icon

Dvojročný syn naschvál hrozne vrieska

xxxmind
12. sep 2018

Ahojte, potrebujem radu, lebo uz som zúfalá. Máme syna 2 roky a 3 mes. Je velmi šikovný, pekne a vela rozpráva, všetko rozumie, je od dvoch rokov uplne bez plienok aj na noc. Máme však problém s jeho prejavmi. Už okolo roku začal vydávať prenikavé vresklave zvuky, vtedy najčastejšie v kočíku, mysleli sme si, že ho to prejde ked sa naučí hovorit. Opak je však pravdou. Svoj vreskot používa ako nástroj vydierania. Normálne sa na nás s pobavením pozerá a pritom vreští. Je to hrozné, treští nám hlava. Nič nepomáha, ani dohováranie, ani ignorácia, ani capnutie po zadku. Robí to prevažne doma, ale kludne aj vonku, nie medzi deťmi na ihrisku, tam sa paradoxne pekne hrá, ale len tak na ulici, alebo napríklad v obchode a to je katastrofa. Odvšadiaľ bežím preč jak šibnutá, lebo je to velmi nepríjemné, všetci sa za nami otáčajú, niektorí sa toho vresku aj zlaknú, ked to spraví z ničoho nič. On iste cíti, že mne to enormne prekáža a mám pocit, že sa na tom dokonca zabáva. Ked to začne robiť vonku, pohrozím mu, že odchadzame domov, neprestane, tak sa fakt otočíme a padáme domov, no krik neprestáva, naopak prejde potom už do zlostného kriku-plaču.
Nemáte niekto nápad či skúsenosť čo s tým, lebo toto trvá už vyše roka a ja pomaly, ale isto ošediviem...
Dakujem !

Strana
z6
biela_sova
15. sep 2018

@anickadusicka13 Piseme si tu za ucelom porady, odhalila som kusok sukromia, aby som nacrtla, preco som v tejto diskusii a ako sa to u nas riesilo. A inak, ked uz nastojis, sme cela rodina lekarov ;) Mas aj nejake rady k veci, ci len osocujes ostatnych?

charlie1980
15. sep 2018

@anickadusicka13 Tu sa veľmi mýliš....dieťa v 2.rokoch robí to čo vidí ? .....😲 To znamená, že to ja matka plieskam hračkami o zem, hádžem sa o zem, vrieskam nepríčetne ....? 🤔(teoreticky).
Práveže dieťa v 2.rokoch si už uvedomuje seba samého v egoistickým spôsobe a koná pudovo.
To, že je konene, neznamená, že nemá vlastný mozog, napriek tomu, že je plne závislé na matke. Od 1,5r sa dieťa "osamostatňuje" a uvedomuje si, že ja som ja.
Čo s tým majú, prosím ta, plienky ? Okrem toho, že dieťa musí dosiahnuť určite vývinové štádium v mozgu, aby sa odplienkovalo ?
Čiže, pochopila som z toho toľko : keď je dieťa plienkovane, kojene, nemôže si uvedomovať vlastne JA 😀

biela_sova
15. sep 2018

@charlie1980 Nevadi, nechajme pani diskuterku Anicku tak... pobavene citam, ako sa snazi zapojit do celkom intelektualnej diskusie. No nema vedomosti, tak sa riadi podla ABC psychologie: Ked dojdu argumenty, nastupuju emocie ;)

jana_eyre
15. sep 2018

@charlie1980 ked som citala jej koment, rozmyslala som, kedy som naposledy kopala na zemi okolo seba ked som sa nahnevala... 😂😂 nejako si neviem spomenut..

joulin
15. sep 2018

Moj to robi tiez no este nema ani 2 roky. S tym rozdielom, ze to robi iba a vylucne pri pokladni v obchode. Ja ho ignorujem, ostatni sa mu prihovaraju. Vzdy len miknem plecom a utrusim poznamku o tom, ze z toho vyrastie. Milujem ked chcu moje decko vychovavat ini 🤷🏻‍♀️Stresovat kvoli tomu nemienim, nie je jediny na svete, co to robi. Kedze som s nim vacsinu casu sama a nema ho kto postrazit tak nakupovat proste musim aj s nim. Samozrejme mu vzdy vysvetlim, ze sa to robit nema a ze sa choval skaredo. Raz to pochopi snad

charlie1980
15. sep 2018

@jana_eyre Práve som si ta predstavila v polohe prevratného chrobáka ako okolo seba kopes 😁

dskjhfdlkdjhl
15. sep 2018

@jana_eyre vidis, uz ani nevies, co robis, zamysli sa nad sebou😀

stella2x
17. sep 2018

@ektherese8 aj moja dcera vrieska a absolutne nevnima nic co jej poviem, dokym nepoviem, ze bude musiet svoj vybuch emocii niekomu vysvetlovat a stava sa za svoje spravnie zodpovedna. Podla mna ide len o to vystihnut to, co zabera, ale odovzdanie zodpovednosti zabera skoro vzdy. Niekedy sa aj ja cudujem, ze to cez ten plac pocula, oni na nasu reakciu cakaju a prave ked reagujeme velmi pozorne sleduju. Ak je zla, este viac ich to vynervuje, ak je to spravna reakcia zostanu ticho, pripadne len pofnuckaju. Ja to aplikujem stale, aj doma ked vidim, ze place pre nic tak jej poviem, ze si myslim, ze nas pocuju susedia a ak sa pridu spytat preco tak place tak im bude musiet povedat a ci ma rozmyslene co im povie. Zostane ticho a rozmysla, zabudne, ze plakala a ideme dalej. Schvalne jej vsak nehovorim, prestan plakat, co si o nas pomyslia druhy. Za prve za veta nefunguje a za druhe je to nieco negativne co si sama nesiem z detstva a to, ze sa musim zbavovat myslienky co si o mne druhy pri mojom konani myslia. Ten vzorec nie je spravny a moji rodicia mi ho vychovou zakodovali. Nikdy nezabudnem na vetu, co mi hovorila mama, daj si sveter, co si o nas ludia pomyslia. Na miesto toho aby mi povedala, daj si sveter, vonku je zima, bojim sa, ze prechladnes a budeme musiet ist lekarovi.

vanesanova
17. sep 2018
vanesanova
17. sep 2018

@stella2x tak to sa mi paci! Perfektne!

ektherese8
18. sep 2018

@stella2x nefunguje ani to on tomu nerozumie už je podchyteny psychologičkou a bude to ešte tazke

Strana
z6