icon

Dvojmesačné bábo spí cez deň iba na fitlopte

18. máj 2022

Ahojte,
Chcem sa opýtať, či máte niektorá podobný problém ako my a ako ste to zvládli vyriešiť 🙈 mám dvojmesačné bábo, ktoré nedokáže cez deň spať inak ako na fitlopte alebo jazdiacom kočíku..nie že uspať, ale spať. Čiže ráno vstane a do večera skáčem všetky spánky v celej dĺžke na fitlopte, lebo vždy keď ju položím tak sa hneď zobudí. Kočík akonáhle zastavím, tiež sa hneď zobudí. Nosič to isté, prestanem sa hýbať, hneď sa zobudí.
Viete mi poradiť, čo s tým? Alebo je to iba obdobie, ktoré samo odznie? Ďakujem za všetky skúsenosti. 😊

Strana
z2
autor
18. máj 2022

@simsalabim skúšam merať čas a postupne skákať kratšie a pomalšie + pridávam iné "závislosti" 😅 neškodné, držanie za ruku a jedna jej obľúbená 10 minútová rocková pesnička.. postupne keď dostatočne skrátim tie časy tak ju skúsim dať do postieľky s pesničkou a hladkaním po hlave .. keď som skúšala, že nech si poplače veď ju upokojím tak som len zle urobila, vrieskala strašne a nijako ju nešlo utíšiť..a to mi zas za to nestojí, nechať ju revať x hodín. Takže radšej takto pomaly a trpezlivo, snáď to zaberie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nairia
18. máj 2022

skusim poradit, mozno to zaznelo- kolieska na postielku? a tak ju uspat? u nas trvalo cca mesiac kym sme presli zo zaspavania na rukach cez jazdiacu postielku hore dolu az po zaspavanie, ze polozim, pohladkam, 2x suchnem tam-spat a spi.
ale teda zaciatky boli narocne, toho sa vtedy chopil muz 🤭 vela vsak zavisi aj od babatka. drzim palce. este je mala, o mesiac-dva moze byt vsetko inak.

banalu
18. máj 2022

Chapem ta.. ja uspavam v nosici na fit lopte a dam ti nadej.
Moja je refluxova, 3-4 hodiny nam zjapala kazdy vecer.. striedali sme sa pri nej kazdych 15 minut, aby sme nezosaleli... Hojdali sme, chodili sme, mojkali, hladkali, spievali, ššškali co nam sily stacili, len aby aspon na 5 minut stichla.. aby si oddychla aj ona aj my a mohla zas zjapat 20 minut v kuse 😢 cely bozi den kazde dve hodiny krmit, hodinu nosit a uspavat a ked si uz clovek lahol, zazmuril oci, uz bola znova hladna.. po dvoch mesiacoch sme boli na pokraji fyzickeho a psychickeho vycerpania.. ved nech si skusia tie mamicky co tu odcudzuju a trdia, ze by nechali vyplakat, co to je ked dieta krici hodiny, cervene az fialove, grcka a nevie sa upokojit... aky to je psychicky natlak, ze uz sa vam chce revat s babatkom a nic nepomaha... Bojite sa, aby si neublizilo... Ale to fakt nepochopi ten co nezazije...
Kupila som nosic, zacala som ju nosit, pomahalo, plakalo sa menej a menej... A potom ma napadlo, skusim si sadnut na fit loptu, nech nemusim chodit hore dole, plavacka uz aj tak bola schodena... A tak sa zrodilo nase uspavanie na fit lopte.. najprv spanie, tak ako ty.. spat a hojdat + kocik v pohybe. Potom kocikovy strajk zo dna na den na 2-3 mesiace.
Teraz bude mat 7 mesiacov a dopracovali sme sa k skladaniu do postele. To znamena, ze ju v nosici na lopte uz len uspim a potom zlozim do postele a spi. Robila som to postupne, najprv som sa menej a menej hojdala, ked zaspala prestala som, ked sa zacala mrvit zahojdala som sa a zas prestala, chce to trpezlivost a vytrvalost, ale zvykla si. Moj ciel je samostatne zaspávanie, snad sa tam do roka dopracujeme.
Pozri si ako funguju spankove asociacie a spankovu regresiu, ta vas pravdepodobne caka v 3-4 mesiaci.
Drzim palce 👍

monicka976
18. máj 2022

Ahoj 🙂 moj prvy syn od narodenia bol nervak uz od porodnice, plakaval tak strasne az modral zachadzal sa a mal afektny plac, na fit lopte sme stravili cca 6-7 mesiacov potom to same z nicoho nic v jeden vecer prestalo, proste pri krmeni zaspal a loptu sme viac nepotrebovali. Druhy syn nevie vobec zaspat okrem hojdania na lopte alebo na rukach, aktualne ma 3 mesiace, neriesim...tak ako to preslo prveho prejde to aj druheho. Ja som sa nikdy nedokazala divat ako placu,pre niekoho to je smiesne alebo hlupost, ale ja urobim hocico aby boli spokojni. Neboj sa, prejde to, aj moj je taky ze proste blizky kontakt narucie a hojdanie ho ukludni a uspinka. Na zaciatku spal dokonca len na rukach, teraz uz len uspime a polozime alebo dame do kocika. Nic netrva vecne, neboj 🙂

ls56
19. máj 2022

Ahoj, moja od narodenia zaspavala na fitlopte alebo v iducom kočiku. Inak nehrozilo! Zastaviť kočik znamenalo zobudenie a prestať skakať na fitlopte alebo ju poloziť znamenalo to iste. Chvilku som s ňou bojovala.. skušala som ju položiť,hladkať,rozpravať,spievať,hmkať..nič nezaberalo. Tak som prestala s tym bojovať. Na fitlopte sa mi skakať nechcelo, lebo vždy som bola dopotená. Tak na všetky spánky sme chodili vonku. Cely deň som bola vonku a prechadzali sme sa. Jednoducho som s ňou nebojovala. Ale! Prišiel zlom.. v 4mesiaci mi začala plakavať v kočíku, keď mala isť spať, tak ani za svet uspať, iba velké revy, čo sa až zadúšala. A hadaj čo? Ona spí na všetky spánky v posteli! Bez hojdania,držim ju za ruku a robim jej ššš. Ano musim byť cely čas pri nej, ale nevadi mi to. Som šťastná že takto spinká. Moja rada znie: nebojuj sňou. Je to len obdobie a prejde to. Ubehne to ako voda a keď to babatku vyhovuje a nedokaže inak spinkať, tak mu treba pomôcť, aby spinkalo.

adkalu
22. máj 2022

Ale to ste si ju vy takto naučili, ze musí cítiť, ze skaxete, ešte nemá veľa, tak pre jej dobro a aj vaše musíte odnaučiť. Všetky sme si prešli pokusmi, co platí pre naše deti, tak musíte skúšať a skúšať dookola. Ved toto vás zničí. Ja pre svoje deti dám prvé i posledné, ale toto nie. Tiež som do nemoty uspavala, prekladala a znova a kočíkovala, ale keď zaspali, tak žiadne kyvanie atď, odstavila som a spali. Takisto privykli na spanie v posteli. Je to vo vašich rukách, veľa šťastia. Ja tomu uspavaniu na fitloptach, tapkaniu, na rukách, v nosiči a na fitlopte nerozumiem, je to začarovaný kruh a ťažko to potom zmeniť.

autor
23. máj 2022

Nakoniec netrebalo žiadne vyrevanie. Šla som na to postupne, pomaly som skákala menej a menej, a teraz posledné dni skáčem presne 15 min, položím k sebe do postele, pustím šum a bábo pekne spinká. Aj keď sa preberie sama, stačí pohladkať a spinká zas sama, niekedy jej netreba ani to, pomrví sa a spinká ďalej. Pre mňa úplná výhra, pretože predtým som preskákala všetky spánky v celých dĺžkach. Takže som rada, že som ju nijak nenútila, proste k tomu postupne prišla pomaličky sama, nenásilne, úplne bez plaču, len som postupne uberala z tempa na lopte a keď som videla, že pospí už aj keď sa nehýbeme, skúšala som ju preložiť..hneď na prvý krát to fungovalo. Držím palce všetkým maminkám, čo prežívajú podobný skákací boj. Naozaj je pravda, že stačí len vydržať a mať trpezlivosť. 🤗

mimixxxx
23. máj 2022

mozno high need baby /kto nemal ten nepochopi/, treba vydrzat, babatko v brusku spalo tiez len ked sa mamicka hybala a tieto deti si dlhsie zvykaju na tento svet. fit lopta je super. mozno este hačka. prejde to ked dieta bude samostatnejsie za par mesiacov.

lenqua_12325
23. máj 2022

Je to maličké bábo, mali sme rovnaký " problém" 🙂 ... vyriešil sa
Je to dočasné. Skús bábo šupnúť do nosiča, na lopte uspať a potom vyklopíš do postieľky keď zaspí a zabaliť aby cítilo, že ho niečo objíma.
Obe deti som takto riešila. Uspala na lopte v nosiči a vyklopila. Do 3 rokov cca.
Potom spali pekne.
Možno drobca trápi reflux, črievka, bruško ... hlavne chce byť s maminkou.
Nie nezarábaš si na žiadny problém. Bábo je na to zvyknuté z bruška.
Niektoré by sa potešili, keby dieťa priamo z bruška odložili do police a z bezpečnej vzdialenosti by ho len prebalili, nakŕmili a vrátili naspäť aby sa náhodou " nenaučilo" chcieť byť pri mame.

Strana
z2