Dvojročné dieťa ochutnáva piva, chodí s otcom do krčmy a vozí sa na štvorkolke. Je to ok?

anjetta
31. jan 2021

Môj švagor ma troška (pre našu rodinu) neobvyklý spôsob výchovy:

1. Dáva malému niekoľkokrát do mesiaca ochutnávať penu z piva - rovno z tej špinavej sklenej fľašky, ktorú hoc kto obchytá.
... že veď mu to chuti 😕

2. V lete (mal 1,5r.) ho hocikedy vzal aj napriek nesúhlasu sestry na štvorkolku - nejazdil s nim rýchlo (možno do 30km/hod) ale malý nemal ani prilbu ani nebol nejako pripútaný, len ho jednou rukou držal a druhou šoféroval.
...že na dedine je to normálne 🙄

3. V lete ho po večeroch brával do krčmy (vonkajšia terasa)... stalo sa to cca 5x. Stačilo, že si išla sestra umyť vlasy alebo si dať sprchu a nemala ho na chvíľu pod dohľadom. V krčme bol malý cca do deviatej večer... Sestre to viackrát dokonca povedali (požalovali) susedia.
... že tam chodia aj ine deti 😔

4. Pred malým mu ujde vulgarizmus, zvyšuje na ňu hlas, naschvál mu púšťa rozprávky.
...ta keď ma malý pýta že chce 😒

5. Neznáša, keď ide s malým k rodičom (možno 2x za polrok na 5 dni) - t.j do svojho rodného mesta, kde žila 30 rokov, k svojim kamarátom, bývalým kolegom, rodine. On jej zas vraví, aby rano išla a ku večeru sa ale vratila (neviem, ku komu by šla, keď sme všetci v robote, donedávna ešte aj otec).
... inak, on k svojim rodičom chodi každy boži deň

ZDÁ SA VÁM TO V PORIADKU? Fakt normálne úprimne odpovedzte, či aj vaši manželia sú takí... Sestre sa to nepáči, trápi ju to, no žiaľ býva v jeho rodnej dedine, kde on ma svojich kamarátov, rodičov a krčmu rovno pred domom...

Na malom mi záleží - tak preto sa starám ( to len pre tie matky, ktoré by mali potrebu riešiť mňa😉).

zuzanka.zuzu
31. jan 2021

1. nie
2. nie, nech ho niekto nahlási (aj anonymne)
3. nie
4. nie k vulgarizmom a zvyšovaniu hlasu (ale ako sa dá naschvál pustiť rozprávka? 😲)
5. toto by sa ani mne nepáčilo keby mi muž robil 😉

6. fakt sa nestaraj 😝

c_est_la_vie
31. jan 2021

@anjetta
1. Nedovolila by som to, je to alkohol.
2. Nedovolila, aj na bicykli musí mať prilbu.
3. Záleží čo pod krčmou chápeš. Ak normálne reštauračné zariadenie kde podávajú aj pivo a vonku je detské ihrisko, vôbec mi to nevadí. Ak pajzel plný stamgastov, povedala by som svoje.
4. Tiež nie som zástanca telky ale je to jeho dieťa, jeho výchova, nevidím na tom nič zlé. A čo sa týka zvýšenia hlasu, záleží od periodicity. Veď každý pár sa občas pohada a deti to počujú.
5. Nejde tam sama, berie i jeho dieťa. Môj muž by bez dieťaťa tiež 5 dní nevydržal. Ale dá sa to riešiť kompromisom (ísť spolu a prespať 1-2 noci).

Každopádne, vec tvojej sestry. To si má vydiskutovať ona s mužom a nie ty nasratá naňho vypisovať po fórach. Ani jedna z tých vecí sa netýka priamo teba.

letfenixa
31. jan 2021

@anjetta sestre niekto pištoľ držal pri hlave, keď si ho brala?

babydesire
31. jan 2021

@anjetta mam pocit ze chces stat pri sestre ale ze niektore veci sa ti nezdaju nespravne a ze mozno sestra prehana ☺️ Nadavky a vulgarizmy - no nemalo bybto byt,aspon sa krotit, krcma vonkajsia terasa - ok ak tam nieje furt a scapany jak prasa pod obraz bozi, rozpravky - co je na nich zle? Pivo - aj ked pena nie,chuti mu to,lebo si zvykol,zavislost u deti vznika rychlejsie a silnejsie nez u dospelych, 4kolka - ok,kusok po rovnej ceste,pomaly,nie po polnom terene (ale ak mama chlapca nesuhlasi, z dovodu bezpecnosti,treba to respektovat,predsa pre deti to nieje),,to stou rodinou to je smutne...

Ty co si otom ozaj myslis?

hindakus
31. jan 2021

Dedinský buran, vychová podobného burana, ktorý zase zbalí husičku, ktorá to s ním bude mať ťažké. Tak sa to bude opakovať...

sense
31. jan 2021

Co bráni tvojej sestre to zmeniť? Co urobilspreto aby sa to zmenilo?

marzuz89
31. jan 2021

@anjetta sestra je nesvojprávna? A my máme normálne úprimne povedať, či aj naši sú takí? Normálne som sa vytočila 😅

Nikdy v živote by som s takýmto chlapom nežila a nikdy v živote by 18m dieťa nebolo o 21 večer v krčme a nepilo by penu z piva. A nedovolia by som ani hazadrovat s jeho životom na stvorkolke, tam ozaj bábätko nemá čo hľadať.

biba2014
31. jan 2021

Sestra je svojpravny clovek,ked jej to vadi musi to povedat a riesit,ved ty si jej muza nevybrala.

h_petra
31. jan 2021

Tiez som ta matka, ktora chce riesit TEBA!
Nepochopim ludi, co si tymto sposobom potrebuju hladkat svoje ego. Ak sa ti to nepaci, tak to rieste v rodine, ale na ktoru mater to potrebujes vypisovat na forum? Aby ti ini dali za pravdu? A ked ti daju, tak co? Dojdes za svagrom, ze mily zlaty, zeny na konovi pisali, ze si debil?

Za prve: do vychovy tvojej sestry a svagra ta je velke 💩 aza druhe: keby som zistila, ze nasu rodinu prepiera moja sestra na forach, velmi rychly proces by som s nou urobila.

tykat
31. jan 2021

@anjetta ...tak ľudia žijú všelijako, kopec rodin aj presne takto...malému sa pravdepodobne nic nestane, ani z pivovej peny ani zo šťavnatej nadávky, a 4kolka je otázka šťastia.. Asi sa švagor nezmenil zo dňa na deň. Ono väčšinou drsní chlapci ktorí sa babám páčia nie su ideálni oteckovia. Co si sestra vybrala to ma. Asi je švagrovi podriadená ked si nevie obhájiť ani návštevu u rodiny. Vypočula by som ju, slovne podporila a to je asi tak všetko.

mogaa
31. jan 2021

@anjetta v prvom rade si myslím že teba do toho nič nie je....ak to vadí sestre, nech to rieši.....dieťa nebije, netýra, neubližuje mu.....celkom ok to určite nie je, na druhej strane takto deti na dedinách bežne vyrastajú, ktoré dieťa čo žije na dedine nevezme dedko von a nezastaví sa s ním na pivo......ak je s ním v lete vonku do 9-tej vonku a nie sú vo vnútorných priestoroch kde sa fajčí, tak to nie je žiadna trágédia.....jasne že tú penu z piva by mu nemusel dávať, na druhej strane ak je to len tá pena z piva, tak to tiež nie je tragédia.......ono iný pohľad na vec má niekto kto žil ako dieťa v meste a iný pohľad bude mať niekto kto vyrastal na dedine a mal tam aj starých rodičov.....hlavne u dedkov to bolo na dedinách bežné, že sa boli s dieťaťom vonku a cestou domov sa zastavili "na jedno"😉zrčite to nie je nič pre sociálku😉

mogaa
31. jan 2021

@anjetta ak tak otecko vyrastal tak je to pre neho normálne......volakedy to robili hlavne dedkovia ale našli sa aj ockovia😉sestra vie koho si zobrala, tebe sa to síce nemusí páčiť, ale dieťa vychovávajú a sú zaň zodpovední v prvom rade rodičia......

maximilie
31. jan 2021

@anjetta nestaraj sa, nakoniec budeš ty za tú najhoršiu. Ty synovca na pivo neber, ani mu nepustaj rozpravky ked sa ti to nepáči. Popozeraj si s nim knihy, vezmi ho na ihrisko a najlepšie co by si mohla urobiť, je založiť si svoju rodinu a riešiť svoje dieťa 😉

belllinka
31. jan 2021

Prehanas a prezentujes ho, akoby bol neviem aky zly otec.
1. Z peny sa mu nic nestane, ak sa stravuje ako 90 percent inych deti, tak pocas dna zje kopu iny hovadin, ktore nie su zdrave.
2. Na tej stvorkolke iste nesiel rychlo, ked riadil iba jednou rukou.
3. Tiez v lete sedime dlho vonku, aj na pive, co je na tom?
4. Co je zle na rozpravkach?
4. Vadia mu jej navstevy u rodicov? A co? Nech to bere jednych uchom dnu a druhym von a nech ide. Snad ju doma neprivezuje. Jej tiez na nom vadia ine veci.

maximilie
31. jan 2021

@anjetta ja som zo začiatku nechápala ze o com vlastne píšeš.... až potom mi došlo ze o výchove tvojho synovca. Nesprtaj sa im do výchovy. Nijak to neovplyvnis. A ta prvá veta ,,pre našu rodinu" neobvykly sposob
To co je pre vašu rodinu je vas problém. Toto je JEHO rodina a JEHO spôsob výchovy . Vaša rodina fakt nema právo im do toho zasahovať, a naozaj nijak malému neublížije, len ho vychovava ,,svojsky"
Tvoja sestra ked si s nim zakladala rodinu dobre vedela, ze je z dediny a vtedy jej to určite nevadilo.

zun
31. jan 2021

Ono to že to rieši celá rodina dedina tomu nepomôže. Musia medzi sebou oni dvaja. Čím viac ľudí sa stará tým horšie. Ona sa Ti ako sestra môže zdôveriť. Ale takto takýmto riešením sa to len zhorší. Pridá sa viac faktorov do konfliktu.

kate_cs
31. jan 2021

@anjetta tiež som vyrastala s takýmto otcom. Našťastie som ho už 15 rokov nevidela a to že ho moja mama poslala niekam bolo to najlepšie čo mohla spraviť pre seba a aj pre nás.
Ty sa nestaraj, keď tak uisti sestru, že si tu pre ňu, keď bude niečo potrebovať a komunikuj s ňou, nech naozaj vie, že sa môže na teba spoľahnúť. Viac urobiť nevieš.

pininka1
31. jan 2021

U nas v dedine celkom bezny scenar. Nase deti si ako male bezne oblizli penu z piva a ziadnu tragediu z toho nerobim. Aj na tej stvorkolke u nas otcovia s detmi chodia, aj ten moj, ale vzdy sme isli spolu a ja som deti drzala a samozrejme pomaly a len po nasom pozemku. Osobne si myslim ze ovela horsie pre dieta je ked nanho otec totalne kasle a sedi cely den pri mobile alebo v krcme.

tncka
31. jan 2021

@anjetta sestra bude rovnako trafena ako ten sedliak,inak by uz davno s tym nieco urobila.

denkatn
31. jan 2021

sestra ked si doumyva vlasy a zisti ze isiel s malym do krcmy, nech ide za nimi a maleho vezme domov. pozitivne je, ze chce sa otec dietatu venovat, sice po svojom. ale ved maly za chvilu vyrastie, nevdrzi v krcme sediet a zase to bude ine. kazdy si svoje dieta vychovava na svoj obraz. ved nedokaze to inak. ja by som sa ako zena iba snazila eliminovat ten vplyv, ze ked mu dava pivo, ponukla by som iny napoj. ved ked ho ma ten otec rad, ale je taky ako je, tak sa ine neda. rozvodom pre dietat ktore ma otec rad by sa napachalo viac skody ako ked sa sprava ako buran. ty ako teta ho zoberes na prazdniny a ukazes mu aj ine sposoby. mozno si dieta vyberie z inych vzorov.

nistika
31. jan 2021

skus lepsie prosim vysvetlit temu, lebo som to moc nepochopila. otazka smeruje k tvojej sestre? alebo sa chces len postazovat? alebo chces aby sme tu na svagra hufne nadavali? ci? lebo ja fakt neviem co za odpoved akeho druhu by si potrebovala....vpodstate vsetko je o vole rodicov...to s tym pivom je trocha na socialku lebo take male deti si zvykaju rychlo a moze sa stat ze v 20 bude maly alkoholik ale inac su to veci s ktorymi sice nesuhlasis ani ty ani ja ale neviem či mas pravo do toho sa montovať. jedine ze by tvoja sestra chcela.

marianeta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jaskolka
31. jan 2021

Pivo nie, je to alkohol a pena dosť obsahuje, čiže nie. Aj keď úprimne, mne tiež otec dal oliznut z piva, aj kávy, ale to si pamätám, čiže už som bola staršia 😃😃Stvorkolka nuž úprimne poviem, na dedine bežné aj ja vidím, ako sa deti s otcami ci strykmi prevázaju, aj natraktore, motorke a podobne. Neviem, dáko mi to nikdy nepripadalo divne, skutočne to je tu bežné. Do krčmy, ak je to taka normálna restika, trebárs u nás skutočne pekná na úrovni s letnou terasou, hojdackou, preliezačky, pieskovisko, sú vonku, to by som až tak neriešila, bezne aj s kočíkom tak chodia tam aj mamičky, na kofolu, pokecaju, deti sa bavia. Vulgárne vyjadrenie pred dieťaom sa mi nepáči, ale ja vulgarizmy celkovo nemám rada, zapínanie rozpravok vôbec nevidím ako problém, prečo nie? Zakazovanie ísť k rodičom, ano, to by mi vadilo ale prečo nejde s nou? Veď aj je to raz za polrok, v pohode vezme voľno a ide sa.

vroni
31. jan 2021

Rypes sa niekde, kde by si sa rýpať nemala. Toto si musí vybaviť sestra s mužom, úplne fuk, čo si o tom myslíš ty ci celé osadenstvo koňa. Aj keď skôr mam pocit, že sestre náramne imponuje, čo ma doma za CHLAPA, ak by jej to naozaj vadilo, dávno to s nim rieši. Niektoré z tých veci by ma iritovali (pivo), niektoré by mi boli úplne fuk (stvorkolka) a za niektoré by som chlapa rozobrala ako Lego (návšteva rodičov), takze nejaký principiálne postoj zaujať neviem.

tykat
31. jan 2021

@denkatn "...sestra ked si doumyva vlasy a zisti ze isiel s malym do krcmy, nech ide za nimi a maleho vezme domov. pozitivne je, ze chce sa otec dietatu venovat..."
Moja svagrina si ani vlasy nemohla umyt lebo muz nechal rocne decko revat jemu zavesene na nohe kym on hral na PC hru a jej povedal nech si vlasy umyva ked decko spi...a mala s nim este dalsie dve deti 😂😂😂 ...mne keby toto muz povedal tak uz ziadne deti mat nebude (nikdy a s nikym).

nerya
31. jan 2021

Ako zmenili názov témy 😂 ako keby chudá dieťa samé rebelovalo 😂😂

21anjelik19
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denkatn
31. jan 2021

@tykat ano, aj ja mam hyperaktivne dieta a tiez som nemohla nic, niekedy sa ani napit. ale islo mi o to, aby ten chlapec bol v tej krcme minimalne.. ze da sa ist aj pre nich, nemusi cakat kym sa s dietatom vrati. a vies co, chlapa nezmenis, on tomu dietatu dava kusok seba a ked je takyto,tak asi iny nebude. tak nezostava len to korigovat, tak aby to nemal vplyv na vztah rodicov, lebo pre chlapca lepsi takyto otec ako uplne ziadny.

tykat
31. jan 2021

@denkatn jasne...len mne to pripomenulo svagrinu, ona by bola stastna aj keby ho len postrazil a chvilku zabavil...keby ho niekam zobral (hoc aj na pivko, na terasu posediet) tak by skakala od radosti.

marianeta
31. jan 2021

@nerya tiež som si všimla😁, a.ochutnava piva? Keď už buď pivo, alebo z piva..