icon

Je vhodné vziať 4-mesačné bábätko na verejné kúpalisko?

7. júl 2024

Baby.ideme na týžden na dovcu sem na SK, mame 4 mesacne bábätko. Išli by ste s ním aj do verejného bazéna?.ja chcem vziať malý bazénik a len tak ho namočiť,keď bude horko, ale babky tvrdia, že však aj menšie chodia 🤷‍♀️tak neviem. Navyše, je to predčastniatko. Ďakujem

Strana
z2
dididudu
7. júl 2024

No ja som minulý týždeň videla jednu pani s maličkým bábätkom ešte ani hlávku nevedelo držať a išla s ním do bazéna tam kde sa oplachuju nohy sa parádne šmykla a padla s tým bábätko na zem. Dieťa celú nohu oskretu krvavú strašne dačo. Nerozumiem tomu načo sa s tak malým babom trepať na kupko.

maryetta
7. júl 2024

Nikdy som nesla s babom mensim ako rok. Ja sama som si z kupelov-teda bazen v areali kupelov- doniesla plesen na tele takze… male babo isto nie.
Tiez ideme. Hlavne kvoli starsim detom a ja budem s malickou len niekde po boku pripadne na izbe alebo mimo areal na prechadzke.

nevenka
7. júl 2024

Vlani mala najmladsia dcerka v lete 7-8 mesiacov, normalne v termine natodene babo a sli sme po 15-tej asi 2x na kupko, vzali sme maly bazenik, ten taky otvoreny stan, naliali tam trosku vodicky, bola na deke a tak. Vzdy s nou niekto bol, ja som sla so starsimi a starkymi do bazena a manzel strazil alebo naopak. Ako kto mal chut. Stacilo.

iwesska
8. júl 2024

@dididudu 😱 Chudak babo. Mamicku nelutujem,ked nerozmysla. Ja nechapem,co to je za moda sa predbiehat,kto skor dopraje dietatu vacsi adrenalin🤦‍♀️

simca06022011
8. júl 2024

Do žiadneho bazéna by som so 4mes nesla

simca06022011
8. júl 2024

@dididudu treba nech ma dieťa zážitky (treba cestivat a kupat sa a na slonoch jazdit od prvych dni, nevadi ze si to ani pamatat nebude) 😂 my sme mali takto rodinu s par mesacnym dieťaťom pri mori... 500 stupňov vonku a oni to malé.dieta co ani sedieť ani nič do kolesá a sup do mora alebo otec a nim chodil vo vode.. ako otras. Dieťa revy, stresy. Matka vycapena na lehátka. Otec nervny.
A to naša detská.lekarka v žiadnom prípade ani baby plávanie pre také.male deti. Moje je tiež predčasne narodena. Absolútne nič. V 6 mes bola v detskom bazene na dvore par minút... A nie na kúpalisku.
Ale teda už som videla babatka aj v špinavej teplej vode kde cele kúpalisko sedelo a nohy si macalo (ano volalo sa to detský bazen) kúpať sa. Mnamka.

hruska91
8. júl 2024

Veľké nie v žiadnom prípade.

hruska91
8. júl 2024

A ešte jedna vec- je to tvoje dieťa. Ty nerozmýšľal kto čo povie/povedal.
Bude nejaká babka a tvojim dieťaťom ležať na detskom? Keď bude mať zapal močových ciest? Alebo zapal obličky? Keď chytí baktériu z bazéna? Bude nejaká babka chodiť po kožných s malym dieťaťom keď dostane z vody ekzém?

simca06022011
8. júl 2024

@hruska91 a este je tam kopec inych ochoreni, zapalene oci, zaludocne problemy ... bakterie si tam ziju jedna radost.

3petka
8. júl 2024

Take malé babetko určite do bazéna a ani bazénika. Načo? Treba mu vytvoriť podmienky aby nebolo na priamom slnku ale niekde v tieni.
Ja osobne by som ani s takým malým nikam nešla.
Presne sme to riešili minuly rok, môj druhý syn predčasne narodený, mali sme zakázané chodiť do veľkých kolektívov a nie to ešte do bazéna.
Teraz keď mal 15 mes tak sme boli na týždeň tu na sk a tie teploty neznášal bohvie ako a to som s ním naozaj bola viac času na izbe ako v bazéne.

3petka
8. júl 2024

@mircalla myslíš do toho nákupného vozíka, ktorý je 24/7 - 365 dní v roku vonku na daždi v prachu pri ceste, behajú po ňom myši potkany a iné zvieratká? Tak to by ma trápilo najmenej.

sevrin
8. júl 2024

@dididudu to sú tie povestné kandidátky na matku roka.

oblecenie99
8. júl 2024

Nedá mi k tejto téme nenapísať taký fasa zvyk tak cca 90 percent rodičov macat sa v detskom mini bazéne spolu s najmenšimi deťmi. Doslova sa tam vyvalaju, ležia na bruchu, či sedia priamo v tej vode, v lepšom prípade si tam máčajú len nohy. Určite by som tam nedávala také maličké bábätko. Popravde si neviem poriadne predstaviť ani vlastný bazenik, štvormesačné ešte nesedí, poutierala by som iba mokrou plienkou.

anjelikdianka
8. júl 2024

Dvojičky mali 11 mesiacov keď som ich dala prvý krát do detského bazéna na kúpalisku,ale iba tam kde my dospelý sme nesmeli ani sadnuť do bazéna.Také malé bábätko by som nedala do vody na verejnom kúpalisku,veď aj v detskom bazene detičky čurajú do bazéna lebo ani plavecké plienky moč neudržia.

mircalla
8. júl 2024

@3petka U nas v obchodoch v okoli (Billa, Tesco, Lidl) vonku ziadne voziky nie su, vsetky su vnutri. Este dake pripomienky?

3petka
8. júl 2024

@mircalla tak to veľmi pochybujem. Keby si aspoň nesklamala..

mircalla
8. júl 2024

@3petka Bratislava centrum - Billa Eurovea nakupne centrum, ziadne voziky vonku, predajna na minus prvom poschodi. Tesco Kamenne namestie - predajna na minus prvom poschodi - ziadne voziky vonku. Lidl Dunajska ulica bez moznosti parkovania - ziadne voziky vonku

prikladam foto

Keby si aspon nebola drza a arogantna.

mircalla
8. júl 2024

@3petka Vsetko mam do 700 metrov, nic z toho nema voziky vonku.

romanadam1626
25. aug 2024

Super 🙂 Tak si to užite v rámci možností

medda_beda
26. aug 2024

@simca06022011 A čo je zlé na dovolenke pri mori ak ideš s dieťaťom v mesiacoch keď nie sú také horúčavy, choroby a prispôsobiš mu podmienky? Rodičia tam idú hlavne kvôli sebe, každému je jasné, že deti si nič nepamätajú a nevidím dôvod 3 roky sedieť doma na zadku.Nie každý je 3 roky doma žeby mohli ísť neskôr.
V mojom okolí bežne ľudia chodia s deťmi na dovolenky, stanovačky okolo tých 9 mesiacov bez problémov a je to lepšie ako tráviť čas v horúčave v mestách.
Známa bola s 3 mesačným a všetko bolo v poriadku.

simca06022011
26. aug 2024

@medda_beda kazdy mame svoj nazor, pre mna trepat do mora batola, par mesacne (pisem par mesacne, to mohlo mat tak 2-3mesiace ale aj vacsie) je nezmysel. Nevyzerali tie deti ani ich rodicia spokojne, ako som aj pisala. Proste len aby sa sli niekam pretrcat. Horucava sa da aj lepsie travit ako na plazi, a v byte/meste. Ale kazdy sa zariadi podla seba a mozem mat svoj nazor na to ;)
A choroby su vzdy, a deti tie choroby chytia aj z vody, z dovolenky (a nie len deti,aj dospeli).. z letu z kadecoho. To ze jedna malaa nieco v poriadku nie je pravidlo, moja znama zase isla rovno do nemocnice s dietatom, rovno z letiska, ja sa divim, ze ich vobec letiet nechali a neskoncili v nemocnici tam... kamoska v nemocke v maroku s dietatom, dalsia v turecku.. hura hura. Netvrdim, ze vsetky, ale nie je to ziadna rarita prist chori. Alebo hned po zmene klimy ochoriet. Ani dospelemu.

medda_beda
26. aug 2024

@simca06022011 Ale veď samozrejme, že môžeš 🙂.Tak zase pre mňa s mojimi vedomosťami je kontakt s vodou dôležitý hlavne preto lebo dieťa má stále reflex a nemienim učiť plávať školáka so strachom z vody.Ja poznám osobne 3 ročné deti ktoré plávajú samé (pod dozorom) v 2m vode a za ďalšie more nie je bazén.
Jasné, že tam dieťa nebudeš na slnku máčať 2 hodiny :D alebo plačúce keď vidíš, že má strach.Všetko postupne.
Ja to neberiem ako pretŕčanie.Ja nevidím dôvod prečo k moru neísť keď sa tam človek cíti dobre a pri mori je chladnejšie.Ja som teraz videla množstvo malých detí na dovolenke.
Tak zase moja kamarátka bola s 3 mesačným a povedala, že lepšiu dovolenku nezažila a bola lepšia ako keď dieťa malo 2 roky.Oddýchli si, dieťa bolo pokojné.Ja som bola teraz tehotná a tiež niektorí nechápali pritom mne to veľmi prospelo a bolo mi tam oveľa lepšie ako doma, takže každému ako vyhovuje.

Existujú krajiny kde máš podobnú klímu, choroby a nemusíš ísť letecky.Dieťa ti ochorie aj na SK.
Ja mám zase známeho ktorý sa ku moru dostane najbližšie asi keď dieťa bude mať 18 lebo aj pri 5 ročnom sa vyhovára a nie len čo sa dovolenky pri mori týka.

Existujú prijateľné možnosti, ale každý nech si zariadi podľa seba.Ja dúfam, že sa na dovolenku s dieťaťom dostaneme budúci rok ak bude všetko v poriadku.
A nie kvôli dieťaťu ale kvôli sebe aj ja mám svoje potreby.

hruska91
26. aug 2024

Ale more nie je bazen - bazen a dieta nie nie, more áno áno 🤌

milanemila
26. aug 2024

Nie nemacala by som take male babo do bazena a asi ani do jazera, more ano. Nechala by som ho v kociku v tieni a davala pozor, nech sa hlavne neprehreje.

fairyy
26. aug 2024

@simca06022011 moja mala 9 mesiacov ked som.ju vzala k moru prvykrat, tolko radosti a smiechu z vody som dovtedy u nej ani nevidela ...to ze su deti, ktore placu neznamena, ze revu vsetky...a s dietatom sa nechodi k vode v najvacsej horucave a ano zvyknu potom deti mat nechut vojst do vody lebo je na pocit studena voci teplote vzduchu takze sa rozplacu = chyba rodicov...staci chodit skoro rano alebo neskor vecer ...a more nie je bazen ci jazero

Strana
z2