Hrozný spánok ročného syna - musí z toho vyrásť?

dadkakosice
1. jan 2020

Ahojte, skusam si prist pre radu aj sem, pretoze uz som skusila asi vsetko mozne aj nemoze a nic. Mam 13m syna, ktory do 4m spal krasne. No zrazu utlo a islo to dolu vodou. Uz cca 9 m netusime, co je to spat aspon hodinu v klude. Som totalne vystavena, nervozna, v kuse chora, kedze sme s manzelom totalne vystaveni, casto sa hadame, nemame ziaden cas pre seba.
Cez den spi maly v kociku, uspavanie v pohode, niekedy horsie ale da sa,,spi pokojne aj dve hodky, sice ho treba sem tam pokolisat.Akonahle pride vecer... katastrofa. Nie len,ze ked zaspi, musim si lahnut s nim, ale zacne v kuse pochodovat po posteli, tocit sa, sadat, plakat, mrncat, prevaluje sa z boka na bok. Nonstop. Ak je chvilu v klude uz pozeram, ci je ok. Preto si s nim aj musim lahnut, lebo za kazdym ho nejak treba upokojit. Ci uz pohladenim, mliekom atd... inak sa preberie a mozme byt 3 hodky hore.
V postielke nebude ani za nic. Spi so mnou v manzelskej. Skusali sme vymeny izieb, polohy postele, vecer ine jedlo, klud pred spankom, no proste vsetko mozne. Kazdy mi vravi,ze zuby, no lekarka vravi,ze 9m v kuse by toto nerobil. No nijako speci inak nam nepomohla.
Mate s niecim takym skusenost? Musi z toho vyrast? Mozno ano, ale ja sa medzitym zblaznim. Vydrzim vela, nikdy som nevyspavala ale toto...
Dakujem za kazdu radu.

deedol
1. jan 2020

zatial mi napadaju len otazky:
kolkokrat denne spi a ako dlho? ako zaspava vecer? ma ritual pred spanim? co ma na veceru? je kojeny? ma prsnik, cumel alebo inu pomocku na zaspatie? ako spi pocas noci? stale sa budi?

laki
1. jan 2020

Moja dcéra mala 4roky a 4 mesiace, keď sa nám v noci zobudila.len 4-5x. Dovtedy tp bola hotová katastrofa. Cez den spala od narodenia 2x20min. V noci sa budila 20x, vkuse revala, no hrôza. Boli sme vyšťavení, unavení. A darmo somsi k nej ľahla aj v noci aj cez deň,bolo to jedno, zaspávala hodinu a za 20 min už revala. Boli sme aj u dr., na neurológii..všetko našťastie ok. Povedala mi, že je taká, treba vydržať. Tak to to bolo do tých jej 4r 4m.Teraz má 16,5 roka a mám pocit, že si dospáva spánok z detstva😀. Držím palce, plne ťa chápem, ako sa cítiš😞😉

janettdamian
1. jan 2020

Moja dcéra takto spávala od narodenia do cca 9 mesiacov za kedy jej vyšli prvé zuby, potom sa to postupne zlepšovalo. Najskôr mala koliky potom asi tie zuby. Spával zle cez deň aj v noci. Inak ako v kočiari nezaspala. Uspávanie hodinu, spánok 20 minút. Celé noci som kolísala v kočiari. Viem je to strašné na psychiku. Nikdy sme nezistili príčinu. Ja si myslím, že asi nezrelý nervový systém, alebo som na ňu prenášala svoju nervozitu prvo rodičky. V tvojom prípade by som zvážila detox po očkovaní, ak bolo dieťa očkované. Toto často popisujú ako nežiadúci účinok očkovania.

janettdamian
1. jan 2020

@laki aj moja dcéra teraz už (23r.) presne od puberty dospáva to čo nestihla ako mimino teraz by spala 20 hodín v pohode.

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@deedol spi raz, cca dva tyzdne, pretoze uz si tak posuval spanok,ze druhy mal o 16-17 a uz to bolo velmi neskoro. Teraz spi raz cca 2 hodky. Vecer zaspava v kociku vacsinou, sam nezaspal nikdy. Ked bol maly mal silne koliky a my sme len nosili a nosili. Doteraz ked idu zuby alebo je chory, zaspava na rukach. Pred spanim mame ritualy, ktore sme skusali pocas tych mesiacov menit. Na veceru som mu davala kase ale potom, ze skusim ine, ci mu nie je tazko, tak raz ma to co na obed, inokedy zeleninu (ma rad velmi), polievku, kedy ako... no nemyslim,ze by bol hladny, pretoze spapa dost vela. Kojeny bol do 9m a na zaspavanie ma cumel, no posledne 3 noci ho vypluje a uz ho nechce celu noc. V noci v podstate spi, pretoze to vsetko, co som opisala hore, robi so zavretymi ocami. No ked ho neupokojim, zobudi sa uplne. Je to aj kazdu pol hodku.

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@janettdamian no, len aby som sa jeho puberty dozila takto :D

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@janettdamian ockovany zatial nebol, ideme v january, pretoze na prve ockovanie mal velmi zu reakciu.
Tiez si vravim,ci to nebude tou nervovou. No neviem veru :(

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@laki ach jaj, tak to som veru zvedava, do kedy to bude drzat nasho a ako to zvladneme.

ladyvi
2. jan 2020

Nie su to zuby. Ja ked pocujem na kazdy soplik a mrncanie a dlhodobe zle spanie, ze su to zuby,slak ma triafa. Najma tie sopliky, ked pridu navstevy, ma soplik, ale to zo zubov😂 a o 2 dni na to mame virozu doma. Takze zuby si ja osobne nemyslim, ze su dovodom.

Dovodom je kojenie a spanie s tebou. Sme na tom uplne rovnako a viem, ze je to spankovy nepokoj kvoli tomu, ze hlada prso,alebo tvoju pritomnost. Vydrzat a prijat to tak ako to je. Uz to dlho nepotrva. Alebo odstavit a naucit spat v postielke nejakou laskavou metodou. Ak sa to vobec da.

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@ladyvi ano, ja tiez uz mam z tych zubov vyrazky :D vsetko zuby, zuby...
No on prave uz nie je dojceny, sam sa odstavil v 9m. Pije UM a uz sme skusali aj bezlaktozove, ci ho brusko neboli.. ale niiiiic.

ladyvi
2. jan 2020

@dadkakosice aha no tak len vydrzat. Mozno by ste aj mohli zrusit nocne pitie UM. Ale to musis asi sama vediet, ci je v noci hladny a ako papa cez den. Ak vydatne, jogurt nejaky k tomu, tak cez noc by uz UM ani nemusel.

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@ladyvi ano, uz som nad tym rozmyslala a aj som to raz skusila a bolo to samozrejme este horsie :D musim na to pozbierat sily. Dakujem 🙂

janettdamian
2. jan 2020

@dadkakosice a nemal to prvé očkovanie cca v 3 mesiacoch a potom začal zle spávať? Môj syn mal nežiadúce účinky po očkovaní v 5.roku čo ho očkovali, tak preto ma to napadlo. Osobne by som dieťa viac očkovať nedala, keď som na vlastné oči videla čo to s ním urobilo.

deedol
2. jan 2020

hm, mozno to vyznie kruto, ale skusila by som zrusit vsetko, co by v noci mohol vyzadovat, cize aj cumel, aj mlieko (ak este pyta). nejako postupne, nech nema soky. mojmu malemu to vzdy trvalo tak tri dni, kym si zvykol. (cumel bol chory a nevedel dychat, tak sme mu ho nemohli davat a po troch dnoch uz ani nepytal; nocne mlieko som po roku redukovala a nakoniec uplne zrusila kvoli zubom, lebo mame s tym v rodine problem, tak som nechcela "povzbudzovat" genetiku este aj zlou hygienou.)
a este mi napadlo - moj maly spi horsie, ked spi so mnou. jasne, ze nechce ist do postielky, brani sa atd., ale ked ho mam pri sebe, aj dve hodiny dokaze "spat" a pritom sa prehadzovat, rozpravat zo sna, smiat sa atd. a vzdy ked sa pohnem, zahlasi "deje mama?" ked ho dam do postielky, vzpiera sa asi tak 2 min, ale neplace, skor krici, a potom si lahne a zaspi do 10 min a spi. tak mozno aj toto skusit - ci sa navzajom nerusite.

ad zuby - akurat to zasa riesime - pri zuboch je udajne znizena imunita a dieta lahsie chyti soplik alebo ine virozy.

deedol
2. jan 2020

este aby to nevyznelo, ze som zastancom vyplakania v zmysle, ze dieta place a ja odidem - to urcite nie. ked moj maly plakal (napr. kvoli tomu cumlu), tak som bola cely cas pri nom, hladkala som ho, utisovala atd. (doteraz zaspava tak, ze mu dam ruku, co mi vyhovuje.)

titovie
2. jan 2020

@dadkakosice moj synator toto robil, kym som ho nenaucila zaspavat sameho.....tiez sme pomaly do roka vecer zaspavali aj dve hodky.....potom ma to vsak uz vycerpalo a dost.....jednoducho sme sa presunuli do postielky, dala som dobru noc, nechala zasvietene len jemne svetlo a odisla....samozrejme prva reakcia krik a plac....ale prisla som spat, pohladila, minutku som posedela a potom zas odisla....intervaly medzi prichodmi a odchodmi som postupne predlzovala...trvalo to asi tri dni a potom uz zaspaval sam....dietatko tiez musi mat nejake hranice....a neverili by ste ale odkedy som neskakala hned kvoli kazdemu zamurcaniu tak aj on sa vyraznejsie ukludnil....a od dva a pol roka uz krasne zaspaval sam vo svojej izbe....bez problemov....nepoviem ze sem tam v noci nepribehne k nam do postele ale ktore dieta nie? Tolko radosti mu este clovek dopraje 😊

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@janettdamian ano mal v 3m, a v 4tom to zacalo. My sme boli aj na neuro, a bojim sa ho dat zas ockovat a tiez rozmyslam ci... :/

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@deedol ano, uplne rozumiem, tiez by som ho nenechala ricat dlho, no skusala som ho nechat v postieke atd, no on je az az vytrvaly.. a ja asi nie :D hlavne, ak som taka unavena ale asi to proste inak nepojde.
A urco skusim to mlieko a cumel odstranit z noci. Je pravda,ze pije vela, niekedy aj pol litra 🤦‍♂️

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@titovie ano, poznam tu metodu a stale to chcem skusit, no on je tak vytrvaly, ze az.. no ja nie som. Viem, moja chyba, no ja som taka vycerpana,se si neviem predstavit este pocuvat jeho narek a myslim,ze by to bolo na veeelmi dlho. Ale asi sa budem musiet odhodlat 🙂

deedol
2. jan 2020

@dadkakosice my sme na to boli dvaja aj s muzom nastastie - cumel sa konal tusim cez vikend (nahodou) a mlieko planovane cez nejake muzovo volno. inak tiez neviem, ako by som to dala. ale radsej okolo roka ako neskor, teraz je uz silnejsi a vylieza z postielky, takze by to asi az tak "lahko" neslo...

deedol
2. jan 2020

a drzim palce🙂

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@deedol dakujemeee 🙂

dadkakosice
autor
2. jan 2020

@deedol mne tiez manzel velmi pomaha ale on je ako ja, vycerpany, pracuje vela a tak v noci odkladame veci, ktore sme uz chceli davno urobit.. ale musime, nic ine nam neostava. Dakujem 🙂

titovie
2. jan 2020

@dadkakosice mozno by ste boli prekvapena...nie je plac ako plac....u nas to bol doslova prostriedok na vydieranie....ked pochopil ze uz neuspeje tak bol pokoj 😊 drzim palce nech sa vam podari vyriesit tuto situaciu....😊

dadkakosice
autor
3. jan 2020

@titovie dakujem krasne 🙂 veru, on vie velmi dobre, co robi! No.. som zvedava.

ice8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadkakosice
autor
3. jan 2020

@ice8 nie uplne rozumiem 🙂 spo max 2 hodky v noci, nie v kuse samozrejme a kedze je unaveny a nevyspaty, 90% dna preplace. Ale anjelik to je, moj maly 🙂

tul1p
3. jan 2020

Mam tretie taketo dieta. Uz opat 11 mesiacov nespavam, budi sa kazdu hodinu na prsnik. Ale uz to tak neprezivam ako pri prvom. V roku ho naucim spat bez prsnika a potom ho o mesiac odstavim. Ako? Rocne dieta nocne jedlo nepotrebuje. Rozumie pojmu neni, nema, mama, haha... Takze vecer ho nakojim, poviem neni, mama nema, dost. Dam ho do postielky haha, babali haha. Lahnem si vedla do postele, aby ma dociahol. Samozrejme, sa postavi, bude kricat volat. Ak bude plakat, utisim, polubim, polozim haha, babali. A tak to trva aj 2 hodiny, kym nezaspi. Prespi neuveritelne 3 hodiny a vsetko zacne odznova. Cele to trva 3 dni. Na 4 noc mi chlapci zaspali sami a spia sami doteraz. Nemaju ziadnu psychicku traumu, nie su zakriknuty, su sebavedomi a samostatni. Len treba byt pevni a laskavi...

dadkakosice
autor
3. jan 2020

@tul1p velmi to chcem skusit, priznavam, stale zlyham ja, kedze nevydrzim jeho plac a krik :(

tul1p
3. jan 2020

@dadkakosice pravdu? Vydrzat sa to da az vtedy ked si úplne na dne. Ked uz nevladzes cez den fungovat, ked si neznesitelna na manzela a deti a vies, ze inej cesty niet...