icon

Hra s 2,5 ročným dieťaťom ma nudí

esther7
19. feb 2014

Ahojte, hra s mojou 2.5 rocnou dcerou ma nudi... viem,ze je to odvazne takto napisat, ale takto asi najjednoduchsie a najpravdivejsie vyjadrim,co sa deje a rozmyslam,ci som sama alebo sa len o tom nehovori... Co Vy na to babenky?

Strana
z4
esther7
autor
20. feb 2014

@jabadaba Troska menej perfekcionizmu pre nas a ignorovat prehnane poziadavky okolia, vytvorit si vlastny model...

esther7
autor
20. feb 2014

@bubelko Dufam,ze je to este len taky vek a druha vec je aj to, ze je spoocenska a doma je len so mnou, ked sme doma vecer alebo este s ockom... Tesim sa, ked bude starsia, aj ked viem, ze budu zas ine problemy... Takze usmev a ide sa vymyslat nieco na zaujatie, ved budeme mat taky den, aky si sami vytvorime🙂 Dakujem vsetkym este raz🙂

esther7
autor
20. feb 2014

@bubelko Dakujem🙂

digysa
20. feb 2014

@leporeloo Inak ty si presne opisala len tie aktivity, ktore ma bavia- ist von-priroda, sporty vonku, literatura-citat si spolu..... Toto robim aj ja a s nadsenim... ( no a pri sychravom pocasi aj tie stolove hry, ci karty). Vyslovene detske hry, tie imaginarne, ktore si v hlavicke prave vymysleli su mi cudzie, lebo to je ich svet a ja uz som z neho prec....preto som radsej, ked vidim, ze sa moje deti v tom "svete" hraju spolu.

jabadaba
20. feb 2014

@esther7 veru, niekedy staci ubrat z narokov na samych seba a ignorovat tie cudzie.

esther7
autor
20. feb 2014

@leporeloo Dakujem, toto viem a chcela by som sa to naucit🙂 Von chodime vela...

esther7
autor
20. feb 2014

@vevesh Vsetko robime😉 navyse este anglictina a folklorny subor, ked bola mensia plavanie, tury v horach, len doma mame trosku problem vydrzat...plastelina avyroba hraciek z recykl.obalov nas zaujali najnovsie🙂

vejula
20. feb 2014

@jabadaba hmm , neviem, ale v tom svete, kde žijem ja, je sťažovanie sa, snad najčastejším javom, s akym sa stretavam... SťažOVANIE NA hocičo 🙂 Ked nieje na čo, tak aspon na to hnusné počasie a hlupych politikov. Tak zavidim ti ten svet, kde si sa narodila 😉 😎
A teraz važne, myslím, že je to všetko ťažké preto, lebo si to ťažkým robíme. -_KEby sme sa k ženstvu, materstvu stavali prirodzene, bez vnašania zbytočných komplikacii do všetkého s tým spojeným a brali to ako normálnu sučasť života , nebolo by to všetko také namahavé

cobhan
21. feb 2014

@vejula myslim si, ze je to dobou v ktorej zijeme. Na zenu su kladene neskutocne naroky a vsetko je narocnejsie ako bolo v minulosti. Svet ako ho poznali nasi rodicia a stari rodicia uz neexistuje, istoty su tatam a maloco je uz prirodzene. Podla dnesnych meritok ma zena budovat karieru ako chlap, zastat v rodine oboch rodicov, v tehotenstve sa chovat ako keby tehotna ani nebola, po porode fungovat hned na druhy den ako keby sa nic nestalo, starat sa ukazkovo o rodinu, mat doma poriadok ako z katalogu, byt super milenka, vzdy upravena manzelka, mat postavu ako fitnesska, venovat sa svojim zalubam takmer profesionalne, byt supermatka...to su doktriny dnesnej doby a vali sa to na zeny z kazdej strany. Prirodzene uz nie je pomaly nic....HAK je prirodzena? IVF tiez? kolko zien berie jedno alebo podstupilo druhe?

jana_eyre
21. feb 2014

@cobhan naopak, ja si myslim, ze mame vsetko zlahcene - lahsie ako mali nase mamy.. Mame pracky, mycky, pocitace, televizie, jednorazove plienky, kopu oblecenia.. Jediny, kto na seba kladie vyssie naroky su zeny same - mat dokonalo upratane, uvarene a byt upravena.. Ja si matersku uz druhy rok s dvoma detmi uzasne uzivam, mam doma sice bordel, ale stastne a zdrave deti, starsi sa vie zahrat sam.. Kazdy je iny a kazdy si musi svoj zivot podla toho zariadit tak, aby bol k jeho spokojnosti - vzdy sa to da.. ale ako pise vejula, dnes ma kazdy tendenciu sa stazovat na vsetko, nevidi to krasne - nie je to ale dobou, je to tym, ze ludia stale ziju v predstave, ze kedysi bolo lepsie a pritom sa ani neposnazia o to, aby sa mali lepsie teraz.. a netreba k tomu mnoho, staci si uzivat zivot.. (samozrejme nepisem o takych tazkych chvilach, ako su vazne choroby v rodine, ci strata zamestnania - to ale nie je dobou, to je proste tazka zivotna situacia, ktora nebola nikdy lahka)

vejula
21. feb 2014

@cobhan ano je to ťažké, väčšinou ludia už tak prijali predstavy spoločnosti za svoje vlastné, že si ani neuvedomujú, že nežiju aby boli šťastní, ale aby splnili diktát doby. Preto je to také ťqažké, preto sa nam zdá, že stále musíme o niečo bojovať a aj tak stále niečo chýba. Ale ked si to človek uvedomí, dá sa toho aspon čiastočne zbaviť... pre začiatok 😉

vejula
21. feb 2014

@jana_eyre ono na tejto dobe je ťažká jediná vec. Prestavame žiť a tešiť sa z momentov, potlačame svoje inštinkty a intuicie, lebo nas mudri ludia presviedčaju, že veriť môžme LEN im. PRestavame sa tešiť z maličkostí, lebo reklamy nas presviedčaju, že pokial nemame práve ten a ten produkt, šťastní proste nemôžme byť. Začíname si myslieť, že pokial niesme ako tie, ktoré prezentuju v mediach, sme menejcenné.
Prijali sme za holý fakt, že pokial deťom nedáme všetko čo sa ponuka o niečo ich ukracujeme. Preto mrhame svoj život v nahananí sa za všetkým, o čom si myslíme, že nas spraví šťastných. No napriek tomu šťastní stále niesme. Lebo sa už netešíme z okamihov, lebo už nepočuvame svoje vnutro, kedže sme ohlušení tolkými zaručenými informaciami z vonku....

katkalubkova
21. feb 2014

teda ja sa fakt doma nenudim 😀 , akosi by som aj chcela 😀 a nemam na to cas 😒, som stastna ked mam cas sa venovat starsiemu 5r. synovi pri 8 mesacnom a pri domacnosti

dulilinka
21. feb 2014

aj mna a myslim ze je to normalne. dieta nie je mentalne seberovny partner, preto je to tak. niekedy sa mi tak ziva ze mam pocit ze tam odpadnem. no co aj tak som straaasne statstna ze ju mam. super typy na hry su tu - mozno sa ti podari ziskat trocha casu pre seba http://www.sikovnamamina.sk/superhry-pre-deti/ mozno si najdes nieco aj pre Vas. nasa mala sa nevie odtrhnut od stoplov od PET flias :D

hanka_april
21. feb 2014

ver tomu, ze aj ju to s tebou nudi 😀 😀 preto, ak je moznost (pyta sa na wc, vie sama papat) daj ju do skolky, aspon na pol dna....podla prieskumov deti uz od 6 mesiacov miluju sa socializovat s detmi rovnakeho veku - moja ma 8 mesiacov, mozme sa s nou hrat akokolvek a stale je nespokojna, ked sme u sestry, ktora ma 11 mesacnu, tak sa spolu valaju po koberci, hraju sa a vydrzia tam spolu bez akehokolvek fnukania aj hodinu....

dat dieta do skolky nie je "odlozenie", ale danie mu novych moznosti 🙂

cobhan
21. feb 2014

@jana_eyre ano, mame technologie a pampersky a oblecko, ale to hlavne nemame...cas a rodinu. Niekedy deti mali starych rodicov alebo aspon prazdniny u nich a teraz? Pokial este nasi rodicia ziju, tak chodia do roboty, aj ked niekedy by uz davno boli na dochodku a pomahali s vnucatami. Kolko otcov a manzelov ma 8 hodinovu pracovnu dobu? Bud travia viac casu v robote ako doma alebo chodia na tyznovky alebo su v zahranici. Kolko deti si mozeme dovolit, aby sme ich aj uzivili? Jedno, max dve. Doba sa zmenila... a nemyslim si, ze je to lipnutie na minulosti, skor pocit ze by mala byt nastolena rovnovaha. MM uz viackrat zahlasil, ze sa na toto vyse...me, zbalime dieta, seba a pojdeme niekam do divociny a budeme zit v sulade s prirodou 🙂 Ziadne technologie, ziadne banky, ucty, platby ale zato vela kludu :D

jana_eyre
21. feb 2014

@cobhan no o tomto by sa dalo pisat romany... kedy bola lepsia doba? nasi stary rodicia: vojna, nedostatok jedla, zrdravotnej starostlivosti, deciek bolo v rodinach viac, ale rodicia tiez museli pracovat, aby ich uzivili, pracovali v omnoho tazsich podmienkach ako my (nedokonale zakony, ak nejake boli, dovolenka ziadna) Nasi rodicia: dostatok zakladneho jedla, lepsia zdr. starostlivost, byvanie, umelo vytvorene pracovne miesta - ale na druhej strane nemoct si povedat vlastny nazor, ist kam chcem, verit comu chcem, kupit co chcem, mat co chcem - deti v tych casoch v rodinach tiez nebyvalo viac ako dve tri - tak ako aj teraz (na par vynimiek - ja som zo 4 deti a kazdy sa mame cudoval, preco ma "tolko deti") potom prisli 90siate roky - ziadna praca, ziadne zakony (viem, lebo moj otec v tej dobe dostal mozgovu porazku, stat nas vobec nepodrzal, zili sme na hranici chudoby, dnes je to omnoho lepsie) dnes si mozes vybrat ako chces zit, nikto ti nezakaze sa na to vy..rat a ist do prirody zit si podla svojho.. tak, ako si predstavujes, ze ludia zili bolo mozno v 17storoci, to ale ti ludia, co zili v sulade s prirodou vobec nemali take lahke, ako by sme mali my, keby sme sa rozhodli zit v lese.. neviem si predstavit dobu, ktora je lahsia ako tato.. ale je pravda zas to, co pise vejula sme viac masirovani tym, co by sme mali mat aby to bolo dokonale - to uz je ale o tom, co clovek dovoli, aby mu ostatni diktovali..

babulka82
21. feb 2014

@esther7 nečitala som prispevky,ale podla mna je to normalne,ved si neni infantilna 😀 a moj nazor je ten že deti treba nechat aj same ,raz som videla niekde knižku s nazvom : Lenivy rodič,dobry rodič. A tak z toho plynie že netreba to so staroslivostou a hrami prehanat lebo potom si decko bez nas ani "neprdne" s prepačneim a bude nas vyžadovat všade.

jana_eyre
21. feb 2014

okrem toho, napriek tomu, ze som narodena v 84, nikdy na mna nedavali pozor stary rodicia (mozno tyzden cez prazdniny), vsetky moje babky pracovali, dedko bol tak chory, ze nezvladal sam seba.. otec pracoval na zmeny a starala sa o nas mama, o starsi surodenci museli chodit do jasiel a skolky, pretoze materska nebola taka dlha ako je teraz..

vejula
21. feb 2014

@jana_eyre
@cobhan no čo sa týka nárokov na život, to je zbytočne hadam aj porovnávať. Teraz mame také veci, o ktorých ludia v minulosti ani nechytovali. Vyvárame každý den iné jedlo, v minulosti celý život prežili na zemiakoch s mliekom a posuchoch, v nedelu maso.
No v minulosti brali všetko akosi prirodzenejšie, ludia tolko nebedakali, boli vdační za mier, za dieťa, za dobru urodu... Dnes sa nevieme tešiť,žijeme len pre buducnosť a prítomnosť nam uteka medzi prstami. Napriek tomu, že máme pokročilu medicínu, ktorá nam predlžuje život, omnoho viac sa bojime smrti. Napriek tomu, že máme relatívne kludné obdobie bez vojen, bojíme sa o buducnosť. NAša doba je plná strachu, napriek tomu, že mame omnoho viac možnosti ako si pomôcť. Chceme mať všetko pod palcom, a desí nas predstava, že by nam ta príroda mohla skrížiť plany.

cobhan
21. feb 2014

@jana_eyre kazda doba ma nieco, mna asi najviac stve, ked mi niekto dava pocitit ako to mali oni vtedy a vtedy tazke a my teraz ake to mame super a lahucke...ja som si tiez prezila svoje, vychovavala ma len mama, do toho sme este mali nevladnu starku, pamatam si 90.roky, ked mama sice chodila do roboty ale tyzden pred vyplatou sme mali ledva na chlieb a stat v podstate nefungoval, lenze dnesna doba ma od lahkej daleko...ked si to vezmes, tak ludia nie su schopni si na seba zarobit, su drzani v strachu, potrebuju pomoc od statu a keby stat povedal stop, tak su nahrati....

jana_eyre
21. feb 2014

@cobhan ale ty si sama povedala, ze kedysi to bolo lahsie, tak preto som spomenula, ze to tak nebolo.. nemozes spomenut jedno a opomenut druhe - sama si napisala, ze sa ma najst rovnovaha, takze ju vkladaj do vsetkeho.. nikde nevravim, ze to je dnes super a lahucke, ale je to urcite lahsie ako kedysi.. minimalne tym, ze ked sa ti nedari tu, moze sa niekde inde.. kazdy sa moze chopit prilezitosti, ak nie tu, tak inde.. len netreba za vsetkym hladat len to zle, ale byt spokojny aj s tym co mam.. keby stat povedal stop v kazdej dobe, boli by ludia nahrati..

cobhan
21. feb 2014

@jana_eyre ja som vonku uz 13 rokov, zlata era je obavam sa za nami, teraz to ide od 10 k 5 vsade, plusy a minusy na kazdej strane. Mam kamosky, ktore su doma s dietatom a trpia depresiami, beru lieky a len maloktora sa tu tomu dokaze vyhnut....k teme, malokto sa dokaze hrat s dietatom doma cele dni, vacsinou su deti v skolkach, pokial to financna situacia dovoli a mamicky sa snazia stretavat, aby sa deti aspon na chvilku pohrali spolu...

esther7
autor
25. feb 2014

@vejula Ano neustale bojujeme🙂 Bez ohladu na dobu a okolie, kazdy si musime vytvorit vlastny model, ktory vyhovuje mamicke, dietatu a rodine🙂 Ja verim, ze to raz najdeme🙂!

lucik1806
4. mar 2014

Som rada, že som sa dočítala k tejto téme, vidím v nej seba a článok, ktorý pridala bubelko ma len upokojil. Tiež mám veľmi samostatné dieťa (3roky) a niekedy si vyčítam, že sa mu málo venujem, ale asi naozaj práve preto je taký samostatný!

Strana
z4