icon

Ema verzus Nikola. Ktoré meno dať dcérke?

tanina86
4. júl 2012

Ahoj baby ,za dva tyzdne mam termin a neviem sa rozhodnut pre dievcenske meno ci EMA alebo Nikola?

misenka3
4. júl 2012

Ja mám Emulku, je to riadna držka , neviem možno sa to nesie s menom, meno vybral manžel- pre dcérku vyberal on pre syna ja 😀
len tak naokraj- minule svokra povedala malej Ema a ona na to: ja nie som Ema mňa volajú Emka 😀 a krstená je Ema Mária- ale to len krstená tak je všade má len Emka. pre mňa jednoduché , pekné aj ked ja som chela Terezku.Už si neviem predstaviť ,že by sa volala inak

siusinocka
4. júl 2012

olívia 🙂 a ked nevieš, lahni si, daj si ruky na bruško a každé meno z kalendára si prečítaj nahlas 3 krát. a pri ktorom mene bude kopať to jej daj 🙂 naša mala byť Olívia a nakoniec je s pipikom Radoslav po ockovi 😀

marikac
4. júl 2012

@siusinocka ja mám Olíviu 😉 😉

ivka_666
4. júl 2012

Ema 🙂 Aj ja som si také vybrala 🙂 Nikola je síce tiež pekné, ale.... 🙂

sssimi
4. júl 2012

Ja som chcela Nicole. 😉
A čo tak to spojiť Ema Nikola..... Podľa mňa sa to hodí 😉

lucinka1104
4. júl 2012

Nicolle alebo Nikoleta

cikyta
4. júl 2012

3 variantu nemáš ? 😉 Volila by som tú 😉

anjelik2509
4. júl 2012

my máme Emku 😉 najkrajšie meno na svete 🙂 meno sme vybrali ešte keď sme nevedeli, čo to bude..A našej malej sa jej meno hodí úplne dokonale...neskúšala si sa "opýtať" bábätka? 😉

lenka_b
4. júl 2012

Emma je veeelmi oblubena, je ich v dnesnej dome vela 🙂 Nicola alebo Nicolle je super 🙂 To sa mi tiez paci... Nieco do buducna 🙂

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
evitka82
4. júl 2012

Margarétka 😵

lucka1987
4. júl 2012

ak sa mas rozhodnut len medzitymito dvoma, tak nikola.. ema je velmi rozsirene meno, nehovorim, ze je skarede, to nie, prave naopak.. ale mne sa nepaci, ked kazde druhe dievcatko sa vola ema.. napr ja som dala Marek.. a mam problem najst chlapca vo veku do 1 roka s tymto menom.. mamicky davaju samych Marcov a Markov...

mircalla
4. júl 2012

Ani jedno, ale ked uz to musi byt, tak ema...Nikola sa mi nepaci vobec, Ema ano, ale podla mna je fakt otrepane, dufam, ze ti nevadi uprimna odpoved. Ale preco sa pytas tu?

pimpulienka
4. júl 2012

z tych dvoch ema

luciaq
4. júl 2012

ak by som sa mala rozhodnut tak nikola. ema je fajn ale uz mam pocit,ze kazde druhe dievca na sk je ema. neskutocne akoby rodicia poznali len emu. zakricis na nu ked bude mala,ze ema a otoci sa ti sedem deti na ihrisku. nikola podla mna

radlinka
4. júl 2012

Ema

something
4. júl 2012

Nikola je take ciganske,vobec sa mi nepaci.Ema,aj ked ich uz je neurekom.Cisto moj nazor

stelca
4. júl 2012

mi mame NIKOL

martaniana
4. júl 2012

radšej Emka

stanislavao
4. júl 2012

Ema. Nikola - cista ciganka {bez urazky, nikoho nechcem urazit, ale u nas Nikola sa volaju len ciganky}. A preco nie nejake ine, krajsie meno?

sissy27
4. júl 2012

prašť jak uhoď 😀 keď nevymyslíš nič lepšie, tak daj obidve a máš pokoj 😎

lenka110611
4. júl 2012

Momentálne sa každé druhé narodené dieťa volá Ema, takže by som si to určite rozmyslela. Osobne ani neviem čo na tom mene vidíte. Nehovorím že nie je pekné, ale ani nič extra. Je veľa krásnych mien, treba si to dobre premyslieť, je to na celý život!

akira13
4. júl 2012

my máme Nicol 🙂 Kritériá pre výber mena som mala asi takéto:
1.) aby nebolo dlhé (ja kým sa podpíšem Michaela...)
2.) aby nebolo u nás poslovenčované (Valéria= Valika, Melánia= Melanka,...)
3.) aby malo šmrnc v hovorenej aj písanej reči 🙂
4.) aby som slečne otvorila všetky dvere- či bude toto meno patriť maliarke, lekárke, právničke alebo tanečnici pri tyči, hodí sa k všetkému 🙂
A teraz pribudne Zoe 🙂 Nie kvôli móde, mala byť Emily (alebo Milly), lenže jak sme tohoto drobca videli na 3D, odrazu nebola Mily 😝 Vôbec nevyzerala tak a napokon sme sa na prvú šupu zhodli na mene, ktoré sme vôbec neplánovali 😀 Proste pocit z nej sme mali ako zo Zoe- a nielen my, čo je sranda najväčšia 😀
PS: nemám ale dojem, žeby sa teraz rodili Emky- to bolo tak 7+ rokov dozadu- teraz je každá druhá slečna Sára, Laura alebo Zara (Sofia už tiež až tak "nefičí" 😀) 🙂 Daj na svoje pocity, prinajhoršom počkaj za 2 týždne budeš krásku vidieť naživo a určite ti hneď bude jasné, kto to je 🙂

weroni88
4. júl 2012

Mne sa páči rozhodne Ema aj moja dcéra ak budem mať sa bude volať Ema je to krásne meno 🙂

cecil36
4. júl 2012

Ani jedno z tych mien sa mi nepaci, lebo ich je taaak vela. Neslusis este porozmyslat nad inymi menami. Mne sa paci strasne meno Mia, aj by krasne slo k priezvisku, ale nas vianocny darcek je syn 😀, tak Mia nebude 😀
amartina24 k tej Zare. Ked som sla na sekciu prisla mlada kocka- lekarka a hovori mi, ze dobry den ja som Zara (aspon tak som to pocula ja) budem vam pichat spinal. A ja jej na to: "Jeeej, ake pekne meno mate Zara." A ona prekvapene: "Ale ja sa nevolam Zara, ja som a ÁRA". 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tak dufam, ze som ti to meno neznechutila 😀

moniciak
4. júl 2012

Ja by som 2 mená nedala načo to je??? Nikola sa mi páči viac 🙂

janie80
4. júl 2012

Charakteristika mena Nikola

Ženské a mužské meno Nikola, Nikolaj majú francúzsky pôvod a v preklade znamenajú "víťazstvo". Ak sa stretneme s nositeľmi tohto menej rozšíreného mena, oslovujeme ich Niki, Nika, a Nik, Nikino. Meniny oslavujú spolu 29. augusta. Ľudia s uvedenými menami pôsobia na prvý pohľad ako flegmatici. Nevedeli by však žiť bez pevného cieľa. Sú stále bojovne naladení, no bojujú najmä sami so sebou. Ide o veľmi inteligentné bytosti, ktoré ale nemajú veľký záujem v spoločnosti sa blysnúť. Na Nikoly, Nikolajov treba už od raného detstva pôsobiť, aby sa neuzatvárali do seba a brali do úvahy aj svoje okolie. Nedávajú veľmi najavo svoje city a priateliť sa s nimi je dosť ťažké. V dospelosti ich nájdeme prevažne na vedúcich postoch v súdnictve, obchode či vo vojenských funkciách. Tak ako každý, aj Nikoly a Nikolajovia majú svoje slabšie zdravotné stránky, u nich sú to kosti a pečeň. Nikolu a Nikolaja ovplyvňujú planéty Jupiter a Mesiac. Ich šťastné farby sú modrá, biela, svetlozelená. Ochranné rastliny slez, šalvia, medovka, ochranné kamene granát, perla a nefrit.

Charakteristika mena Ema

Ema je empatická
Ženské meno Ema má nemecký pôvod a v preklade znamená "veľká", "silná". Nositeľky tohto na Slovensku v súčasnosti populárneho mena oslovujeme Emka, Emina, Emuška a meniny oslavujú 30. januára. U Emy sa stretávame so silnou empatiou a činorodosťou. Takmer nikdy sa neuchýlia k nepríjemným sporom. Rozvetvenosť ich osobných dispozícií je široká. Emy sú aj pozorné a taktné. Rady pomáhajú iným, svojimi problémami sa pritom veľmi nezaoberajú. Mali by si dávať pozor na nervový systém. Ich obľúbené farby sú zelená, biela a modrá, ochranné rastliny medovka a baza, ochranné kamene smaragd, tyrkys, rastlinným totemom je upokojujúca a utišujúca lipa.

pingu1
4. júl 2012

preco sa pytas verejnosti. dohodni sa s muzom

kepassa
4. júl 2012

ja uz ani radsej necitam ostatne prispevky lebo zoo zaciatku mi uz stacilo... 😠 tak hovoria niektore ze je v kalednari plno peknych mien tak preco prae Emma pretoze aj emma je krasne meno
a presne ako sa tu pisalo ked som sa narodila ja mala som byt Lucia /otec tak chcel/ a kazda druha sa tak volala a co ulizilo im to nejako???? nakoniec mi dali meno Lenka lebo mama nesuhlasila s ocovym vyberom a aj tak sme boli v triede na zakladke 4 Lenky a na strednej v triede 3 Lenky...
a som vyslovene alergicka na to ked sa ma niekto opyta ako sa vola nasa mala /dvojmesacna/ a poviem, ze Emma a reakcia "zasa boze to ste nevedeli nic ine vymysliet?!" vtedy sa pytam co koho do toho ake meno som vybrala od zaciatku som mala jasno, ze chem Emku a som stastna, ze ju mam, je to krasne meno s ktorym sa da pekne pracovat navyse je medzinarodne a neznie cudne ani v zahranici kde su nan zvyknuti. Aj Sofii je strasne vela a co ked sa niekomu paci nech si ho kludne vyberie pre svoje dieta je to kazdeho osobna vec, zi a nechaj zit...

ako som minule povedala jednej mamke na ihrisku nech je ich aj milion tato je moja 🙂 😉

droby
4. júl 2012

tiez sme sa nevedeli rozhodnut medzi 2 menami, tak sme cakali do porodu a ked sme maleho prvy raz zbadali, bolo jednohlasne rozhodnute 🙂 tak skus vyckat ked sa narodi ako to budes citit. druhy raz by som to tak spravila znova