icon

Je dobré stále pripomínať dieťaťu cikanie?

ruskamasa
25. jún 2025

Je dobré sa pýtať dieťaťa či nejde cikať Stále mu to pripomínať?

ella1234
25. jún 2025

@ruskamasa na zaciatku v tom procese ano ak zacinas s odplienkovanim,ale postupne si tu potrebu musi zacat uvedomovat same. Ked pride take to “cvaknutie” v hlave tak uz sa pytat nemusis. Ale napriklad pri detoch ktore sa fakt vedia zazrat do nejakej hry tak budes musiet sem tam pripomenut kym je male.

zuzanaete
25. jún 2025

Nie, nechaj to plne na dietati od zaciatku. Ak sa pytas, tak preberas zodpovednost za jeho cikanie a moze sa dlho spoliehat, ved mama povie.

andreatytler
26. jún 2025

@ruskamasa U nas to bolo na skodu. Ucitelky v jasliach ho zacali pravidelne posielat na zachod a syn sa zacal spoliehat na to ze ho poslem aj ja a ked som ja neposlala, pocikal sa. Ked som nakazala ucitelkam aby to nechali na nom, vratilo sa vsetko do normalu. Ale cvrknutie do nohavic sa deje este velmi dlho po odplienkovani, lebo oni skusaju ze ako dlho este vydrzia, alebo sa nechcu prestat hrat, takze ked vidim ze ho vykruca, tak ho poslem. No ako spravne male dieta v obdobi vzdoru, vtedy odmietne a potom o 10 sekund uz uteka sam.

dory11
26. jún 2025

@ruskamasa nie nikdy som to dcére nepripomínala ako sa zodna na deň zbavila plienky chodila cikat keď jej bolo treba nepripomínala som jej ani raz