icon

Je bezpečné používať fľaše pre bábätko s kvapkami vody?

24. feb 2025

Dávam svoje mlieko malej. Má 3 týždne.
Mam otázku, možno blbu ale predsa. Fľaše umývam bud v mycke alebo saponatom na detský riad a s kefou. Potom ich úplne do sucha utiera. To isté s odsavackou. Dávam si pozor na každú kvapku vody aby tam nebola. Myslite ze by bol problém ak by napr vo fľaši ostala kvapka vody alebo by sa dostalo par kvapiek vody do mlieka?

ina2405
24. feb 2025

Nie, nebol by to problém

autor
24. feb 2025

@ina2405 dobre ďakujem lebo vždy to poriadne umyť a potom ešte poriadne sušiť to je na dlhý čas strašne.... A co sa týka odsavacky čítala som niekde ze ak ju dám do sáčku a chladničky ze ju nemusím umývať po každom jednom použití. Ako to je s týmto neviete?

sisa_s
24. feb 2025

Nesterilizujes flase novorodencovi?

ina2405
Autor odpoveď zmazal
skatloka
24. feb 2025

ja som odsavacku len obarala vriacou vodou z kanvice medzi pouzitiami… a kvapka vody urcite nevadi, niektori aj davaju novorodencom prevarenu vodicku uz, ale netreba, mliecko staci ☺️

ina2405
24. feb 2025

Kúp si viac fliaš, umývaj naraz v umývačke, to máš najrýchlejšie. Prečo také caviky kvôli jednej fľaši?

autor
24. feb 2025

@sisa_s iba nové prvýkrát som vysterelizovala

anavixy
24. feb 2025

Nie, nevadi kvapka cistej vody vo flaske… mas predpokladam sklenene flase, vsak? Normalne som umyla kefkou a nechala volne uschnut na vzduchu na odkvapkavaci.
Flasky by sa minimalne v novorodeneckom veku mali sterilizovat aspon raz denne.
Odsavacku by som nenechavala neumytu v chladnicke. V zasade ano, mozes to tak robit, je to to iste, ako nechat v chladnicke odsate mm, ale to je taky problem ju po pouziti aspon vyplachnut horucou vodou? A samozrejme tiez sterilizovat raz denne..

sisa_s
24. feb 2025

Vacsinou sa odporuca do 6m sterilizovat flase, cumle, odsavacky

autor
24. feb 2025

@sisa_s dnes som sterilizovaná všetko ale v horúcej vode som to nechala variť 5min a všetko bolo po vyschnúti biele od vodného kameňa... Ako tomu predísť?

nattyond
27. feb 2025

Daj kvapku octu do hrnca kde sterilizuješ, ja to robím takto 😊 a teda určite by som sterilizovala takému malému bábätku, nestačí fľaše umyť saponátom

autor
27. feb 2025

@nattyond ďakujem za radu.. Ani už som kúpila sterilizer, nevedela som to :/ dúfam že som nijako malej neuskodila

anavixy
27. feb 2025

Neuskodila, robi sa to kvoli bakteriam. Kedze jej nic nie je, nemas si co vycitat, teraz uz vies.