icon

Hra s 2,5 ročným dieťaťom ma nudí

esther7
19. feb 2014

Ahojte, hra s mojou 2.5 rocnou dcerou ma nudi... viem,ze je to odvazne takto napisat, ale takto asi najjednoduchsie a najpravdivejsie vyjadrim,co sa deje a rozmyslam,ci som sama alebo sa len o tom nehovori... Co Vy na to babenky?

zuzana76
19. feb 2014

inak s nami sa rodicia ani nikdy nehrali, teda mama vôbec, kazdy den sme isli von, to ano, ale ziadne hry a napriek tomu sme boli traja surodenci velmi krativni, pamatam , ze ako dieta sme sa spolu hravali na vselico mozne, este ako 15-rocna som sila sestrinym babikam saty, ona bola ich mama a ja ich ucitelka a krajcirka v jednej osobe, sestra je o 7 rokov mladsia, takze este sa hravala s babikami, ale myslim, ze to bol posledny rok, co ma to este bavilo

jabadaba
19. feb 2014

@digysa 😀 ale vies si predstavit tu kreativitu?

jabadaba
19. feb 2014

@vejula hm...tak a sme doma! 😀

jabadaba
19. feb 2014

@baklik a kedy sa budu vyhlasovat za matky vesmiru tie, ktore potiahli viac ako tie tri rocky? Skromne sa hlasim o titul. 😀

sunshineka
19. feb 2014

vacsinu mam nebavi sa hrat s detmi.aj ked si vsimnete skor dedovia sa kreativne zahraju a navymyslaju s detmi,babky akosi nic.my zeny sme nejake upate. ja hranie s detmi zboznujem.vratim sa do detskych cias a prehrala by som sa cele dni.vzdy aj ked ideme niekam na navstevu radsej sa hram s deckami ako kecam s dospelymi 🙂

jabadaba
19. feb 2014

@zuzana76 s nami sa rodicia aktivne hravali, kazdy svojim sposobom . maam s babikami na vsetky sposoby, otec nam kreslil, staval. Vela sme chodili von. Ale. Toto boli vzacne chvile, obaja pracovali, ja som bola za sociku od siestich mesiacov v jasliach a potom v skolke, surodenec neskor tiez. Mama bola na materskej s nim len dva roky. Mali to perne, stihat museli vsetko a maju za to moj obdiv. Lenze ich asi nedobehol ten unik kreativity aky prichadza po dlhsej dennodennej starostlivosti o deti. Predsa len je kus ine denne vymyslat zabavku, hry, zmysluplne cinnosti a robit to tak cele roky. Nutne pride moment kedy ta kreativita vyprcha. Aspon v urcite momenty. Ono to asi ani nie je nuda ako taka. Len absencia napadov.

Mne teda obcas helfne dieta, to ma napadov za vagon a angazuje ma do hier od rana, len co ocka rozdrapim. 😀

jabadaba
19. feb 2014

@leporeloo to je vsetko krasne, ale....Uprimne, toto su presne tie reci, ktore zeny castokrat dorazia. Podobne reakcie su nemala si mat dieta, nemala si si zakladat rodinu, nemala si to a nemala si hento...

vejula
19. feb 2014

@vejula nerozumiem 😕 Ty si pisala o tom, že sa v našEJ spoločnosti nesmie hovoriť o odvrátených stránkach , so ženstvom spojených situacii. A ja práve naopak, poznam drvivú väčšinu žien, ktoré tieto, so ženstvom spojené zaležitosti, prinajmenšom otravuju, a určite to verejne nepopieraju. Ako ten príspevok, kde píšeš ironicky, ako verejne musia všetky ženy velebiť menštruaciu a tehotenstvo a matersku, podla mna nestoji na realnych zakladoch. Či ty si počula nejakú kamaratku, ktorá ti s usmevom na tvári hovorila : Juchuchuuuu mam menštruaciu, ako super, to je také krásne, ženské, tak si to užívam, bodaj by nikdy neskončila... JA nie...

vejula
19. feb 2014

@jabadaba to vyššie som adresovala tebe 😉

zuzana76
19. feb 2014

@vejula no tak ja sa stretavam s tymto na MK, kde sa musi velebit vsetko co suvisi s materstvom, ako chapem, ze stranka o materstve a kedysi som aj ja bola taka, asi pod vplyvom hormonov, ale nastupila som do prace a som stastna, bala som sa toho momentu, ked sa skonci materska a ja sa vratim do prace, ze nebudem tolko s detmi a popravde, momentalne si to uzivam, ze nie som tolko s detmi. Inak ty si niekde pisala, aka si bola stastna, ked si dostala menstruaciu prvy krat, ze sa citis tak zensky a pod. Ja som sa za to nenavidela.

leporeloo
19. feb 2014

@jabadaba ale ja som nikomu nepovedala ze nemal mat dieta...

vejula
19. feb 2014

@zuzana76 ale ved aj tu na koniku sa menstruacii hovorí MRCHA.... A zas mi prišla ta hnusná mrcha. A fuj aby ta mrcha už bola preč...
Ano, ja som bola rada ked som dostala menštruaciu a nikdy ma neotravovala. Ale asi nepoznam niekoho druhého, kto by mi toto povedal. Ak by to tak aj bolo, tak proste medzi druhými musí na mrchu nadavať, a byť z toho na nervy, že ta hnusná mrcha zas dosla... LEbo to tak proste robí každá žena... Či ty nemaš pocit, že to tak je?

zuzana76
19. feb 2014

@vejula ano, takmer kazda zena nadava na MS, ale popravde ja nevidim na nej nic lakave, preco by som sa mala na nu tesit, necitim sa pocas menstruacie dobre, neboli ma ani brucho, len som proste malatna, citim sa "spinava" , ale samozrejme nechcem byt este v prechode, lebo tam su zase ine nevyhody , takze z kaluze do blata, tym chlapom je asi lepsie

vejula
19. feb 2014

@zuzana76 ved ja viem prečo väčšina žien na menstruaciu nadava. Ale pravdou je, že nadava, a nieje to žiadne tabu. PRoste je to tak a určite spoločnosť, ani nikto, od žien navyžaduje, aby menštruaciu velebili, ako to tu bolo napisané.

dejka77
19. feb 2014

Jaj baby, ale mi odlahlo, ze v tom nie som sama. Dceru mam dost samostatnu uz od mala, nema problem zahrat sa sama. Teraz su uz dvaja tak sa aspon zahraju spolu. Ja som si robila vycitky, ze sa im tak malo venujem. No vidim, ze nielen ja 😅 .

jabadaba
20. feb 2014

@vejula to sa potom asi pohybujes v inom svete. Lebo ja mam skusenosti s pozoruhodnymi pohladmi ci slovami, ak som nieco vnimala negativne. Hned sdom bola za cudnu, nebola som stotoznena so svojim zenstvom, bola som nevdacna a podobne. A celkovo atmosfera je taka ako som ju ironizovala. Iste veci proste nahlas povedat nemozes, resp. mozes ale treba ratat s reakciami.

kinna
Odpoveď bola odstránená
jabadaba
20. feb 2014

@leporeloo joj, nie Ty osobne, to bolo mienene na reakcie okolia vseobecne. To su bezne "argumenty" ak sa zena postazuje ci uz na unavu zo starostlivosti o deti, ci na tehotenske nevolnosti a pod. Jasne, ze je clovek stastny, ze ma deticky, denne spravia cloveku dobru naladu, su vsak situacie kedy ozaj energia dochadza a aj tie hry mozu niekomu pripadat nudne. Neznamena to vsak, ze dotycna matka sa z nich netesi a ze deti nemiluje. Je to skor o tom kazdodennom stereotype. Ak by boli aktivity zeny na materskej a rodicovskej vyvazene, zrejme by k takymto pocitom nedochadzalo, pripadne by k nim dochadzalo ovela menej.

bleee
20. feb 2014

mna hra s malym tiez nudi, teraz sa uz 3 tyzdne kazdy den chce hrat na smetiarov. Vkuse nakladame a vysypujeme bedne. Uz aby bolo teplo a mohli sme byt dlhsie vonku....

bubelko
20. feb 2014

@zuzana76 ja si tiez nespominam, zeby sa nasi s nami hrali s babikami, ci ine hry. akurat tak stavali lego, ak bolo treba pomoct alebo karty a clovece ci pexeso. ale inak sme mali na taketo veci deti z okolia - bud zo susedstava, bratrancov ci sesternicu 😉

cobhan
20. feb 2014

Baby, mna to tiez nebavi...este tak plastelinu a modelovat, pripadne si trosku skreslit, ale inak nie. Len cakam kym trosku vyrastie, potom to uz bude jednoduchsie, ale teraz ma len 21 mesiacov a je to fakt na dve veci. Kazdy tyzden len cakam na stvrtok a piatok, lebo to je 3 hodiny v skolke, ale inak 0 bodov. Vonku sa viac neda chodit ako da, pokial nemilujete prechadzky v dazdi, vetre a zime a MM je cele dni v robote, takze malu vidi cca 20 minut denne, pokial ta nezaspi skor ako on pride z prace. A cez vikend je to zase o nom, lebo je cely tyzden zavrety v sklade, tak sa chce venovat svojim konickom, ist sa bicyklovat, strielat a mala je zase len so mnou...akurat, co mu ju obcas pribalim, aby sli von ked potrebujem upratat. A ja zatial akurat tak priberam :D

palomka
20. feb 2014

boze, kolko nas je 😅

tykat
20. feb 2014

@esther7 to máš ešte dobré, nejako sa premôžeš....môjho syna nudila hra so mnou a to bol teda fičák keď nevieš zabaviť vlastné decko 😀

leporeloo
20. feb 2014

Vela krat tu zaznieva argument, ze ved ani so mnou sa rodicia nehrali a ani s nasimi rodicmi... Ano to je pravda ale my vsetky teda ked nemate 18 sme vyrastali inak, mohli sme chodit sami von, sami na kruzky byt cely den vonku a objavovat svet sami. to by bolo genialne keby to tak mali aj nase deti. ale koli bezpecnosti dieta nema vobec narok na slobodny rozvoj, moze sa pohybovat na priestore 2x2 metre kde nic nerozbije a ani sa neudrie. a tak deti vyrastaju v ohradkach, a potom ked sa konecne dostanu von nesmu ist do piesku aby sa nezaspinili, skakat okolo mlaky aby sa nepremocili atd. mysme sa rozhodli ze budeme animatormi nasich deti lebo im nedovolime zahrat sa samym a spoznavat svet okolo seba cez vlastnu skusenost.
Ked obmedzime hru na jednu autodrahu tak sa nedivim ze utekame s detmi do skolky....

demo
20. feb 2014

no nebicujme sa 🙂. Je v poriadku hrat sa s detmi, aj sa s nimi nehrat. Male deti sa odjakziva motaju mamam pri sukni, zdielaju s rodicmi obycajny zivot (nakupy, upratovanie, varenie, navstevy)...

jabadaba
20. feb 2014

@leporeloo ano, doba sa zmenila, ludia sa zmenili, celkova kultura sa zmenila. Aj naroky na zeny v mnohych ohladoch, doba je drava, zrychlena a dost agresivna. Podavat treba vykon doma, v praci, s detmi, aj bez nich. Dokonalou matkou si len vtedy a vtedy a vtedy...dokola clovek pocuva co je spravne, co nie je spravne. Si unavena? Nie je to spravne, ako matka nemas co byt unavena a nemas co mat potrebu vypnut inak. Ak ju mas, si matka na houbeles. Mas mat tony napadov a metraky chute sa hrat. Ale nie sme hadam roboti, ci nieco mi uslo? Moji rodicia sa s nami hravali uzasne. Ked teda nedrepeli v praci, ze ano. Ale neverim, ze vzdy mali na stopercent chut sa hrat a neverim, ze v urcite momenty sa im ziadalo inej aktivity. Su to skveli rodicia, lepsich som mat nemohla. No viem si predstavit, ze mali aj potreby angazovat sa inak. Aspon na moment. Tak ako to zaziva kazda jedna ci kazdy jeden. Podla mna je to uplne normalne a na zamyslenie je skor to ako reaguje okolie. Kazdy ma narok na unavu, na vycerpanie, na nechut do niecoho. Byt matkou neznamena, ze sa stavame strojmi, presne nastavenymi, bez potrieb a neunavitelnosti. Ze akonahle vstaneme tak ficime, jedna hra za druhou, s usmevom dokoran a 24 hodin. Tomuto snad nikto neveri a toto snad ani nikto nemoze mysliet vazne, ze by to od matiek ocakaval...

cobhan
20. feb 2014

@leporeloo dieta od urciteho veku potrebuje kolektiv, nasa sla do skolky na dve dopolodnia v tyzdni uz 16 mesiacoch a velmi jej to pomohlo. Dieta chyti viac od deti ako od dospelych, aj ked sa jedna o tie iste veci. My sme boli v jasliach od 8 mesiacov, takze tiez sa to neda velmi porovnavat...par hraciek doma nam stacilo, ked sme sa vyhrali v skolke. Teraz aby mal clovek doma pomaly sukromnu skolku, milion hraciek, lebo dieta pri vsetkom vydrzi tak 5-10 minut a potom si ziada zmenu.
To, co opisujes ty, sa skor tyka starsich deti, tu sa skor bavime o mamickach na materskej, takze deti cca do 3 rokov a take same von nepojde, ani na kruzky nebude same chodit a keby malo objavovat svet same a slobodne sa rozvijat, tak do 10 minut volas zachranku.

jabadaba
20. feb 2014

@demo tak jest. Amen.

esther7
autor
20. feb 2014

Ahojte, tak toto je prekvapko!!!
Logla som sa tu nahodou po vcerajsom prvom pokuse v zivote zacat nejaku online diskusiu z titulu situacie,ked som uz fakt nevedela co s mojou 2.5 rocnou aktivnou dcerou, ktora potrebuje neustale obmienajuce sa podnety....a vidim, ze tema je aktualna🙂 Dakujem Vam za komenty. Ja som pracovala z domu uz od 4 mes. a v praci som od 1 roka veku dcery. Teraz bola 2. tyzden chora, tak sme mali taku mensiu krizu napadov.

Zavidim tym, ktorych deti sa hraju sami, v tej chvili ako sa jej prestanem venovat, jej koncentracia v hre upadne a uz sa nehra a stale chodi za mnou, vyzaduje si 100% pozornost. Niekedy si chcem aj nieco urobit a to je uz problem, ak sa jej prave nechce, vela mi aj pomaha ale musim ju spravne namotivovat...a to chce niekedy pokrocilejsie manazerske zrucnosti ako v praci, verte mi...
Ano, ja to jednoducho priznavam, ze ma to nudi, napriek tomu, ze dceru milujem a obdivujem maminky, ktorych to doma naplna. Robte baby tak, akomto citite! ...a hlavne bez pocitu viny a vycitiek...univerzalny model neexistuje...
Ja by som bola tiez doma, keby som to tak citila, ze je to spravne a pozitivne pre vsetky zucastnene strany. Dakujem Vam vsetkym. Samozrejme -tak do toho - hladame zaujimave motivy na hru neustale!
...a tesim sa velmi, ked uz budeme vsetky hobby moct robit spolu🙂)))...

esther7
autor
20. feb 2014

@monciky Vonku je fajn, len bola chora:(