icon

Hra s 2,5 ročným dieťaťom ma nudí

esther7
19. feb 2014

Ahojte, hra s mojou 2.5 rocnou dcerou ma nudi... viem,ze je to odvazne takto napisat, ale takto asi najjednoduchsie a najpravdivejsie vyjadrim,co sa deje a rozmyslam,ci som sama alebo sa len o tom nehovori... Co Vy na to babenky?

digysa
19. feb 2014

@kiki68
@jabadaba Baby ja sa tiez rada hram...........ale ja som od narodenia "outdoor"- nahanacky, schovavacky, bicykel, plavanie, turistika, tenis, lyzovanie, korculovanie, opekacky, ihrisko.............mna to medzi 4-mi stenami ubija....

digysa
19. feb 2014

@0silvia0
@jabadaba
@kiki68 Este prezradim...nalepsie hranie je, ked si najdete mamu v pomerne rovankom veku, s pomerne rovnako starymi detmi, s pomerne rovnakymi zaujmami a tie playdates su na nezaplatenie.

PRideme k nim, deti vypustime na dvor ako divu zver....bud sa kupu, nahanaju, hraju, alebo co.........a my dve si nalievame pohare s vinom a nadavame na muzov.........Najlepsie, co moze byt 😀

jabadaba
19. feb 2014

@digysa a vidis, ja sa rada hram aj doma, ale nikto mi nesmie fusovat do hry. 😀

jabadaba
19. feb 2014

@digysa no a mame Ta! K vinecku kolacik vytunovany nie je? Vraj u vas ficia tie travove mamicky. 😀

http://badman.azet.sk/clanok/3553/trava-marihua...

digysa
19. feb 2014

@jabadaba travovu (myslis ako vazne "travu"?) Zatial som tu cest nemala, ale ak stretnem, tak urcite dam vediet, ci sa oplati s nou mat nejaky vztah....... 🙂

jabadaba
19. feb 2014

@digysa kuk link vyssie, jo, travu, travicku... 😀

anatalia77
19. feb 2014

@jabadaba tie mamicky su na trave,alebo "na trave"?

jabadaba
19. feb 2014

@anatalia77 by som povedala, ze aj aj.... 😀

anatalia77
19. feb 2014

aha,uz to bolo upresnene

digysa
19. feb 2014

@jabadaba 😀 😀 😀 😀 Ty vole....no, mozno to vyskusam.....clovek nikdy nevie. Mam kamosku (bohuzial ma male dieta, takze nehrozi aby sa deti nejako hrali....) a ta huli..... aj s muzom. A zivot ide dalej....zatial ziadny problem. Nikto by to na nu nepovedal.

matozazzo
19. feb 2014

@esther7 Najvyssi cas riesit skolku alebo jasle. Hracie centra.. Mozno to nie je ani tak o nude ako o tom, ze uz mas "dost" a potrebujes zmenu. Co tak vratit sa do prace? Su rozne typy zien - niektore vyslovene domacke typy, alebo deticky spolu a my dame kavicku, alebo jednoducho, aj ked milujeme svoje deti, potrebujeme byt akcne 😉 vtedy je najlepsie vratit sa do prace, dat dietatko do skoly a poobede a vecer sa vyhrate spolu 🙂

kiki68
19. feb 2014

@digysa neviem,to by som si netrufla,lebo pri decku musi byt clovek v strehu...a trava pekne spomaluje reakcie...

digysa
19. feb 2014

@jabadaba Pozeram, ze je to opat v Californii........California je ale nieco extra. Ten stat je uz cely roz*r*any... , bohuzial....

jabadaba
19. feb 2014

@digysa ale maju tam vesele mamicky. Co viac deti potrebuju? 😀

Sila, to fakt ta tvoja znama huli? No kto vie preco je tak v poriadku...

digysa
19. feb 2014

@kiki68 Ona fajci vecer......ved cely den pracuje. Neviem, ci fajci kazdy den, ale ked prideme na pivo pozriet ich, tak vtedy si daju. Ja za seba mozem povedat, ze rozdiel vidim iba v tom, ze su zabavnejsi....nejake spomalene reakcie som nepozorovala...nie som expert. 😅

jabadaba
19. feb 2014

@digysa tiez netusim ako to ucinkuje, podla mojho muza sa clovek smeje na vsetkom. 😀

digysa
19. feb 2014

@jabadaba fakt....ich syn ma 3,5 roka. Inak bola velmi dosledna, pocas dojcenia nefajcila vobec. PRestala fajcit hned ako sa snazili o dieta (ona dlho fajcila cigarety a povedala, ze to bolo 1000x horsie prestat) a este tusim do 2-rokov dietata. Potom zase zacala s mariskou ale k cigaretam sa nevratila, lebo vraj s tym by nedokazala uz prestat.

mima4
19. feb 2014

baby vy ste presli od hier s detmi k maryhuane 😀

digysa
19. feb 2014

@esther7 Tak sme ti nasli vychodisko pri hre s dietatom.............daj si marisku a vsetky hry ta budu bavit 😅 😉

digysa
19. feb 2014

@mima4 To ja nieeeeeeeeeeeeee to @jabadaba 😀

mima4
19. feb 2014

@digysa 19:13 supiš rada 😀 😀 😀 😀 😀

abbie
19. feb 2014

ved je to normalne, ani mna nebavia vsetky aktivity, ktore si maly ziada, hlavne, ked sa chce hrat s autickami 😀 este tak puzzle ma bavia, alebo plastelina, ale hranie s jeho oblubenou garazou a autami ma fakt nebavi 😝

leporeloo
19. feb 2014

@esther7 Hmmm mne to pride velmi smutne, takto to povedat. Ano podla mna je velmi nudne hrat sa so skaredymi gycovymi plastovymi hrackami, a je velmi nudne ked obmedzis hru na kreslenie, chodenie von a pozeranie telky. Ked sa chces naozaj so svojou dcerou hrat, musis sa do nej uplne vzit a znovu objavit vsetky tie male vecicky ktore deti tak fascinuju. Spoznavat znovu travu stromy, vtaky, vsetky kvietky, a zvierata. Citat krasnu kvalitnu detsku literaturu hladat pekne rozpravky. Pre mna je napriklad je dolezite si vobec dovolit zacat sa s detmi hrat, dospelaci zvacsa deti hned odpinkaju a tak deti domrzaju. Ked slobodne odhodis topanky zaboris nohy do piesku a robis poschodove torty ozdobene kvetmi a siskami to je vacsi relax pre mna ako cokolvek ine.kreativne objavovanie reality to je vlastne hra a to naozaj nie je nudne.

kikuleenka
19. feb 2014

@esther7 pokial si spominam, mama sa s nami tiez nikdy nehrala, ani babka - v podstate nam len robili zazemie, aby sme mali my moznost sa hrat (so sestrou). A ked to tak vezmem, ani som to asi nikdy od nich neocakavala a ani mi to nechybalo 🙂

k_a_j_k_a
19. feb 2014

@esther7 ahoj. Necitala som diskusiu, takze neviem akym smerom sa ubera. Ale, mna tiez nikdy nebavilo hrat sa s detmi, s dietatom. Nikdy som na to nemala nervy. A ich to tiez vacsinou nebavilo so mnou. Ja mam dve a vystacia si same. Ak som s nimi, tak pri nich sedim a hackujem, citam a obcas s niecim pomozem. Alebo vypijem/zjem co mi akoze spravia. Obcas si pri mne kreslia. Ale nikdy som sa s nimi aktivne nehrala. Neviem to. Ale odmalicka som deti zapajala do starostlivosti o domacnost, chodili sme spolu von a pod. Ale napr. ani na pieskovisku som si s nimi nestavala. Vzdy som ich viedla k tomu, aby to robili same, aby nad tym rozmyslali. Ale na druhej strane si ich vela tulim a casto aj MM blbneme s nimi. Knihy sme zacali citat az asi rok dozadu (maju 5 a 3,5roka). Nikdy som ich nenaucila ani jednu basnicku. No proste matka roka. Ale zase moje deti su samostatnejsie ako badam u ostatnych deti v skolke, dokazu si same upratat detsku, aj povysavat, striedaju sa pri umyvacke, skladaju pradlo. Obcas to beru ako zabavu, starsia si uz aj popapuluje. Neviem, ci je to spravna vychova, ale tak snad z nich nieco bude 🙂
Joj a nikdy som svoje deti neuspavala, to mi tiez nejde.

baklik
19. feb 2014

@digysa to MUSIS 3 roky! dietatko ta potrebuje a ak nebudes, mala by si mat aspon vycitky svedomia, aka si nehodna mater! 😝

vejula
19. feb 2014

@jabadaba hih no vidíš, ja mam zas pocit, že väčšina kamaratok na mna pozerá jak na nejaké vesmírne čudo, ked im poviem, že pôrody su super a že už teraz mi chýba, že niesom tehotná, a nejaké moje vnutorne nastavenie vo mne už vyvolava tužbu po požehnanom stave 😀 😀 😀 😎 Mne sa zas zdá, že väčšina kamaratok v mojom okolí vníma tehotenstvo ako otravu, pôrod to ani nehovorím, to je pre nich nutné zlo, a na materskú by najradšej poslali svojho muža 😅

ronny123
19. feb 2014

@esther7 mna tiez neuveritelne ubija,ked sa s malym cele dni hram len s autickami na jednej mini autodrahe,kde vlastne len prechadza cez take vratka..dnu,von,dnu,von 🙄 🙄 🙄 a do toho cele dni FIHATRALALA 🙄 🙄 🙄 🙄 ,moj maly bude mat v maji dva roky...a inak som rada,ze to konecne niekto napisal,ja som dlho rozmyslala,ci som nahodou neni jedina,alebo ze som zla mama..maly caro auticok objavil nieco pred Vianocami,cize toto mam kazdy den odvtedy...

zuzana76
19. feb 2014

ja si tiez myslim,ze vacsinu mam to nebavi, ani mna hra s detmi nebavila, obcas som "spolupracovala" , ale teda nejaky pozitok som z hry nemala, teraz som rada, ze mame 2 chlapcov a zahraju sa sami

mm2008
19. feb 2014

@esther7 aj mňa, ja nemám žiadne nápady. ... Preto som išla skôr do práce 😀 .