Dve deti po sebe- 14 mesiacov rozdiel- ako príjme staršie to mladšie?

kikalulu
7. apr 2020

Ahojte, chcem sa spýtať tých, ktoré majú detičky takto po sebe že ako to staršie dieťa znášalo príchod súrodenca? Žiarlilo, robilo mu zle alebo práve naopak? Ten môj je teraz taký mojkačik, veľmi je naviazany na mňa aj na tatina a neviem ako bude znášať že už sa nevenujem len jemu...

modrykoniicek
7. apr 2020

Radšej 14 mesiacov ako 7 alebo 15 rokov ako to mám ja so súrodencami 🙂
Budú vyrastať spolu.

0silvia0
7. apr 2020

@kikalulu cim mensie dieta, tym menej si uvedomuje prichod surodenca, berie ho vacsinou viac menej prirodzene...

0silvia0
7. apr 2020

@modrykoniicek nemali ste dobre vztahy? Uz to asi nebolo o spolocnom hrani a o spolocnych zalubach...

modrykoniicek
7. apr 2020

@0silvia0 Ja som mala 7 keď sa sestra narodila.Brala som to tak, že je...a nezaujímala ma nejak.Bolo to urevané dieťa, rozmaznané veľmi dlho.A drzé.

Ale už je skoro dospelá.Je iná 🙂

Brat sa narodil keď som mala skoro 16.
Už som to brala z hľadiska, že sa učím ako sa postarať o dieťa.
Dnes ho beriem ako svoje.

Proste ja som dospelá a oni sú deti.Ja som mala celé roky svoj svet.A vnímala som to skôr ako povinnosť starať sa.Proste žila som vo svete dospelých a deti vnímam ako zodpovednosť.
A poviem ti, že po nich dnes netúžim tak ako iné ženy.

Proste aj so súrodencami som bola sama.Veľký vekový rozdiel.Mám ich rada ale spoločná reč bude tak cca o 5 rokov 10 možno.

oli18
8. apr 2020

14 mesacne dieta to este nebude brat nijak, je prilis male, aby to chapalo. A venovat by si sa mu mala ovela viac, nez novorodencovi.

zontik
8. apr 2020

@kikalulu ja som mala po 13m.zo začiatku, keď sme prišli, keď plakal malý, plakala aj ona.😂 Potom si zvykla, že je tu, a chodila stále okolo neho, samozrejme, prsty do očí, pusinky, že ho nie raz išla rozpucit, hlavne to staršie dieťa neodsúvať, lebo musím s menším robiť. To dieťa je ešte tiež malé, chce sa nosiť, mojkať, nechce samozrejme samo spať, lebo je naučené s mamou, a veľa iných radostí 😂😋 Teraz sú parťáci, aj sa pohnevajú, ale ak zvýšim na jedného hlas, už druhý za neho oroduje. Snáď im to takto vydrží 😁 Začiatky boli ťažké, ale akonáhle ti začne menšie chodiť, už aj kávu za stolom vypijes😊

veronika0122
8. apr 2020

To sa neda presne povedat ale myslim si, ze sa skor budu spolu hrat ked budde mensi vekovy rozdiel