Facka 7 ročnej dcére

zuzulik27
10. nov 2014

ahojte mamicky. davate takym detom facky? ci len po zadku? v situacii extremneho mojho vytocenia sa jednoducho uz nezdrzim. teraz pred chvilou kopla brata do brucha lebo sa natahovali. neovladla som sa. ostatne moje decka da sa. no ta najstarsia 7rocna dcera ma vie tak nastvat, robi naschvaly, zle, papuluje, odvrava, mozem na nu s dobrym, mozem na nu so zlym - ma ma v päte, potom samozrejme ze uz na nu zjapem a niekedy aj ta facka. bude mat z toho nejaku traumu?

muchacc
10. nov 2014

Sme ľudia ani my dospelý by sme sa nemali fackať 😒 Nie deti výchovnú po zadku nepoviem ale nie fackať mňa rodičia nebili a to som bola riadny bytank tak nebudem ani ja,skôr by som ju od ostatných detí oddelila kým sa neupokojí a nepríde ospravedlniť

silaviat
10. nov 2014

hocjaky trest len nie facka !!!! ked muz da v aoku zene facku kazda tu radi nech ho opusti .. bohuzial tvoja dcera ta opustit nevie.. zajdi si za psychologom ukludni sa najdi odborne rady len nemlat svoje deti !!!

beatrice1607
10. nov 2014

Mna by zaujimalo, preco sa dcera takto sprava?

terezka1947
10. nov 2014

ja mam 3r.synceka a neviem si predstavit,ze by som mu facku dala
ale zase po zadku uz niekolkokrat dostal-ked uz ziadne vysvetlovanie a dohovaranie nepomahalo a teda ja som dost trpezlivy clovek
aaale,neviem,co by som robila v tvojej situacii a tak ta odsudzovat nebudem
vychova deti je tazka a aj rodicia sa ucia byt rodicmi
co sa traumy tyka-nemyslism,ze ju bijes hlava-nehlava a ziapes na nu bez dovodu a nic nevysvetlis,nic nerisis,iba bijes....asi to jednoducho bola tazka situacia a reagovala si mozno skratovo...
takze skor by som asi zistila,preco je taka aka je,co ju trapi,ci neziarli na surodenca,ci si nevynucuje tvoju pozornost bitkou druhych...skus nejaky cas venovat iba jej(ak sa da) nejaka babska jazda....atd
mozno ma len take obdobie a skusa tvoje a svoje hranice

aaale asi si zliznes "pekne"komentare od super mamiciek tu na MK 😖

petulaptt
10. nov 2014

Ked ju budes fackovat, bude to len horšie a aj tak to nepomoze. Najdi iny sposob ako na nu a tiez by ma zaujimalo preco a odkedy sa tak dcera prejavuje...

vierulienkaa
10. nov 2014

Viem o čom píšeš mam doma to isté,dcéra ma osem rokov a moje slova su jej ukradnuté,môžem aj neviem ako zvýšiť hlas,zakazovať nič nezabera ,neposlúcha vôbec.niekedy sa musím poriadne ovládať aby som jej tiež jednu nestruhla,počítam a ukludňujem sa,lebo už mam z nej fakt nervy v prdeli,podľa mna je to asi predčasna puberta,inak si to neviem vysvetliť to papuľovanie a odvrávanie je neskutočnééé 😠 😠 .

sheila72
10. nov 2014

Facka nepomôže, treba jej dať zaracha od všetkého, čo sa len dá, tv, pc, von...🙂 možno ani to nepomôže ale ale bude ju to viac mrzieť :D

mamulienka30
10. nov 2014

Doma u vas uz asi agresivita - jacanie, trieskanie po zadku, facky (!!!!) prekrocili rozumnu hranicu.. Isteze ta ma dieta v päte, na vrieskanie a bitie je zvyknute, uz "nic horsie" jej nemozes urobit. Tak rebeluje kolko sa jej paci. Pane boze 7 rocne dieta, ako sa mozete takto ku sebe spravat? V prvej rade sa ty ukludni, prestan kricat, prestan ich bit - akokolvek! Ries veci pokojne a dcera si uz po par dnoch uvedomi, ze sa nieco zmenilo. Jediny trest su domace prace a zakazanie toho, co ma rada, telka, mobil, ist von s kamoskou, presne tieto veci vyuzivaj, rovnako system odmien za dobre spravanie - odmeny su rovnako dolezite ako tresty, dokonca viac! A zacni sa s nou rozpravat, lebo toto ti v puberte prerastie paradne cez hlavu a v dospelosti o teba ani nezakopne. Take ano trauma sa uz stala tymto sposobom vychovy riadna, ale neznamena, ze sa to neda este napravit.

simca06022011
10. nov 2014

Skor si s nou sadni a urob si na nu cas, vysvetli jej co a ako, ze ta to mrzi a pod, deti musia mat hranice odkial pokial... Nech ti povie ci ju daco trapi... a treba sa ovladat, ja posledne tyzdne tiez uz skrabem omietku, tak ma mala vytaca, ze by som ju preplesla a neviem co.. pomaha, odnesiem ju do vedlajsej izby a sedi v kute... dostane aj po zadku. Ale fackat ju nefackam (je ale podstatne mensia), mozno sa pri surodencovi citi odstrcena alebo nieco podobne, venovala by som sa jej viac.. treba ju viest k tomu, ze sa ma o surodencov starat a pod... a mierne skriepky a robenie si zle by som ja neriesila, nech si to poriesia sama.. keby mi dcera kopla druhe dieta do brucha tak by tiez dostala po riti a mohli by mi hned aj zo socialky klopat... ked sme si my so sestrou robili zle, tiez sme dostali... a tu som. Nemame z toho traumu, so sestrou vychadzame vyborne... ale ani sa nebijeme a nerobime si zle :P

siska53
10. nov 2014

@zuzulik27 ty si jej dala facku,lebo si bola extremne vytocena..ona preftym spravila to iste-bola extremne vytocena,tak kopla brata. Kedze aj predtym si jej uz facku dala pri tvojej nastvanosti,tak si ona mysli,ze ma na to pravo tiez. Deti nas jednoducho kopiruju..
vidim to na svojich..len su este mensi.
Capnutie,ak je to uz extrem,ale nie silne a najlepsie po zrelej uvahe,ze teraz treba,je podla mna ok. Dakedy to dieta spati a uvedomi si,napr.pri vybehnuti na cestu a pod.

Tu by som aj hladala,ze preco je taka? Je najstarsia,neobvinujete zo vsetkeho len ju?
Mozno si sa nemala do konfkiktu vobec starat,nech si to vyriesia. (neviem ale,kolko ma rokov brat).

Pisem ti to preto,lebo som starsia sestra a pamatam si ako ma vytacalo,ked sompocuvala,ze ja som ta starsia,rozumnejsia a mam ustupit.. Dodnes to mame(rodicom) vycitam.. Mali nas nechat si to vyriesit samy.
Ako starsie,ked nam zasahovali do hadok,sme na nich zautocili so slovami,ze nech nas nechaju,to je nasa hadka. A so sestrou sme sa aj pobili. Ale zas som ju chranila,ked na nu zautocil dakto iny!
Podotykam, ze mam inak dobry vztah aj s rodicmi aj so sestrou. Ved to bola moja vysnivana sestricka. 🙂 o 4,5r.mladsia.

ervenka
10. nov 2014

@zuzulik27 nas drobec chodi do skolky. A tam cca 2apol rocna fackuje ine deti. KEd sa jej ucitelka pytala, kde to videla, ze mamu ju tak tresta. Povedala ucitelka jej a ona na to, ze to je jej vychova, aby sa ucitelka do toho nestarala. 😖 Ja viem, ze pises o 7 rocnej. Ale princip je rovnaky...

mistrall
10. nov 2014

nie nefackame svoje deti, ani ich nebijeme...prosim ta nemlat si dceru.. ked vyrastie iste sa ti za taketo spravanie nepodakuje..preboha.radsej zisti preco sa tak sprava, to ze ty si vytocena, nikoho nezaujima..fackat 7rocne dieta kokos. to uz kde sme..
a ano traumu mat bude, hlavne z teba a tvojho spravania..

barunka
10. nov 2014

ja mám 8,5 ročnú dcéru a za celý svoj život dostala odo mňa možno dva, či trikrát po zadku a toto si dodnes vyčítam a považujem to za moje osobné zlyhanie.
Nerobím veci, ktoré nechcem aby robili moje deti - nechcem aby sa bili, tak ich nebijem. Nechcem aby kričali, nekričím (občas mi teda uletí 😀 ), ja skôr tak nepríjemne stíšim hlas a hneď spozornejú obaja 😀
Na druhej strane, chcem aby ma rešpektovali, tak rešpektujem ja ich.
Jasné že aj mne papuľuje, je najmúdrejšia na svete, vždy musí mať posledné slovo, ale ja som bola taká tiež. Ak som to aj nahlas nepovedala, tak som si to myslela 😀 Chcem aby sa mi v budúcnosti nebála čokoľvek povedať, tak sa snažím aj moje reakcie prispôsobiť tomu, aby z toho nemala strach (hoci často sa bojím ja, že si jazyk odhryznem)
Máme stanovené jasné pravidlá, ktoré sa dodržiavajú vždy.

pat_mat_minnie
10. nov 2014

Na mna bola mama velmi prisna, ano, bila ma, fackovala, aj s varechou som velakrat dostala, vela veci mi zakazovala, do vsetkeho sa starala, citala mi postu a vsetko chcela kontrolovat a ovladat a snazi sa to robit doteraz, hoci mam uz 31 rokov, svoju rodinu a svoj zivot.Mozem povedat, ze nikdy jej neodputim to, ako sa ku mne spravala.Poznacilo ma to na cely zivot, nemam s nou dobry vztah, nedoverujem jej a som rada, ked nie som s nou sama, lebo stale ma buzeruje a krici po mne a mna to psychicky nici.Nerob tu istu chybu, znicis tym vztah matka-dcera a ten ma byt pekny.

magdav
10. nov 2014

ja som dostala nie len jednu facku podla mojej matky zasluzenu.. vzdy dopadlo to tak ze spravila som jej napriek. NIKDY!! to nemalo taky ucel aky ona chcela aby to malo... rozpravat.. nie bit!

katarinamarkova
10. nov 2014

@zuzulik27 neposlucha ta, robi zle, naschvaly, papuluje, odvrava - prave preto ze na nu ziapes a obcas aj facka leti :(
svojim agresivnym spravanim len vyvolavas agresivne spravanie u dcery....kazda akcia vyvolava reakciu...a ty by si mala byt v tejto dvojici za dospelu a ustupit z detskych prekaraciek kto z koho, kto viac kopne, kto viac streli za ucho, kto viac zakrici.
prestan ziapat nebi ju a dcera ta zacne respektovat.

vies preco kopla do brucha mladsieho braceka? lebo jej tym ze jej obcas strelis facku ukazujes, ze fyzicke ublizovanie mladsim ked ,,neposluchaju,, je uplne normlane.
ona sa od teba uci - chapes?

lili_mia
10. nov 2014

Dcéra si niečo kompenzuje, pýta si pozornosť. Zrejme sa doma hádate, alebo máš jej mladších súrodencov s iným partnerom. Alebo len na ňu nemáš čas a ona si ho žiada. Čas iba na ňu, bez súrodencov.
Namiesto facky a kriku ju oddeľ od súrodencov a daj na samotku. Radšej jej zakáž nejakú činnosť, televízor, zoo, zmrzlinu, len nie facku.

levicat
10. nov 2014

ja mozem len dodat ze aj ja som bola bita ako zito ,, ale mozem podakovat nebyt toho nikdy niesom taka aka som a bohvie kde som. ano poznacilo ma to a velmi hlavne v tom ze patrim jedno z mala ludi ktorí nikdy neskusili drogy nechodila som na diskoteky kazdy tyzden a urcite nie v 15 tich, a nas vztah je v pohode,,
Vsetko co sa dialo u nas ma donutilo skor dospiet byt samostatna a zit si vlastnym zivotom . A hlavne postarat sa sama o sebe bez pomoci kohokolvek !!! ano nesuhlasim stym aby boli deti bite
Mozno ze som ina ale mna to posunulo daleko dopredu

zuzulik27
autor
11. nov 2014

jedna facka za niekolko tyzdnov - to nie je mlatenie!!!! a aj to len vtedy ked si to fakt ale fakt zasluzi.

zuzulik27
autor
11. nov 2014

a ano suhlasim s tym ze sa jej treba viac venovat. ibaze nemam kedy, su 4ia surodenci z toho najmladsi 8mesacny, ktory sam v postielke absolutne nechce byt, nonstop musim na neho davat pozor kedze lozi a zacina chodit. plus 3rocny brat akonahle chcem s dcerkou nieco tak on jej to kazi lebo musi aj on to iste robit, proste neda sa. a byt sama len s nou - to sa rovna zazraku. a chvalim ju za vsetko co len trosku sa sa da, ci ze dobre urobi ulohy, ci poprace, ci na tanecnej ze sa jej dari, prave preto aby nemala pocit ze je len zla. odkedy zacala chodit do skoly tak sa jej spravanie zhorsilo. je prvacka.

filipal
11. nov 2014

@zuzulik27 nehnevaj sa, ale ty si rozhodla, ze mas 4 tak male deti po sebe. To, ze to nezvladas, je tvoj problem, nie problem tvojej dcerky! 7 rocne dievcatko je este male dieta, ktore si vyzaduje pozornost. Takze rada, rob zo sebou nieco ty. Aj ked chapem, ze to mas tazke....

siska53
11. nov 2014

@zuzulik27 tak vidis,to je ten problem..mladsi jej do vsetkeho zasahuje..takbto rob,ako ja,bud pri nich a uc och spolupraci a cakaniu. Ano,ja mam len sve deti,ale tiez je to dakedy o nervy..ale pri hrachbto robim tak. Usilujem sa o to,aby pockali,teda vedeli cakat,ze sa maju striedat. Alebo sa snazim odviest pozornost mladsej na daco ine,lebo este sa nevie zapojit do hier 4,5r.braceka tak,aby tam bol sulad.
Ano,aj ja nakricim,ale netesim sa z toho,to vtedy,ked som sama unavena. Skor sa snazim peisnym hlasom a capnut len ak to uz je maxineunosne ci nebezpecna situacia.
A to ze je prvacka-velka zmena pre nu,skor potrebuje pomoc,podporu. Aj nas teraz nastupil do skolky,tazko si zvyka,zhorsil sa v spravani. Teraz to spravanir mam pocit,ze sa trosku uz upravilo do byvaleho normalu. Asi preto,ze somsa snazila byt kludna a nenechat sa vyprovokovat.
Aj pre dospelych je stresove ked nastupia na nove miesto.
Skus ju skor podporit.
A ak sa da,skus jej skor povedat vidim,ze ta bracek velmi nahneval,ked si ho kopla..ako inak by si to este mohla riesit?
Ale hlavne ty ju skus za vsetko necapat
jedine v naozaj vynimocnych situaciach. A to hadka s bratom podla mna nie je.

Drz sa!

niki101988
11. nov 2014

@zuzulik27 Od svojho ocinka malá už po zadku dostala a nikdy nezabudnem keď fasla na zadok poslal ju do izby a ona po pár minútach z tej izby vyšla a vraví mu:,, Stejně nebolelo" takže tak skončila výchovná na zadok u nás doma 😀 . Odo mňa kým bola menšia dostala ťapnutie po ruke ak si nedala povedať aby niečo nerobila, facku by som jej nikdy nedala
Ako píšu baby vyššie skús premýšľať prečo je taká a hlavne kde je otec detí? Aj on to rieši takto radikálne, lebo násilie plodí len násilie, radšej zakázať všetko ako dať facku

bosoriak
11. nov 2014

@zuzulik27 Ak mas pocit, ze to nezvladas, skus detskeho psychologa. Mozno ti len staci sa vyrozpravat. Nikde napriklad nepises o otcovi deti, to moze mat velky vplyv. A ano, je tazke davat pozor na 4 tak male deti, uznavam. Zaroven treba povedat, ze kedze ich je viac, tak jednoducho neexistuje take, ze najmladsi nechce byt sam v posteli. Tak ho daj do ohradky a nechaj mrncat, zas na to sa neumiera. Surodenci su o tom, aby dokazali respektovat to, ze ich je viac. Nechcem ti davat mudre rady, len sa na to skus pozriet aj tak, ako by sa to dalo vylepsit.

A dcera tiez musi pochopit, ze rodina je o tom, ze sa spolupracuje. A spolupracuje sa nie kvoli odmene a treste, ale preto, lebo to vsetkym prospieva, aj jej. Ja nie som zastancom odmien a trestov, skor prirodzenych nasledkov. (Priklad: Neumyjes riady? Budes jest zo spinaveho taniera. Bez vresku, bez bitky a bez nepriatelstva). Hlavne si nemyslim, ze za svoje spravanie ma byt "odmenena" vacsou pozornostou.

A mozno je to len faza, len nejaky druh obdobia vzdoru, ktore ako prislo, tak odide.

A k tvojej otazke - viem ta pochopit, aj mne obcas vyleti ruka, uplne zbytocne lebo tym sa nic neriesi, ved to vidis aj sama, inak by si sem nepisala. Inak co pomaha mne, ak sa stane nejaka takato vypata situacia, tak poslem deti do izby (idealne kazde do inej 🙂 ) a pocitam, kym sa ukludnim. Potom to uz riesim s chladnou hlavou. Odporucam.

Drzim palce.

rubinka
11. nov 2014

Facky určite nie, ty chceš aby nebila brata a potom ju zbiješ ty, aké ponaučenie si z toho zoberie? Nemozeš vodu kázať a víno piť, decká všetko opakuju. Ja mám 4 rocnu a 19 mesacneho a vedia si riadne robit zle najmä dcera nanho neraz fyzicky zautoci, ale to je vsetko ziarlivost alebo jej sposob ako si vybit nervy. My ju trestame ignoraciou a to ona neznesie, jasne aj hlas zvysim, neraz mam nervy zeby som ju zahlušila ale idem radsej do inej miestnosti nez by som ju mala biť. A facka tak to v živote, to už je fakt moc. Občas dostane po zadku ked sa neovladnem ale to je maximum. Ak chces mat dobry vztah s dcerou neznižuj sa k fyzickym trestom lebo bude mat pocit ze ju nemas rada alebo menej rada, mas male babo tak taketo naprieky nie su nic vynimocne, urob z nej velku sedtru ktorej pomoc potrebujes, daj jej nejake ulohy v domacnosti nech sa citi dolezita, decka casto vystrajaju aj z nudy. Mas 8 mesacne dieta tak uz nemas tolko casu na nu a tak vzdoruje. Yteba to nejako vydrzat.

rutie
11. nov 2014

@zuzulik27 Stalo sa. Ja ti rozumiem. (Neznamena to, ze to povazujem za spravne.) Podla mna je najdolezitejsie sa ospravedlnit. Takisto ako to ucime svoje deti. Povedat jej: Prepac, nemala som ti dat facku. "Urobila si zlu vec a ja som neragovala spravne. Ked nas niekto nahneva, nesmieme ho bit. Musime najst sposob, ako to vyriesit inak. Bola to chyba. Prepac mi to. " A skus ju objat.

Inak baby, ja si nemyslim, ze facka nikdy, nikdy. Ale ta spravna facka, na tu je priestor maximalne jeden, jediny raz v zivote. To je ten moment, ked sa sa vsetko otoci hore nohami a decko si uvedomi, ze to fakt prepisklo. Vela z nas to zazilo a pamata si to cely zivot. U mnohych deti ten moment nastastie nenastane nikdy. Pokial sa nechame zbytocne uniest hnevom, tento fakt hranicny nastroj nam neostane na tu naozaj hranicnu zivotnu situaciu.

evelynm
11. nov 2014

facka ci akakolvek ina bitka je velmi nestastny sposob vychovy. Nasilie plodi len dalsie nasilie. Ako uz bolo napisane, ukazujes svojim detom, ze bitka je prijatelny sposob komunikacie a ony to od teba preberaju.
Urcite je narocne mat 4 male deti, ale bolo to tvoje rozhodnutie, preto si za nim stoj a bud svojim detom oporou. Ziaden krik, ziapanie, agresia akehokolvek druhu este nepomohol k dobrej vychove. Pytas sa, ci dcera bude mat z toho traumu. Ano, moze mat. Pracujem v zariadeni pre deti s poruchami spravania. Vacsina z nich bola doma bita.

luvika
11. nov 2014

@mamulienka30 nic v zlom,ale neprehanas to??? Trauma vazna sa uz stala? Prosim ta. Ved ta maminka zrejme netrieska tu dceru hlava nehlava den co den. Raz za cas jej asi da tu facku,ako pisala, ked ju neslutocne vytoci. Nesuhlasim s tym,ale tak stalo sa a evidentne to tu maminu strasne mrzi,preto aj pisala tuto temu!!! Deti vedia byt naozaj extra hnusne protivne, hlavne ked rodic robi pre ne vsetko na svete a dieta ti da pocitit,ze ma vsetko v pazi.Asi je tu par vynimiek,ktore maju dokonale deti, no ja osobne take nepoznam a aj moja tiez 7 r.dcera ma vie priviest k zufalstvu, amoku a placu. A to si teda myslim, ze som zvolila dobru vychovu! Ja som tiez par krat schytala prave od mojej mamky aj facku a mohla som sa v tej chvili hnevat, no s odstupom casu si poviem,ze to com obcas vystrajala,bolo neunosne a zasluzila som si. A cuduj sa svete, traumu nemam. A aj vela mojich kamaratov z detstva mi pridu uplne normalni a poniektori fakt ze aj boli casto biti. Ja naozaj nie som za fyzicke nasilie a suhlasim, ze sa treba s detmi vela rozpravat, volit skor tresty zakazov. Ale proste ked sa raz za rok clovek neovladne a dietatu struhne uz ozaj pre cosi extra,tak sa neposerme z toho a hned ze traumy a podobne blbosti. To len dnesna blba doba vhana vsetko do extremov. Kedysi boli deti bite este aj ucitelmi,ale mali uctu a vychovu. Dnesne decka rozmaznavame,davame im vsetko mozne, ideme sa poondiat, lebo na ne pokricime (ako sme si to my rodicia mohli dovolit vobec!!!).A hla aka mladez nam to rastie. To sa vobec cudujem, ze prostitutky maju este nejakych zakaznikov, ked uz deviatackam na zakladke viem pomaly opisat,ake maju prave spodne pradlo. V druhom rocniku moja dcera pride domov a ze spoluziak hovori spoluziacke,ze si lahne na nu nahy a budu sexovat!?????akoze halo. A to chodi dcera na jednu z najlepsich skol na Slovensku!! Nehovoriac o tom,ake vedia byt deti dnes zakerne,zlomyselne...asi tolko k tejto teme.

kaktusik007
11. nov 2014

@rutie sulas. raz v zivote som dostala facku od mojej matky -- pamatam si ju dodnes. To, ze nebola opravnena - to je uz o inom, ale presne si to napisala -- facka je hranicny nastroj na situaciu, kedy je to uz fakt ze prepisknute... V mojom zivote som dala jednu, a dvakrat som sa len len ze udrzala - ale teda voci starsim odo mna, nie dietatu.

@zuzulik27 facka je moc. Je to proste uder do tvare -- a to sa fakt nerobi... Chapem, ze v tejto situacii ti utiekli nervy, ale fackou si to riesit nemala - dat po zadku, ci po nohe, ktora kopla - to ano. Ale facku na lico nie.

Teda ja to tak chapem, ze ked sa pytas na facku, tak sa pytas na taky ten okamih, kedy tvoja dlan skonci presne na lici druhej strany - a plne chapem, ze nie vzdy je ta ruka plne pod kontrolou, avsak ta situacia, co bola -- tam si to pod kontrolou mala, to nebolo ze okamih kedy ti ruka vyletela

luvika
11. nov 2014

@mamulienka30 nic v zlom,ale neprehanas to??? Trauma vazna sa uz stala? Prosim ta. Ved ta maminka zrejme netrieska tu dceru hlava nehlava den co den. Raz za cas jej asi da tu facku,ako pisala, ked ju neslutocne vytoci. Nesuhlasim s tym,ale tak stalo sa a evidentne to tu maminu strasne mrzi,preto aj pisala tuto temu!!! Deti vedia byt naozaj extra hnusne protivne, hlavne ked rodic robi pre ne vsetko na svete a dieta ti da pocitit,ze ma vsetko v pazi.Asi je tu par vynimiek,ktore maju dokonale deti, no ja osobne take nepoznam a aj moja tiez 7 r.dcera ma vie priviest k zufalstvu, amoku a placu. A to si teda myslim, ze som zvolila dobru vychovu! Ja som tiez par krat schytala prave od mojej mamky aj facku a mohla som sa v tej chvili hnevat, no s odstupom casu si poviem,ze to co som obcas vystrajala,bolo neunosne a zasluzila som si. A cuduj sa svete, traumu nemam. A aj vela mojich kamaratov z detstva mi pridu uplne normalni a poniektori fakt ze aj boli casto biti. Ja naozaj nie som za fyzicke nasilie a suhlasim, ze sa treba s detmi vela rozpravat, volit skor tresty zakazov. Ale proste ked sa raz za rok clovek neovladne a dietatu struhne uz ozaj pre cosi extra,tak sa neposerme z toho a hned ze traumy a podobne blbosti. To len dnesna blba doba vhana vsetko do extremov. Kedysi boli deti bite este aj ucitelmi,ale mali uctu a vychovu. Dnesne decka rozmaznavame,davame im vsetko mozne, ideme sa poondiat, lebo na ne pokricime (ako sme si to my rodicia mohli dovolit vobec!!!).A hla aka mladez nam to rastie. To sa vobec cudujem, ze prostitutky maju este nejakych zakaznikov, ked uz deviatackam na zakladke viem pomaly opisat,ake maju prave spodne pradlo. V druhom rocniku moja dcera pride domov a ze spoluziak hovori spoluziacke,ze si lahne na nu nahy a budu sexovat!?????akoze halo. A to chodi dcera na jednu z najlepsich skol na Slovensku!! Nehovoriac o tom,ake vedia byt deti dnes zakerne,zlomyselne...asi tolko k tejto teme.