpal, iba ja, do 6 rokov. Potom už sa kúpali sami

jamidea
30. júl 2025
@pininka1

Mňa kupal len môj otec a teda minimálne do 12 rokov a nič iné v tom nebolo a môj muž kúpe aj sprchuje našu 8 ročnú dcéru a tiež v tom nič iné nieje. Je to jej otec

@pininka1 tak 12r.uz su riadne baby az zeny. To uz je moc z akehokolvek hladiska, ci si mala ruky krive? Chlaci byvaju tiez uz vselijaky v 12tich, nvm si predstavit hocico mu umyvat. Mozno tak dlhokanske vlasy, ale to by som riesila bez nahoty, umytim vo vani.
A to sa nehanbime, mlady bezne nosi dcere ci mne vlozku na wc, prezliekame sa kludne spolu.

maminkadeticiek
30. júl 2025

Kym to jej same nezacne vadit.Dcera sa chcela sama sprchovat cca od 7-8 rokov,zacali sme jej tam vyslovene vadit.Treba to respektovat.

maminkadeticiek
30. júl 2025

Chore ked sa doma neviete s detmi otvorene bavit o tom co maju oni a druhe pohlavie medzi nohami,co je sex,menstruacia.Strasne.Mojansvokra takto vyrastala,povie to otvorene a nevie si obliect ani vystrih.Svagrina detto.Hrozne

nat_alia
30. júl 2025
@really8

Partner ma nejaku pedo minulost?

@really8 🤣🤣😬😬

sassy_girl
30. júl 2025
@really8

Partner ma nejaku pedo minulost?

@really8 😆😂

maya_hi
30. júl 2025

@anonym_autor tak myslím že kľudne dovtedy, kým sa nebude vedieť sprchovať sama. Myslím, že 6-7 ročné dieťa by to už malo zvládnuť. Maximálne pomôcť s umývaním vlasov ak treba aj vo vyššom veku. Druhá vec je, dokedy to bude akceptovať ona. Môj syn je od útleho veku veľmi hanblivý. Aj s nočníkom ako 2 ročný išiel za roh 😁 takže som ho rýchlo naučila postarať sa o svoje telo tak ako mu to vyhovuje. Sprchuje sa sám od 5 rokov. Len som mu spoza dverí pripomínala, nezabudni to nezabudni hento... 😁 Ja som bola rovnaká. Pamatám si ako ma mama večer prezliekala pred návštevou do pyžama. Musela som byť veľmi malá. Ale ten pocit neskutočného poníženia si pamätám dodnes. Akoby som bola vec. Doteraz neznášam prezliekať sa napríklad na plavárni pred inými. A jej jedno, či sú to ženy alebo muži. Takže treba akceptovať aj takéto individuálne potreby, ak tam sú. Hovoriť o tom s ňou. Čo pre ňu je a nie je príjemné

david1202
30. júl 2025

Ďalšia labilna matka .

1mina
30. júl 2025

7 ročnú bežné osprchujem aj muž, aj keď skôr akoze dohliada, prípadne jej pomôže umyť vlasy a napomína kde sa ma ešte umyť. Vôbec ma to nenapadlo ani mi neprišlo žeby to malo byť niečo nevhodné, je to predsa jej otec. Predpokladám že zachvilu to zvládne sama bez dohľadu a keby sa hanbila povie že ho tam nechce