Dusenie bábätka pri jedení

li_la
9. okt 2011

Synčekovi som občas začala dávať piškótu do ruky, aby sa sám naučil kŕmiť sa. Doteraz som sa to bála robiť, aby sa nezadrhol... Dnes, nanešťastie, pažravo si napchal polku piškóty do úst a začal sa s ňou drhnúť. Rýchlo som zakročila, piškóta mu vybehla von. Teraz však má trošku napuchnuté oči a všimla som si aj pár bodiek, ako som mala aj ja po pôrode z toho tlaku... Spí a ja sa bojím, či som mu náhodou nejako neublížila, či som ho príliš nezaklonila alebo či som ho silno nebúchala po chrbte... Alebo je to normálne z toho tlaku pri drhnutí?

P.S. Piškótu mu už dobre dlho do ruky nedám...

tinki
9. okt 2011

Ale to sa stáva. Len mu dávaj do rúčky, len buď pri ňom. Začni mu dávať najprv napríklad kukuričné alebo ryžové chrumky nesolené. A koľko vlastne malý má?
Určite mu nič nie je. Troška keď sa dusil. Stačí dieťatko predkloniť a jemne pobúchať po chrbátiku. Ak má jedlo v ústach, tak normálne vyber z pusy ty. Určite nemal také tlaky ako ty pri pôrode. Bodky si nevšímaj. 😉

li_la
autor
9. okt 2011

@tinki Ja viem, že určite nie, len na lepšie predstavenie... také červenofialové... zopár, možno po 4 okolo každého oka... Som mu asi silno pobúchala, nešla von... :( Sa bojím, či sa mu nejako mozog nemohol poškodiť, ale to ja vždy potom zachádzam do takých extrémov...
Nuž tá piškóta tak stvrdla, keď navlhla... nerozpadla sa ako niektoré sušienky... Musím zvoliť iný druh potraviny... Bude mať 8 mesiacov za pár dní.

tinki
9. okt 2011

@li_la Poškodil by sa iba ak bol bez prísunu vzduchu viac ako 2 minúty. A mal to až v hrdle?
No a skús tie chrumky. To sú také dlhé vhodné do ručky. A v ústach sa hneď rozpúšťajú.

traktor
9. okt 2011

@li_la neboj sa mu ponukat potraviny, raz mu zabehlo..no stava sa..aj viackrat..aj slinka mu môze zabehnut 😉 ,,neboj sa dopredu, dieta sa musi naucit kuskať..a tie bodky, to su s toho tlaku..zmyznu..tak ako aj ty , aj ja som ich mala..aj deti ich zvyknu mavat..a neboj, bude ok, ziadne poskodenie mozgu nic..

li_la
autor
9. okt 2011

@tinki To nebol. Bola to max. pol minúta. Mal ju až v hrdle, lebo v ústach som ju necítila.
A nelepia sa na podnebie?

tinki
9. okt 2011

No moja má 7,5 mesiaca a tie chrumky papa jedna radosť. Nelepia sa, lebo sa hneď rozpúšťajú.

cristi
9. okt 2011

@li_la Ak nema ine zdravotne problemy,tak sa nemusis obavat o jeho zdrav.stav.Tie bodky okolo oci a opuch viecok su sposobene z tlaku pri kasli a drhnuti sa.Moj maly to mal z placu,prave ked sme boli u doktorky.Za jeden az dva dni sa to podkozne zakrvacanie strati.

li_la
autor
9. okt 2011

@traktor Ďakujem. Teraz chvíľu spal, už očká nemá opuchnuté, akurát tie bodky trošku... Inak prejavy má také isté ako pred tým, smeje sa, hrá sa, sedká, rozpráva si, v ohrádke sa mu nepáči... vyzerá že je všetko ok... To len ja sa strašne bojím... ako asi každá matka...

li_la
autor
9. okt 2011

@tinki Ďakujem pekne za tip. 🙂

li_la
autor
9. okt 2011

@cristi Ďakujem. Myslím, že nemá. Správa sa presne tak isto ako pred tým. Aj potom, keď mu vybehla piškóta, trošku plakal, ale o chvíľu sa už naťahoval za vecami...

cristi
9. okt 2011

@li_la tak je vsetko v najlepsom poriadku 🙂 On bol urcite aj trosku prelaknuty z toho...Ja som malemu dala piskotu do ruky az okolo roka,lebo som mal strach, aby sa mu to iste nestalo,co tvojmu syncekovi.Tie chrumky su vyborna vec,ci kukuricne,psenicne,spaldove.