icon

Hysterické záchvaty 1,5 ročného dieťaťa

linj
23. nov 2014

Ahojte,

mame taky maly problem s nasim synom. Vzdy bol nervoznejsi uz od malicka, nemal rad, ked nieco nebolo tak, ako chcel. Musel sa vela nosit a malo a zle spaval. Ale teraz v 1,5 roku zacal chytat uplne hystericke zachvaty, ked sa mu nieco nepaci alebo aj z nicoho nic. Napriklad chcem mu obliect capicu vonku, ale zacne jacat, place, krici, hadze sa o zem a prehyba tak, ze nevieme ci s nim. Nejde ho nijak ukludnit. Hra sa s niecim nebezpecnym, tak mu vysvetlim a zoberiem, ale zacne hysak a nepomoze ani, ked mu to vratim. Pripadne ked ideme cez cestu, vysvetlujem mu, ze vtedy sa musi drzat za ruku. Ale on zacne jacat, hodi sa o zem a uz to ide zase dokola. Dnes dokonca len tak vonku tahal auticko, zastal, hodil snurku na zem a zacal jacat. Pritom som nevidela nic, co by ho mohlo rozrusit. Mam o neho strach, moze to byt nejaka nervova porucha? Pridusili ho pri porode, ale na kontrole asi v 10 mesiacoch na neurologii nic nezistili. Idu mu zuby uz od roka kazdu chvilu, teraz sa uz skoro dva mesiace deru stolicky, tak aj horsie zaspava. Ale tieto zachvaty zacali nedavno, tak neviem, ci to moze byt zubami. Mam ist s nim k lekarovi? K akemu? Ak ste nieco podobne zazili, budem vdacna za kazdu radu.

Strana
z2
shiwa714
19. jún 2019

@laqua ahoj, ja mama doma presne toto iste a ako vidim, tak je to uplne klasicke obdobie vzdoru. Tiez som uz googlila vseliake diagnozy ale potom som sa stopla a rozhodla sa zbytocne nestresovat. Moja mala ma teraz kiahne takze sme uz 2hy tyzden zavrete doma a je to na maslu. Inac mi chodi do jasli a tam ju non stop len chvalia ako pekne papa, spinka, hra sa s detickami....no a ako prideme domov alebo ideme spolu von tak revy, hysaky, hadzanie sa, atd atd. Citala som, ze pri matke je dieta vzdy horsie ako pri ostatnych lebo sa citi istejsie ked jej s nou a vie ze pri nej sa moze uplne prejavit. Ked je mala s mojou mamou alebo svokrovcami tak detto, uplne pohodove dieta, akonahle som tam aj ja, tak je na mne zavesena ako pijavica a za vsetko jaci. Ja som uprimne dufala, ze toto obdobie rychlo prejde, no ked citam ze to bude este cca do 3-4 rokov tak neviem ci chcem druhe dieta 🙂 lebo uplne vidim, ze kvoli tymto hysakom som hrozne nervozna a na vsetko reagujem potom podrazdene.

Strana
z2