Je normálne, že 9-mesačné dieťa skúša chodiť?
Pekný večer je to normálne keď malý mi od rána nezastane stvornozkuje lozi bez prestávky dokonca keď aj papa nevie v kľude papať pretaca sa jak o život na zemi. Mi lozi a veľmi rýchlo sa presúva na kolenách zastaví sa keď iba ide spať 🤣 už si aj sam. Sadne tak ze je na štyroch a rukami si pomôže a sadne si už sám... A stalo sa už aj také no stáva sa to už dosť často že po štyroch sa snaží aj postaviť sa aj keď ja ležím chytí sa ma a stoji :O bude mať 9 mesiacov o 4 dní... Není to skoro?
Syn stal s oporou od 6m. Nie, nieje to skoro. Niektoré 9m deti už chodia.
Dôležité je, aby štvornožkoval.
@lucia13022023 no to jak besny vravím ze sa nezastaví niekedy aj v noci to robí v posteli lebo s nami spi 🥲🥲
@anonym_autor nič sa neboj, moje stálo v postielke od 6 mesiacov. v deviatich chodilo samé a pri tom sa pretáčať začalo až po piatom mesiaci. Každé dieťa má svoje tempo a keď sa niečo nové naučí, skúša to dookola.
@lucia13022023 no to jak besny vravím ze sa nezastaví niekedy aj v noci to robí v posteli lebo s nami spi 🥲🥲
@anonym_autor moja bracho chodil v 9m. moja dcera sa sama uprostred miestnsoti vedela postavit od 8-9m bez tohpaby sa drzala. je to normalne. to, ze sa pokusa stat, este neznamena, ze bude za tyzden chodit. dcera zacala chodit ked mala rok.
@anonym_autor nič sa neboj, moje stálo v postielke od 6 mesiacov. v deviatich chodilo samé a pri tom sa pretáčať začalo až po piatom mesiaci. Každé dieťa má svoje tempo a keď sa niečo nové naučí, skúša to dookola.
@anonym_a66e3c chcela by som mu kúpiť to interaktívne choditko je už správny čas ci mam ešte počkať
@anonym_autor moja bracho chodil v 9m. moja dcera sa sama uprostred miestnsoti vedela postavit od 8-9m bez tohpaby sa drzala. je to normalne. to, ze sa pokusa stat, este neznamena, ze bude za tyzden chodit. dcera zacala chodit ked mala rok.
@majamat jasne ja nevravím ze už zajtra bude chodiť ale on sa rýchlo učí 🤣🥲 a chce to stále stále skúšať a vravím chcela by som mu kúpiť to interaktívne choditko
Ano nie je to nic nenormalne. 🙃 Je vela deti co v tych 9 mes sa stavaju na nohy.
Skoro? Však 10 mesačne deti už samostatne chodia
Tie sa stavajú od 6-7 mesiacov
Nekupuj mu žiadne choditko, je to vec, dieťaťu skôr poškodí ako pomôže
Nie je to skoro moja spravila sama prvé kroky v 10mesiacoch , potom párkrát spadla tak len popri stene alebo stvornozly , ďalší krát sa pustila v 12 mesiacoch a už sa nezastavila, kočík bol len na spanie
@anonym_autor
Nie je to skoro, je to úplne normálne
chodítko je blbosť
@patka06 nemyslím. To do čoho ho posadím ale to co sa bude držať a bude to tlačiť
@anonym_autor dcéra ako 9m chodila, v postieľke sa postavila ako polročná,
Moje dieta sa postavilo v postielke ako 6m a chodil ako 8m. Velmi sa ponahlal 🤷🏻♀️
Moja dcéra zacala chodiť v 8. mesiaci. Sama. 9. mesiac nie je nijako špeciálne skoro.
@patka06 nemyslím. To do čoho ho posadím ale to co sa bude držať a bude to tlačiť
@anonym_autor Choditko ozaj netreba, vobec žiadne. Bude chodiť popri nábytku. Postupne si začne dávať méty, že prejde pár krokov napr od gauča ku stolíku...a pod. Postaví sa v priestore. Treba ho nechať. Keď zaciti nejaký ten pád, posmyknutie, potknutie...uvidíš čo sa udeje potom. Niektoré detičky veľmi spozorneju a začnú byť opatrne. Môj sa napr.postavil nejak tesne ako mal 9 mes. Ako zacítil pád, začal.byt extrémne opatrný. Opakovane sa vracal ku 4nozkovaniu. Chodit úplne sám začal až nejak po 14.mes. Tá chôdza už ale potom bola taka, ze bol a je pevný, udržal rovnováhu, čupol si, zastal, dorovnal, keď hrozil pád. Nemusela som okolo neho behať. Najstarší chodil už ako 9mesacny. To ale bolo hrozne. Padal ako taká zapalka. Ako by si ani hlavkou neuvedomoval ešte to, že ma dávať pozor. Stále okolo neho behať a striehnut. Daj tomu všetkému čas. A ozaj žiadne choditko.
Je dôležité aby dieťa chodilo okolo nábytku (bokom) aby si spevnovalo bočné brušné svaly. Tým, že kúpiš choditko (ktoré je úplne zbytočné, lebo dieťa pred sebou môže tlačiť pokojne aj stoličku keď bude SAME chcieť) bude používať len predné svaly brucha. Je to také uľahčenie a zároveň spomalenie vývinu. Dieťa by malo na všetko dozrieť samé aj na chodenie. Nepotrebuje nič.
@anonym_a66e3c chcela by som mu kúpiť to interaktívne choditko je už správny čas ci mam ešte počkať
@anonym_autor žiadne chodítko nekupuj, je to nezmysel, ked ho dieťa tlačí, má posunuté ťažisko a to nei je pre vývoj chôdze dobré. Nechaj ho chodiť popri nábytku, keď nadobudne trochu istotu, tak rozostav napr. stoličky tak, aby muselo urobiť jeden, dba kroky od jednej k druhej a polož na ne hračky, ale do ničoho ho netlač.
@anonym_autor ahoj, nie je to skoro🙂 nase babo pekne stvornozkovalo, na nozicky sa zacalo stavat v 7m, v 9m sa len zlahka drzalo nabytku, myslela som, ze sa uz urcite pusti. Nakoniec zacalo samostatne chodit v 11m,cize 4 mesiace si chodzu nacvicovalo, kym sa pustilo uplne
Deti objavujú, napodobňujú, tešia sa z iného uhla pohľadu. Každé dieťa má svoje tempo. Nechaj ho, nech sa učí. Vek na to má. Ale bez chodítka... Keď dcéra chodila (sama, v priestore) ako 7-mesacna, to už nás neurologička vystrihala,nech jej to nedovolíme. Ale keď syn okolo nábytku chodil v 9mesiacoch, to lekárka neriešila.
Áno, je to úplne normálne. Deti niekedy idú vo vývine bleskovo. Naša dokonca mala diastazu a bola pomalšia a všetko začala robiť naraz v tom 9 mesiaci. To, že sa stavia ešte neznamená, že začne chodit, kľudne až za 3-4 mesiace, je to individuálne. Ale je dobre, keď dieťa dlho štvornozkuje, prepája si hemisfery, posilňuje chrbátik. 🙂
Aj môj syn začal chodiť v deviatich mesiacoch. Nechápala som proste nechcel už viac sediet. Takže je to v pohode.
v pohode, moj zacal okolo nabytku chodit ako 9 mesacny...neter ako 8 mesacna uz tlacila pred sebou ohradku, v ktorej bola....ale syn sa potom sam pustil chodit az ako 15 mesacny, dost dlho len stvornozkoval a popri nabytku chodil...bal sa pustit do priestoru
Určite to nie je skoro..naša toto robila od 8 mesiacov, keď mala 11 mesiacov, sama už chodila po byte

Syn stal s oporou od 6m. Nie, nieje to skoro. Niektoré 9m deti už chodia.
Dôležité je, aby štvornožkoval.