Ahojte chcem sa opýtať či je v poriadku áno viem je to zlyhanie rodiča a dospelých sa medzi sebou nebiju prečo by sme mali deti ale capnutiw po zadku není bitka nechcem tu názory prečo sa to robiti nema ani názory ako tu maminy maju nadpriemerne inteligentne deti ktore pocuvnu vseto na prvý krst. Dcéra je v období ivzdoru ma 2 roky necelé óde bomby niekedy. Minule do mna hodila kyblik to este prešlo s napomenutim zasmiala sa a treska ho do mna asi 2x tak som jej capla po riti príde Micro okamzite ľúto ale v tom momente zabralo
za mna je to ok, treba nastavovat detom hranice a ked to inak nejde treba aj raznejsie...
a teraz nech ma tu vsetci ukamenuju, najma mladsie mamicky, ktore svoje deti nikdy necapli a v skolke a skole prerastaju vsetkym cez hlavu...
Ak ju naucis že capnutie po zadku rieši problemy tak ocakavaj že to začne používať aj ona
Nič sa jej nestane a ani z nej nevyrastie agresor.
@tatiana234 Mas zabranit nezelanej cinnosti a povedat razne nie, mozes aj vysvetlit preco nie a toto opakovat dookola.
@20erika07 nehovorím zeto bolo správne ale zaujíma ma vas nazor ako vy ste podobnú situáciu riešili nakoľko to nebolo prvý krát ale capla som jej prvý krát. Ja som veľmi není za fyzické tresty tak rada pozbierať názory. Mala je dost temperamentná
Miesto capania po zadku si jej mala zobrat kybel, chytit ruky aby nemala cim capat. Nabuduce budes vediet.
@viestta ja som skúšala viac veci podobná situácia ale nie s káblom fľašku hádzaná stále o ozem tak som jej ju zobrala išla pre knihu a slalhla ju o zem a smiala sa
@tatiana234 ...ak správanie dieťaťa môže spôsobiť zranenie jemu alebo osobám naokolo a dieťa nie že nepočúva upozornenia,ale schválne zle chovanie opakuje a provokuje tak je výchovná po riti správnym riešením.
Ja sa to snažím riešiť podobne,akurát sa snažím skôr spôsobom, ešte raz a ideme domov. Alebo ešte raz a beriem ti to, nechám ťa doma .. a to aj dodržím. Keď neviem dodržať nehovorim. Deti má poslúchajú viac ako muža z ktorého možno ide väčší rešpekt ale u neho skúšaju koľko vydrží. U mňa vedia,že keď poviem to platí. Používam aj, ešte raz a dostaneš....ale nestáva sa,že by sme došli až k tomu
Zazite a hej usla mi ruka kolko krat. Bolo to idealne riesenie? Asi nie…ale dieta uletelo a nebralo ma vazne, napriek ziadostiam a vysvetlovaniu v klude. Pamatam si ze moj skoro 4 rocny ma v zime oplul do tvare. Velmi vtipne mu to prislo a dostal razne napomenutie ze sa to nerobi…bla bla. Ked to urobil znova dostal slabu facku. Tam neslo o to sposobit ju bolest ale naucit ho ze aj okolie ma pravo reagovat ked sa im nieco nepaci a on to nerespektuje slovne. Ostal zaskoceny. Uz ma nikdy neoplul. To bola moja hranica a jasna odozva ked ju niekto nerespektuje.
@tatiana234 jej sa to paci, lebo vyvola reakciu, uputa pozornost, je to pre nu zabava. S kamennym ksichtom veci zobrat, odlozit. Nic nevysvetlovat. Na vysvetlovanie bude cas, ked z toho nebude mat zabavu. Po hodeni kybla, by sla domov. Kludne by mohla vrestat, jednoducho musi vediet, ze niektore jej akcie maju aj negativne dosledky.
dnesne deti sa nebiju !!! 😉 a je to vlastne aj v nasej spolocnosti poriadne vidno.
vsade same vzdorovite deti. prave sused ma na prazdiny 2 deti s anglicka a poviem ti, ze hroza a utrpenie. dieta dve hodiny vrieska( hlasno place) na zahrade a babka ju necha.
niekedy nas ucitelia vedeli dat do laty a dnes ich preto aj vyhodia, zlate casy !!!
@zuzana9393 ja mam pravidlo 3x a dost 2x upozorním a tretí krat bud teda ideme domov alebo dnes to bolo raketoplánu riešenie
@frflos_nespokojny a ty by si placuce dieta vytrieskal po rit, urcite by prestalo...
@tatiana234 ne, není to v pořádku. Není. Jediné, co tím dosáhneš je to, že to bude dělat taky - taky ti jednu plácne. Už to dělá, že? Vím, že uslyším, že je to něco jiného, ale když budeš vytočená ze šéfa, manžela, jednu mu plácneš? To dítě je člověk jako každý jiný.
Mě to tak mrzí, že děti jsou bity.
@frflos_nespokojny plačící dítě patří do náruče.
@frflos_nespokojny ono je to aj mozno preto, ze niekedy sa uplne kaslalo na emocie dietata. Zakazovalo sa plakat, citit ... Teraz sa viac berie ohlad na deti a zrazu su tu reci ako su vsetky nevychovane lebo placu a rozpravaju a su hlucne. No to bude prekvapko, ale je to normalne detske spravanie. Aj to je normalne ze 2rocne dieta udrie niekoho vedierkom a aj to ze nejake dieta vytrhne z ruk druhemu hracku. Da sa vychovavat aj inak, nie len bitkou a uz je aj dost studii a aj vyskumov kt. potvrdzuju, ze bitka viac skodi ako pomaha .
Ale jasne, raz za čas jedna výchovná neuškodí
Moja dcéra má takú povahu, že som mohla v období vzdoru aj tisíckrát povedať, tisíckrát ukázať, jednoducho nie ... dostala po zadku, boli obdobia, keď som ju doslova ťahala po chodníku zo škôlky domov, jačala ako nepríčetná kvôli ničomu ... dnes pozná hranice, zdôveruje sa mi, sme kamarátky ... presne kvôli tomu, že dnešné matere svoje deti ofukujú, nedaj Boh mu dať po zadku, sú tie deti také, aké sú ... drzé, agresívne, sebecké, k materiam sa správajú ako k handrám, myslia si, že môžu všetko ... nám aj v škole učiteľ, riaditeľ, keď sme robili bordel, dali výchovnú a tu sme ... žiadne traumy z toho nemám ... áno, sú deti, ktorým stačí dohovoriť, no sú aj také, ktorým môžeš miliónkrát povedať a furt si idú svoje ... dala som dcére po zadku viackrát, a výčitky svedomia skrz to nemám ... a ona nevyzerá, že by ju toto "fyzické násilie" poznačilo.
Tak si to zhrňme: chceš sa opýtať, či je v poriadku dať po zadku, na to dodávaš, že po zadku vlastne nie je bitka, nechceš čítať že to nie je správne a vladtne už iba konštatuješ, že ani nie dvojročné je v pohode vyčapať po plienke, lebo to funguje. Takže na čo je táto téma? Okrem toho, že som zistila, že od zajtra budem všetkých, čo sa nebudú správať podľa mojich očakávaní cápať po riti, lebo to vlastne nie je bitka.
@galganka pre vás na nič. Pýtala som si radu z vašej správy som sa noc nezodpvedelal ďakujem za zrhnutie a prajem pekný vecer
@tatiana234 pravidlo 3x a dost je pekne... ale predstav si ze v skolke ci skole je 20 takychto deti... ako tam ma ucitelka vyucovat?
@tatiana234 kde si si pýtala radu? 🤷♀️ Pretože ty si od začiatku presvedčená, že to je správne, a ak ti nejaká matka napíše, že deti nebije, tak ich ironicky označíš za nadpriemerne inteligentné, alebo za v budúcnosti úplne nevychované.
@tatiana234 dala by som jej po ruke , aby vedela že hádzať sa nesmie nikomu takéto nič neublížilo
Ja som absolútne proti fyzickému násiliu na deťoch. Ale áno, ak si to použila raz, vnímaš to ako zlyhanie, tak sa nič strašné nestalo. Rodič je len človek a aj on občas zlyhá. Ibaže dieťa je, ako vravíš, v období vzdoru - to znamená, že by si si mala nájsť iné stratégie, ako to zvládnuť, lebo inak z jedného capnutia bude štandardný výchovný prostriedkok. A v tom okamihu máš zarobené na mnoho negatívnych následkov, ktoré taká výchova môže mať.
@tatiana234 zo zvedavosti som mrkla tvoje iné témy. Ešte týždeň dozadu si sa označila za "mojkaciu a ukľudňovaciu" a po zadku chcel dávať údajne manžel. A v inej téme sa divíš, že sa dieťa nechce mojkať. Takže ktokoľvek tu čokoľvek napíše, bude to hrach na stenu...
@galganka vy mi tu zasa chcete zdeliť svoj nazor ale akurát ste sarkasticky zhrnuli túto debatu, v ktorej som tiež uviedla, že netvrdím,že takéto trestanie je správne. Sú ľudia co maju rôzne deti s rôznymi povahami a rôzne výchovné metódy. To, že moje dieťa dnes dostalo po riti uz nezmením nevrátim späť a sakra ma to mrzelo. Čo mozem urobiť do budúcna je skúsiť to inak a preto som si pytala radu napríklad teraz tu keďže moja mama mi ju dať nevie. Ďakujem za váš názor.
@tatiana234 tie rady si dostala aj tu, aj v predošlej téme.
@frflos_nespokojny No uplne zlate casy...
@galganka neviem o čo vám ide. Do debaty sa zapoji niekto kto k nej ma co povedat ci pozitívne alebo negatívne v tomto prípade neviem tak ešte raz ďakujem za komentár a prajem pekný vecer
V pohode, ukázala si jej, ze takto sa to "ma " riešiť, iste sa nauci nabudúce ako zvládať svoje obdobie vzdoru. Cápanim 🙂