Jedovanie, kopanie a plač 5-ročnej v noci

miriam7979
2. jún 2022

Ahoojte prosim vas mam dcerku 5 rocnu a posledny mesiac ako aj predtym ale teraz je to castejsie zobudi sa a zacne pistat, kopat a jedovat sa,plakat z nicoho nic…utekam rychlo za nou ukludnit ju,hladkam ju vratim jej pekne slova a nepomaha zacne aj kopat mna…nic nepomaha nato aby sa ukludnila…ale vnima ma podla mna lebo ked zacnem tak od veci ze: jeee pozri aky je krasny mesiac v noci.prestane na chvilku pozera a potom zase zacne a potom sa popar minutach ukludni..ale nechce ani mna ani nic az potom neskor…uz si neviem snou radi aj rano ked vstane jej poviem co robila a ona ze nevie preco….dohovaram jej nemusis sa bat nicoho ked hajat maminka je pri tebe, skuslaa som ju dat uz aj k sebe ale aj vzedy to robila raz sa nam stalo…uz si rozpravam ze boze co som zla matka ze co take robi vska jej nic nerobim, nebijeme ju nic, jedine ked tak jej vynadam…chodime snou vselikde po vyletoch a tak venujem sa jej vsetko uz neviem kde robim chybu… nemate stym niektora skusenost prosim ? Alebo z coho to ma?
Dakujem

anjelicek26
2. jún 2022

Nocny des alebo je namesacna, ona ta nevnima doslova a do pismena nevnima co hovoris, ona je niekde medzi snom a realitou... U nas pomohlo syna zobrat von, na balkon ci terasu, schladit sa, pozerat na hviezdy a postupne sa prebral. Nerobis ziadnu chybu, tieto "ulety" su u deti bezne, spracovavaju v noci emocie (sny proste).

miriam7979
autor
2. jún 2022

@anjelicek26 anoo? Boze, a ja som sa uz bala ze psychika alebo co 😌Len sa bojim ze keby ju vezmem von este viac reve leBo sa boji tmy…

miriam7979
autor
2. jún 2022

@anjelicek26 a prosim ta aj u vas to bolo take caste ze aj dva krat sem tam do tyzdna? Lebo ona niekedy vobec a niekdy casro to robi..

fiafia
2. jún 2022

@miriam7979 nočné desy ,úplne bežné u detí. Sú úplne mimo, ráno si nepamätajú. U mojej zaberalo nechať ju tak a kontrolovať len aby si neublížila. Keď som sa ju snažila zobudiť bolo to len horšie. U dcérky to začalo nástupom do škôlky

dievcacitajucelist
2. jún 2022

@miriam7979 Môj 2ročný to robi tiež...je to nočný des ..kričí, chveje sa....niekedy aj na niečo ukazuje...oči otvorene, ale mňa nevníma keď niečo vravim...po chvíli to prejde a upokojí sa...

elanor
2. jún 2022

@miriam7979 pravdepodobne nocny des. Nerobis chybu nikde. Dieta sa este neprebralo uplne zo zleho sna, je len mierne zobudene, ze uz tvrdo nespi, ale este nevnima realitu, stale si mysli, ze v tom sne. MOzes hovorit a ukludovat anjelskym hlasom, jednoducho prvych 5-10 min. plus minus nevnima.
Stale opakuj, ze je v bezpeci, ze je doma, ze je stebou s maminkou, ze maminka je pri nej, atd. Nesnaz sa ju spacifikovat nasilu, lebo sa bude branit este viac (asi si tie deti myslia, ze ich chce niekto ukradnut, alebo ja neviem, ale zacnu sa storcovat este viac). Len aby sa jej do podvedomia zacal dostavat tvoj ukludnujuci hlas.
Je to obdobie. U niekoho par mesiacov u niekoho kratsie, u niekoho dlhsie.

anjelicek26
2. jún 2022

@miriam7979 +/- pol roka a zmizlo to zo dna na den. Ano je to neprijemne, ale treba sa odosobnit, ona proste nevnima v tom momente vobec nic. Kludny ton, nechat ju vyzurit, pozorovat, nech si neublizi, ukludnovat, kym sa preberie.

banyka
2. jún 2022

@miriam7979 ahoj, ja mám teraz toto isté. Dcéra má 3,5 roka a presne ako píšeš. Kope zo sna, ale strašne. Plače ale má zavreté oči. Keď ju ukludnujem na chvíľu to pomôže , ale o chvíľu to začne znova. A je to teraz asi mesiac - dva takto. A viackrát do týždňa. Aj 4 x. Všímam si, že to máva asi viac vtedy, keď má taký viac zážitkový deň. Že niekde sme, alebo je s bratrancami a tak...

patkanik
2. jún 2022

@miriam7979 Nočný des. Ako pisu mamicky. Vyskusajte dat sirup Sedalia. Pomoze po par dnoch.