icon

Je potrebné dávať dieťaťu čiapku v teple?

30. sep 2024

Bratislava, poobede slnečno, 17 stupňov, bezvetrie a škôlkari a mladší školáci idú domov v mikine, bunde a na hlave čiapka. Dnes som dokonca aj nákrčník videla. To sa fakt potom čudujete, že sú stále chorí? A to isté aj minulý týždeň, keď bolo ešte teplejšie.

Strana
z2
autor
30. sep 2024

@petrahl neviem, či vieš čítať, ake píšem o počasí poobede. Vidíš niekde, že by som sa čudovala, že malo nejaké decko ráno čiapku? Či treba decku naraziť čiapku na hlavu, aj keď je poobede o 16 stupňov viac, len preto lebo ju malo aj ráno?

taktotedanie
1. okt 2024

Ano davam aj ciapku ( byvam inde) aj nakrcnik podstatou vsak je- ty si oblec dieta ako uznas za vhodne a do druhych deti sa nestaraj
Typicka slovač o druhych si jazyk obtierat bude

autor
1. okt 2024

@taktotedanie myslela som, že ty ako doktorka vieš, že deti netreba zbytočne naobliekavať. Chúďa tvoje dieťa. A keď príde zima a mínusové teploty, tak čo dávaš? 2 čiapky a 2 nákrčníky?

taktotedanie
1. okt 2024

Prosim precitaj si moj komentar este raz
Byvam inde, kde je chladnejsie ako v ba to vsak nebolo podstatou kojho komentara
Neries ine matky, nieje to tvoja vec staraj sa o zdrsvie svojho dietat

taktotedanie
1. okt 2024

Co ja viem alebo neviem je moja vec
Nekomentuj ine matky kazda sa stara o svoje dieta najlepsie ako vie, ty tomu dietatu sople
Odsavat nebudes tak sa nestaraj

evaachesa
1. okt 2024

Autorka, to je jediné čo ťa v živote trápi? Ak áno, tak potom gratulujem. 🙂 choď si dať radšej kávu/víno, podľa toho čo v danej chvíli potrebuješ na ukľudnenie. Najlepšie urobíš keď sa budeš starať len o svoje deti a neriešiť cudzie lebo mne to príde strašne vtipné ako sa tu sama vytáčaš kvôli takejto hlúposti 😉 a nechcem teda prilievať do ohňa, ale moje dieťa dnes šlo s nákrčníkom a čiapkou a ja som ľutovala že som si tiež nevzala čiapku. A vieš čo? Poobede mu dám asi tiež čiapku a nákrčník keď bude zima. Keď bude teplo, tak nie. Logicky. 😉

autor
1. okt 2024

niektoré ste evidentne dosť pribrzdené, keď nechápete, že už som niekoľkokrát vysvetlila, že píšem o čiapkách pri 17-tich stupňch a nie keď je ráno 1 stupeň
@taktotedanie takže tvoj komentár, že ty dávaš lebo u vás ráno mrzne, bol úplne od veci
@evaachesa hlavne, že ty na koni prispievaš iba do životne dôležitých tém 🙂
Ale tvoja posledná veta je k veci: "Keď bude teplo, tak nie. Logicky." A preto je mi čudné, že pre iné matky to logické nie je, nedávať tú čapicu, keď sa oteplí. 🙂

otvorena
1. okt 2024
sticker
evaachesa
1. okt 2024

Skús nejakú psychohygienu. 😉🧘

saxana000
1. okt 2024

Rano je u nas 4-5 stupnov mala.ide s capicou ale poobede na slnku uz aj 17.capicu da do tasky bundu ma vyzlecenu.

taktotedanie
1. okt 2024

Boze zenska mat tvoje problemy
Staraj sa o seba a svoje dieta, druha matka nech dieta oblecie aj do obleku to ta nema co zaujimat
Ak by sa pytala na radu ok ale nie, tak sa nestaraj a neurazaj inych ludi, nemas vychovanie?

petrahl
1. okt 2024

Neviem, ci treba, ale osobne davam detom pri 16 stupnoch ciapku. Rozhodne som toto ale nikdy nepotrebovala konzultovat na konovi a inych podobnych miestach 😆.

Strana
z2