Dokedy ste kúpali detičky každý deň?
Ahojte, mamicky, chcem sa spytat, dokedy ste kupali deti kazdy den? A ked ste kupanie zacali obmedzovat, ako casto kupete deti? A ked ich nekupete, ako robite vecernu hygienu? Dufam, ze to nie je prilis vela otazok a ze sa da na ne odpovedat v skratke. Zaujima ma to.
Ja uz malu dlhsie kazdy den nekupem.
Dakujem za vase prispevky.
Od prichodu z porodnice malu kupeme kazdy treti den. Ma suchu kozu.
Kým boli deti maličké, tak som ich kúpala každý deň. Neskôr sme začali so sprchovaním, asi keď už vedeli poriadne stáť.
Takže od pondelka do soboty každý deň sprcha a v nedeľu kúpanie za odmenu, a pre mňa za trest 😀, tá spúšť v kúpeľni. Ale nemydlím ich každý deň, len poriadne vysprchujem. Máme filter na vodu na sprche, takže ani tak nevysušuje.
Koupu malou každý den, vyjímka může být když příjdeme později a je moc unavená že ji dám hned spinkat, ale koupeme o narození. Já to celkem nechápu, proč nekoupat každý den.. Tchýně i švagrová se mě ptaly jsetli ještě malou koupu každý den, já na jejich otázku odpověděla:"a vy se nemyjete každý den??" vždyt pro mě je večerní sprcha nebo koupel relax, tak stejně se cítí určitě i moje dcerka a to nemluvím o tom že koupání a vodu miluje, klidně bych ji koupala i dvakrát denně 😉
do 1 roka som kupala kazdy den....po 1 roku bola vanicka mala,tak sme zacali pouzivat sprchu,lebo klasicku velku vanu nemame.ja deti sprchujem naraz a momentalne sme na tom asi tak,ze kazdy druhy den sa sprchuju.
Mame 6 mesiacov, ja osobne neuznavam tie "nove" nazory, ze nekupat kazdy den, dokonca ze staci 2 krat tyzdenne. Robim to stale, neviem si predstavit, ze by isiel spat bez toho, i ked mu pocas dna aj tak umyjem zadocek, ak sa moc pokaka. Kupanie vecer je aj taky ritual, ze uz ide mliecko a spinkat.
nasa yasmi bude mat tri roky a odnmarodenia kupkame kazdy vecer - kvoli ritualu a spaniu....ona uz vedela ze po kupkani sa ide spinkat a aj dobrer spinkavala a spava odmala 🙂
Ja kúpem malého každý druhý večer, nám to tak poradila naša Dr., vraj to úplne stačí, aby sa zbytočne nepresušovala pokožka. Ale postupne sa určite dopracujeme k tomu, že budeme kúpať denne. Predsa je už väčší, viac sa zašpiní, tak večerné sprchovanie bude pre nás samozrejmosťou 🙂
My sa sprcho-kúpeme každý deň od narodenia. je to súčasť večerného rituálu. bez toho mi večer už ako bábo nezaspal. doktorka mi to odobrila, našťastie má malý skvelú pokožku a každodenné kúpanie ho nevysušuje. teraz, keď je už väčší a občas sa mu nechce večer do vane, alebo je chorý a nechcem ho nútiť pod vodu, tak aspoň v umývadle oplácheme pipíka a riťku. vlásky umývam raz za týždeň, v lete častejšie. každodenné kúpanie nechcem obmedzovať, pomáha mu to k lepšiemu spánku a do vane sa teší. 😉
Ahojte myli rodicia myle deti... ja este nemam zatial deticky ale ked budem mat deti tak ja si myslim ze od prveho dna narodenia dietatka sa treba starat co kazde dietatko potrebuje...
po 1. KUPANIE... JE VELMI DVOLEZITE PRVY ROK ZIVOTA KAZDY DEN SA SAMOZREJME MOZE KUPAT KAZDY DEN NAJLEPSIE VECER KED IDE SPINKAT. NEUMYVAT ALE KAZDY NEN HLAVICKU LEN KED JE MOC UPOTENE STACI KAZDE 3 DNI Z DETSKYM SAMPONIKOM.
PRI KUPANI KAZDY DEN DETSKE MYDIELKO NESMIE CHYBAT A PO KUPANI NATIERAT CELE TELICKO DIETATKA A NEZABUDAT NATIERAT PO KUPANI ZADOCEK KREM PROTI ZAPARENIU ZADOCKA . A AJ U DIEVCATKA TO ISTE HLAVNE PO KUPANI KED IDE DIETATKO SPINKAT NEZABUDAT NA NATIERANIE ZADOCKAI PINDURKA CI PIPINKI DIEVCATKA JE DVOLEZITE ABY NEUSCHLA DETSKA POKOSKA. DETI MYSLIM TYM AJ NOZICKY A AJ RUCICKY NATIERAT TREBA PO KAZDOM UMYTI.
kym bola malinka, tak som ju nekupala kazdy den, tak dva krat - tri krat do tyzdna, teraz ked uz ma osem mesiacov ju v horucavach kupem denne vecer pred spanim
ja osobne nenatieram nicim... kupem vo vyrobku z lekarne - Oilatum sa to vola... mala bola predcasne narodena a mala taku suchu pokozku tak jej to velmi pomohlo a pomaha... ma 4 mesiace a s pokozkou zatial problem nemame, ritku natierame Sudokremom

Od malicky sme sa kupali kazdy druhy den (z dovodu vysusovania pokozky) a ten den bez kupania som ju len poumyvala na podlozke - intimne partie, podpazuskami, pod hrdielkom, tvaricku. Od jedneho roka sa kupeme cca kazdy treti den a ostatne dni sa len umyvame - intimne partie, chodidla, tvaricku, pod pazuskami. Ale pocas leta sa kupeme castejsie, a to podla pocasia a upotenosti drobceka (casto aj denne aspon sprcha).