Je normálne, že dieťa v 10 mesiacoch neukazuje prstom?
Ahojte, viem, ze asi podobnych otazok je tu viac, tak ak sa vas podobne otazky rusia alebo otravuju tak prosim nereagujte...mam prve babo a rodinu nemam na blizku takze vela veci hladam kde sa da a niekedy naozaj neviem, ci je u nas vsetko ok, alebo moje obavy su opravnene.. nase babo zacalo s blabotanim (spojovanie slabik dada a pod) koncom 9. mesiaca, predtym bolo ticho ale naozaj ticho clovek ani nevedel ze je v izbe.. teraz sa uz konecne zacina prejavovat, ale len doma, ak je v cudzom prostredi, je zase skor pozorovatel a moc sa tymto smerom neprejavuje. Mavanie rukou, tlieskanie ukazovanie prstom nerobi vobec (teraz ma 10 mesiacov), to ze este neukazuje by som brala ze ok ,ale aspon jedno gesto by uz mohlo vediet a stale nic...na meno reaguje len ked je ticho v miestnosti a clovek povie meno, ale ak sa hra alebo sme vonku alebo niekto spomenie meno v ramci rozhovoru, tak reakcia je nulova. Ked sa napriklad hrame pred zrkadlom a chcem aby opakovalo nieco po mne tak nezaujem resp vsetko naokolo je zaujimavejsie ako to co robime (napriklad umyvadlo a pod)..smeje sa, vieme sa spolu zahrat stavame vezu ktoru zhodi, citame knihu a obracia strany...ked sa zvitavame tak na mna reaguje ze ok niekto prisiel, na manzela ale reaguje s nadsenim...ked odideme z izby tak vacsinou place, ked ide do jasiel neplace vobec... Motoricky celkom ok lezie popri nabytku uz mininalne mesiac...s jedenim kasi resp tuheho jedla je to boj, moc nechce skusam vsetko mozne aj finger food ale aj to je bieda...tak neviem. Co myslite vy?
@eli60 myslim ze robis iba vo svojej hlave z dietata promlem. Och dakujem panu bohu ze som neriesila kazdy prd svojich deti a uzivala som si babatkovske obdobie v mieri, pokoji a stasti. Skus to aj ty.
Je uplne v poriadku. Niektore deti blabocu od 6teho mesiaca ale este nestavaju v 10tom mesiaci. Maju cas. Pokial napreduje nic sa nedeje. Nemoze vediet vseto naraz 😊.
Ahoj, myslím si, že máš zlaté, pokojné dieťa a mala by si byť šťastná. Si mama, záleží Ti na dieťatku, ak by sa Ti niečo nezdalo, porozprávaj sa s lekárom, ale podľa toho, čo si napísala, je úplne v poriadku.
Ahoj ,ja mám rok a polročného syna, je síce predčasne ale toto všetko nerobil do skoro 14 mesiacov. Ja som bola už zufala, už som mala v hlave najhoršie scenáre. Z jedného dňa na druhý prišlo všetko . Totálne sme nechapali že čo sa stalo. 10 mesačne je ozaj málo, chápem ta ale daj mu čas. Je ešte veľmi maličký
Moj ma rok a pol a ukazuje asi tak 2 mesiace 😅 Mate cas.
To moja mozno raz tak mierne ukazala prstikom ale nejak to neopakuje. Som vdacna, ze si tak pekne jednu dobu tlieskala. Ono stale nieco pride, vyliezla na gauc, zakrutila hlavou, otoci sa na meno, v podstate sa neustale vyvija. Je treba pozerat na to tak, ze tie deti naozaj maju co robit, aj ked okolo nich lietame a prebieha vela zmien v tej hlavke a telicku.

Že hľadáš neexistujúci problém