icon

Dvojročné dieťa nechce večer spať

17. okt 2022

Ahojte, máme doma 2 ročnú dcéru. Posledné tri týždne odmieta večer spat, uz spi sama vo svojej izbe od 17 mesiacov. Cez den mame dost aktivity , chodíme von takže mame aj program a skoro celé dni sme vonku na dvore na vzduchu. Spí raz denne 1-2 hod ale väčšinou 1.5h co mi príde akurát a aj napriek tomu večer nieje unavena alebo ked aj je tak málo , a odmieta spat . Tak sme skúšali dat ju medzi nas aby zaspala a preložiť ju ale ani to nepomohlo, skúšali sme mať zapnutú telku aj vypnutu. Zaspi az o 23:30-00:00.Naozaj sme uz skusali možné aj nemožné a uz som z toho strašne vyčerpaná lebo som na nu väčšinu času sama nakoľko rodinu mame daleko a manžel stale v robote . Uz som zufala a ja tak isto potrebujem spanok a ist si zavčasu lahnut nakolko vstane uz o 6-7. Zuby to niesu ani ju nič nebolí. Prosim tie ktoré mali taketo dieta aby mi poradili co zabralo 🤧

Strana
z2
mimi3008
17. okt 2022

No ano, s tym treba ratat, ze prve dni to moze byt divoke, ale mala by si zvyknut. Lebo podla mne je to mensie zlo pre to dieta, nez to, ze zaspava kolo 23 az polnoci

marianarem
17. okt 2022

Skusali ste skratit obedny spanok, normalne ju zobudit po hodine alebo po 30-45min? Ja mojho budim, ak spi pridlho cez obed, tak je problem vecer. Bez spanku by este nevydrzal, takze to riesim takto a slape nam to.

autor
17. okt 2022

Zatial uspavanie nezabera, telka vypnutá , najedena, okupana aj knihy sme pozreli malinko sa pohrali s kuchynkou ale ked som ju dala do postele vresk a na sili ju tam drzat nema význam , hulaka. Samozrejme muz to zle znasa ze place a ze ju nutim🤣🤦 takze ja kazem spat a muz s otvorenou narucou ju lutuje. No cele zle, takymto štýlom bude spávať s nami az kym nenastupi do skoly🤦

autor
17. okt 2022

Uspava ju muz tak aspon menej place ale ked pojde na nocne neviem ako to budeme sami dve zvladat

zuziiiii
17. okt 2022

Dokopať, prefackat? Vlasy trhat😳😲
No dostala by na zadok a odchod do izby....ja dcérke poviem prísne NIE, DOSŤ STAČILO.... A počúva... Ale ja som už slovicko NIE zaradila dávnejšie už do obehu 😁ešte na začiatkoch keď chcela niečo čo nemohla otvoriť skrinku napr alebo suflik.... Atď takže už vie keď sa povie prísne nie ze nemá šancu....

zuziiiii
17. okt 2022

Skus jej večer čítať z knižky, lezte spolu a čítaj jej, ukazuj obrázky.... Ja tiež zvyknem, poviem jej teraz maminka číta a nechá mi knižku nezoberie, netrhá z ruky.... Keď ti bude trhat z ruky, povedz nie rázne prísne nie, toto sa nepatrí....

zuziiiii
17. okt 2022

Aha už čítam muž ju ľutuje.... Dvojitá výchova.. Na prd no... Jeden chce byť aj prísny, no druhý povolí.... 😐 Hmmm to nie.

taga
17. okt 2022

Ja ti neporadim, ale uplne ti rozumiem...
Ja mam doma dvoch chalanov, ktori su cez den ok, v skolke ich vycbvaluju do nebies, pridu domov su v pohode, vecera, rozpravka ale v istom momente ich prepne a koniec! A to si dvaja a pomaly ako svorka 🤣
Takze, neporadim, ale ver, se moze byt horsie...
Susedia si tiez musia mysliet uz o nas 🙈🤷‍♀️

No, ja proste pokial neprecitam rozpravku a nelezim v klude medzi nimi, tak oni nebudu v posteli ani keby som ich tam priviazala.. a vies co, nie je to vyhovorka, tak ako dospely mame kazdy iny temperament a inu povahu, tak ich maju aj deti a ja sa preto uz ani nepytam na rady, lebo co tu napr citam, 99% z toho by jednoducho nezabralo.. a rady od mamin kludnych deti, ze "dieta proste musi posluchat" lebo ich dieta nikdy neprejavilo jedini znamku nesuhlasu, to uz ani necitam...
Takze, vydrz, obrn sa, kup si magnezko a vies co, kup aj malej 🤣 fakt! My sme po chorobe, dr mi dnes na kontrole hovori, ze Bcko mam davat stale a ja si vravim, ze asi zacnem, mozno to tym deckam pomoze, ved je to na nervy 🤣 ked sa pripomenies, napisem ti o 2 tyzdne ci to pomohlo 🤣

janage
17. okt 2022

Skus si pri nej čítať knihu. Ty potichu, malé svetielko, kľudne si aj ľahni k nej.
Skús predtým detskú masáž,sú knihy, vo väčších mestách osobný kurz, kde sa to naučíš, krásne to skludni dieťa. Možno budú aj videa na nete.

taga
17. okt 2022

@zuziiiii vidis, u nas suche nie ked su uz v rangu, nepomaha! Ked su kludni, uplbe v pohode... ked su rozkokoseni, tak mozem hovorit cokolvek a to ver, ze viem byt prisna a vsetko, ziadne skakanie po hlave.. proste, kym to decko nepochopi A NEPRIJME ZA SVOJE, ZE TO NEMA tak mozem robit cokolvek... a pre nich je vsetko strasna sranda v tej chvili...akoze, neviem, co robit inak

autor
17. okt 2022

@zuziiiii unas slovo nie nezabera akosi lebo akonáhle poviem nie tak chytu hisaky a uz to zacne, zahana sa , pred polrokom mi vykopla v amoku predne zuby🤦 skúšam to s tou knizkou ale ako spominam stake podava inu knihu max tak pozerame obrázky lebo pritom ako stale trha z ruky nestihnem ani stranu prečítať.

zuziiiii
17. okt 2022

@taga jeeej to sú partaci tvoje deti 😁, ja som bola tak s bratom... Mama už nervy a my ešte viac sme sa blaznili.... Kým som si netresla hlavu do radiátora, zacala mi tiecť krv z hlavy, ešte sme aj varechou schytali od mami... Potom bolo po zábave.... Ale o pár dní zas 😁

zuziiiii
17. okt 2022

Jhoj au zuby 🤦‍♀️ ze vykopla....
No divoska je riadna.... Prejde to neboj všetko raz musí skoncit.... Zrejme musíš vydržať...
Ale skúsila by som s mužom si pohovoriť o pravidlach ktoré by ste obaja dodržiavali... Chápeš ako myslím... 😉

autor
17. okt 2022

@taga plne s tebou suhlasim , vazim si kazdu radu ale tiez si vravim ze pokial toto človek nezazije mat takéto dieta az s takymto chovanim lebo sam obvodný nas posiela psychologovi tak to proste tazko chapat, ťažko rady ze proste dietatu povedat nie a neustúpit. Velmi tazko ked uz je ten rodič vyčerpaný a poriadne ani nespava.
Ale zas sama si vravím co sa čudujem mala po nas podedila to "najlepšie" , po muzovi velmi velku tvrdohlavosť a po mne zas netrpezlivosť a výbušnosť a tieto kombinácie , pfuu velmi zle 😄🤦
Uz som si vravela ze asi zacnem pit hned z rána za dve domace aby mi bolo veselšie a mala na salame😄

autor
17. okt 2022

@zuziiiii chapem ta, skusala som to ale muz je oproti mne uplny kľudas ten sa namna kukne a povie ze co som nervózna ze som ako psycho🤣 a to ledva doma zhuknem ked je on doma😄 lebo pre neho chudák dieta ale chudák ja to uz nevidí ze kolko musim ja zniesť nakolko on nieje nic doma😄

zuziiiii
17. okt 2022

Rozumiem 😁, ale to dáte, ty si ráno druzgni niečo 😁😉 a budeš uvoľnenejsia. 😁

zuziiiii
17. okt 2022

Vyrastie s toho maličká, ved nám deti tak rýchlo rastú.... Ani sa nenazdáme a budú z nich veľké slečny.

autor
17. okt 2022

@zuziiiii potom si zas budem trhať vlasy ze co mi vystraja v puberte 🤣

zuziiiii
17. okt 2022

🤣🤣 Áno áno aj ja 🤣

arcanne2
17. okt 2022

U nás bol presne taký istý problém, keď bola veľmi unavená (aj keď vyzerala že sa jej nechce spat) vtedy nemohla zaspať. Podarilo sa mi predĺžiť jej denný spanok, zatahujem rolety aby mala tmu a spi 2-2,5hod, večer o 19-19.30 ideme do postele, zaspáva tak 15-20minut. Ale je mladšia, má 1rok aj 8mes

arcanne2
17. okt 2022

Tiež to bolo zo začiatku s revom že nechce spat, utekala z postele. Pár krát som ju tam vrátila a už ostala ležať. Vydržali sme pár dní a zvykla si, je oveľa viac vyspatá aj kludnejsia

taga
18. okt 2022

@zuziiiii 😂 hej partaci presne ako hovoris, len nie uplne vo vhodnej chvili.. ja sa tiez bojim ze kym si niekto seriozne neublizi, tak ich nic nezastavi, sle najhorsie, ze aj ked sa uz tresnu, 5min vresk a slzy a len co bolest prejde, idu zas 🤣 nas s muzom slak triafa a sa bojim ze raz trafi 🤣

lylyjana
18. okt 2022

nas maly ma 2, obeduje o 12, o 13 uz spi 1 az 1.5hod, potom ho uz budim. Vecer by som vymenila najprv veceru, potom kupanie. U nas funguje vecera okolo 18:00, potom si precitat 15min knihu, rychla sprcha cca o 19 a do postele o 19:30. V posteli mu uz po tme len poviem rozpravku a o 20:00 uz spi.

avanka
18. okt 2022

Neskúšala si obedný spánok zrušiť? Moji chlapci už v 2 rokoch cez deň nespavali ( nechceli,bol to aj 1,5 hodinový boj,potom dlhý spánok a večer o 22 ešte behali ako na obed) a chodili večer o 19 spat. A nespavali ani po nástupe do škôlky, starší len vtedy,keď mal byť chory. Len lezali. Ja sa teda priznám,že obdivujem ženy,ktorych deti sú noční vtáci. Ja už som o 21 ko. Vstávam ráno pred 5( nemusím,ale budím sa tak už automaticky aj cez víkendy).
Teraz majú moji 14 a o 3 týždne 12 a cez týždeň sú už o 21 v posteli. Od malička sú spachtosi ( ako mali z 24 hodín 23 prespali snáď do 3 mesiacov,aj neskôr boli spánky 3 hodinové) , ale obedný spánok nás minul. Teraz v pohode potiahnu aj 12 hodín

zorkahorka
18. okt 2022

@avanka ale jej dieta nema problem s obefnym spankom, vtedy dobre spava. Ten by som urcite nerusila. Podla mna u nich nie je problem so spankom, ale urcenim hranic a disciplinou

avanka
18. okt 2022

@zorkahorka áno, režim je super, aj moji ho majú a boli už naučení, že keď sa blížila určitá hodina, už zívali. Len neviem, či si 2 ročné dieťa zvykne na nový režim, že teraz spáva od 23 a zrazu prejde na 19,30?

zorkahorka
18. okt 2022

@avanka tak bude to mesiac tazsie, ale isto by som ju neoberala o obedny spanok

autor
18. okt 2022

@avanka predtým spávala o normalnom case o 20-21 uz spala to len teraz posledne tri tyzdne jak som spomínala taketo vystraja akoze predtým spala zavcase ale tiez spekulovala ale aspon sla spat v normálnom case

domcatko1811
10. jan 2024

Ahoj, prosím ťa, ako to u vás dopadlo? Nakoniec ste nejako prišli na riešenie? Alebo to bolo len obdobie? Alebo ste sa zbláznili? 😅
Lebo moja už od Vianoc presne takto, ako opisujete vy (na vlas... Nervy a revy, že by na mňa mohli socialku volať + muž tiež všetko povolí a ľutuje, plus tiež chodí neskoro, takže to sa vždy preberie, no čistý des...)

Strana
z2