icon

Je nutná sterilizácia fliaš?

9. nov 2025

Ahojte, je tu mamička ktorá nepoužíval sterilizátor? Alebo ani nevyvarala sídle a fľašky v hrnci? Iba umývala klasicky so saponatom na fľaše? Prípadne dávali ste takéto veci do umývačky? Možno nejaký iný program a iné tablety? Ja som pri prvom dieťati používala sterilizátor iba chvíľku a napríklad ani dojčenskú alebo prevarenu vodu sme nepoužívali, iba obyčajnú filtrovanu cez brittu.

ukgirls
9. nov 2025

ja do umyvacky a neprevarala som nic ... mala je bez nasledkov ziva a zdrava a ani nebola chora a podobne ...

autor
9. nov 2025
@ukgirls

ja do umyvacky a neprevarala som nic ... mala je bez nasledkov ziva a zdrava a ani nebola chora a podobne ...

@ukgirls a do umývačky si to dávala s klasickým riadim a klasickými tabletami?

ukgirls
9. nov 2025
@anonym_autor

@ukgirls a do umývačky si to dávala s klasickým riadim a klasickými tabletami?

@anonym_autor hej

anonym_071b77
9. nov 2025

@anonym_autor tak stať sa nemusí nič , ale načo riskovať....

doriiis
9. nov 2025

Ja sa hlasim. Nikdy som nepoužila sterilizátor. Fľaše som umývala normálne jarou alebo šupla do umývačky s bežným riadom.

katesocka
9. nov 2025

Sterilizator som nikdy nepoužila. Umyla som jarou alebo dala do umývačky.

kacena4
9. nov 2025

nikdy som nemala sterilizator, prevarala som len flasku v ktorej mi zgrclo mlieko ak sme niekde cestovali a nemala som moznost ju hned umyt, inak vzdy len klasicky v umyvacke s ostatnymi riadmi

anonym_82626c
9. nov 2025

@anonym_autor mne sa už aj stalo, že som rovno z obchodu vybalila fľašu, oplachla vodou z fľaše a do toho dala teplú vodu z termosky a zarobila mlieko. Nikdy som neprevárala, do umyvacky som dávala s ostatným riadom, s bežnými tabletami. Deti zdravé, bez následkov.

vkatush
9. nov 2025

Ja sa hlásim tiež.
Novú som prevarila raz v hrnci alebo dala do umývačky a potom už len jar a voda. Za mňa vyhodené peniaze tie sterilizatory.

bielasovicka
9. nov 2025

Keď som ja mala batoľatá, tak sterilizátor ani neexistoval, umyla som jarovou vodou, a hotovo. A deti už dospelé nič im nie je 😁. Párkrát som ich len prevarila.

sara07
9. nov 2025

pri všetkých som prevarala vo vode alebo cez parny hrniec prebehla
sterilizator sme nikdy nemali

anonym_b1537c
9. nov 2025

Tiež nepoužívam sterilizátor, umývam ručne kefkou a saponátom. Vyvarila som 2x. Používame dojčenskú vodu na zarábanie mliečka ale nepreváram ju.

martina_90
12. nov 2025
@sara07

pri všetkých som prevarala vo vode alebo cez parny hrniec prebehla
sterilizator sme nikdy nemali

@sara07 prosím ta prevaras plastové alebo sklenené fľaše? Alebo aj aj?

sara07
12. nov 2025
@martina_90

@sara07 prosím ta prevaras plastové alebo sklenené fľaše? Alebo aj aj?

@martina_90 prevarala som plastove avent ,nič sa im nestalo

anonym_a3a009
12. nov 2025

U novorodenca umyla ručne s ekologickym čističom a občas vysterilizovala v hrnci. Pro staršom dietati som ich dávala občas do umývačky ale iba s ekologickymi tabletami. Jar platinum mi síce skvele umyje riad ale cítim tu chémiu na riadoch poriadne. Takže u maličkého bábätka by som radšej ručne horúcou vodou a vhodným saponátom. Určite som nesterilizovala po každom použití.