Kam so svokrou?

katriner02
7. sep 2014

Poraďe ak viete. S mužom sme dlho pracovali v zahraničí aby sme si neskôr mohli kupiť malý domček. Vzali sme aj pôžičku na prerábku. Časom sa však k nám nasťahovala mužova mama a vtedy to začalo. Má veľké dlhy a niekoľko exekútorov na krku. Nemá nič a ešte aj z dôchodku jej strhávajú takže jej neostane ani na stravu (to čo jej ostane minie na cigarety). Nemá nikoho u koho by sa mohla uchýliť. Trvá to už niekoľko rokov. Keď sa peniažky minuli, šli sme s mužom znovu na zárobky a svokra zatial bola doma. Takto sme fungovali až kým svokra vážne neochorela. Dostala zápal plúc, pretože sa jej nechcelu v dome kúriť. Takže muž dal výpoveď a vrátil sa domov aby sa o ňu postaral. Neskôr som tak spravila aj ja pretože to nemalo význam byť bez seba. Svokra sa z toho dostala aj napriek tomu, že doktori jej zakázali fajčiť- aj tak fajčila a fajčí ako fabrika.
Už rok sme doma a neviem čo so svokrou. Bývame v maličkom domčeku, takže absolútne žiadne súkromie pre nás dvoch. Neskutočne mi vadí ako sa svokra chová aj keď ona asi za to nemôže. Kričí po našich psoch a mačkách, je hrozne vulgárna, vadí mi jej fajčenie, že aj v dome fajčí. Vie byť aj šikovná, navarí a dobre navarí ( lebo jej moje jedlo nikdy nechutí, a že vždy ma potom žaludočné problémy- ale to neriešim). Mužovi všetko chutí čo navarím a to je hlavné. Vadí mi to jej neznesitelné vrieskanie. Nie som na také zvyknutá a trhá mi to priam žili, keď ju počujem vrieskať. Minule šli okolo našeho rodinka s malými deťmi a ona začala vrešťať na psy: ,, vy ku...y poj...né." Ako tu máme takto žiť, keď sa vo vlastnom necítim ako doma? Muž je z toho tiež zúfalý - no nevyhodí vlastnú matku na ulicu, keď nemá kam ísť. To by som ani ja nedokázala. Tiež jej dohovára, ale je to zaritá povaha. Upadne do takých svojich depresii a lutuje sa, že všetci môžu za jej problémy, ktoré má v živote a nikto jej nepomáha, že sa jej nechce žiť atď.... Absolútne si s ňou nerozumiem, nemám sa s ňou o čom baviť, pretože sa nedokážem stotožniť s jej jednoduchým rozmýšľaním.
Nedávno som potratila v 2. mesiaci. Bola som dosť v strese aj kvôli tomu, že sa tu riešia problémy so svokrou. Teraz som doma u mojej mamy, pretože v tom prostredí by som skončila na psychiatrii. Muž chodí spať ku mne a drží ma nad vodou. Tiež nevie čo robiť. Asi to tak malo byť. To nenarodené bábo vedelo, že do takého prostredia nekludného nechcelo prísť. Ako by ste túto situáciu riešili vy? Len neradte najsť jej chlapa, pretože to je asi nemožné. Jej muž ju týral a ona má strašnú averziu voči mužom.

emily76
7. sep 2014

@katriner02 a co vybavit nejaky domov pre dochodcov? To by nebolo riesenie?

miba33
7. sep 2014

Tiez si myslím ze ten domov dôchodcov by nebol zlý nápad, bolo by o ňu postarané a vy by ste ju mohli pravidelne navštevovat. Lenze pokial je taká povaha tak sa sňou asi tazko dá dohodnút. Mozno by stačilo jej dat ultimátum bud pôjde na uliciu alebo do domova dôchodcov....

mata128
7. sep 2014

@emily76 za ten by asi museli riadne doplacat,kedze svokre ziadne peniaze neostavaju...

froschka
7. sep 2014

@katriner02 chodte obaja opat na zarobky do zahranicia a vezmite sa tam podnajom, svokra sa o seba uz vie postarat a neskor doriesite byvanie pre nu. Do domova vitalnu zenu nikto nevezme aspon nie do takeho kde su cakacie doby... Sukromny sa neoplati to skor mala garzonka do 200 euro alebo so vezmite uver resp navyste a kupte jednoizbak, neskor sa vam bude hodit pre deti alebo ho date do podnajmu. Mas vyhodu ze ta manzel podporuje a stoji pri tebe. O to je jednoduchsie riesit veci okolo svokry. Zial niektory ludia budu vzdy zavisly na druhych a lutovat sa a vyciciavat energiu druhym. Preto zbalte sa a chodte svetom... Casom najdete najlepsie riesenie.

liz_lemon
7. sep 2014

a kupit jej nejaky maly byt, ale nenapisat na nu?

adri266
7. sep 2014

@katriner02 tak toto vyzera na rozvod, ak to s nou neporiesite.
POdla mna jedine riesenie je domov dochodcov alebo nejaky podnajom. Len kto by ju bral 🙄

anatalia77
7. sep 2014

Tiez to vidim na jej odstahovanie. Asi 2 tyzdne dozadu som na nete zaregistrovala predaj byvalych slobodarok v nejakom meste za dakych 10 tis,najomne tam bolo75 eur. Uz si nepamatam presne cifry,musela by som hladat. Budete musiet byt aktivny vy,lebo ona na to nema. A kym ste nekuppili dom,tak kde byval svokra?
@katriner02

svetluska82
7. sep 2014

@katriner02 a predtym kde svokra byvala? Ci vy byvate v jej dome?

kiki68
7. sep 2014

asi riesit domov dochodcov, toto sa neda a keby mi niekto fajci v dome,tak to neznesiem. Nech si fajci vonku,ale nie v dome,lebo to potom nevypachne a vsetko zazltne. Ako by si znasala keby mas doma babo? urcite by si nezniesla to,ze tam niekto fajci a citis ten smrad.

sandracs
8. sep 2014

@katriner02 Ťažká situácia - vlastne si vyhodená zo svojho. Chápem aj, že ju nechcete vyhodiť, alebo niekam "upratať", lebo napriek všetkému je to mužova mama a asi má k nej vzťah.
Riešenie vidím v tom prípade ako písala @anatalia77 a niektoré baby, v kúpení lacného bytu, ktorý bude písaný na vás, ale v ktorom bude môcť svokra dožiť. Prípadne postaviť na kraji pozemku nejaký minidomček a oddeliť Vás plotom, tak by ste mali aj vy súkromie. Náš sused takto prerobil garáž na garsonku, je to miniatúrne, ale je tam všetko, čo potrebuje človek k prežitiu, zvlášť, ak si nemôže vyberať.

katriner02
autor
8. sep 2014

ďakujem za rady, o byte aj o stavbe nového lacného domčeku sme uvažovali. Ona o tom však nechce ani počuť, hneď sa do seba uzavrie a nechce s nami komunikovať. Berie to tak, že ona sa starala o mojho muža, teraz nech sa on postará o ňu. Má veľké problémy, ktoré sa za ňou ťahajú a my sme jediná jej opora. Naletela na každú volovinu a dostala sa tak do finančních ťažkostí. @svetluska82 Predtým bývala s mužom, ktorý ju týral. Rozviedli sa a dom predali. Ona potom žila v podnájmoch, lenže to finančne nezvládala tak hned ako sme kúpili dom šla k nám.

0silvia0
8. sep 2014

@katriner02 no keď svokra to berie tak, že ona sa starala o muža, nech sa postará teraz on - a vy ste toto schopní akceptovať a tolerovať ju v dome, treba jej polopatisticky vysvetliť, že keď sa ona starala o tvojho muža, tvoj muž bol dieťa, potom mladý muž, a musel doma zrejme poslúchať a žiť pravidlá domu, v ktorom žil. Tak aj ona teraz musí žiť pravidlá svojho teraz už dospelého syna a jeho manželky, ktorí si neprajú aby i ICH dome fajčila, vulgárne sa vyjadrovala atď. V prípade, že pravidlá budú porušované, bude musieť byť presťahovaná do nejakého podnájmu. Nenechajte sa v tomto manipulovať, zastrašovať, citovo vydierať. Plánujete dieťa a pre dieťa skutočne nie je vhodné fajčiarske prostredie spolu s vulgarizmami. Samaritánsky syndróm treba dať nabok a strážte si svoj život, svoje súkromie, svoju duševnú pohodu. Nechať dožiť svokru u vás je síce pekné, ale musí to byť podľa vašich pravidiel. Musíte pritvrdiť postoj k nej, inak budete musieť doslova utiecť a táto situácia vás prevalcuje. Pozri, ona nemá inú možnosť ako tú, že vy jej poriešite strechu nad hlavou. Keď sa do seba uzatvára pre neochotu komunikácie ohľadne riešienia jej bývania, je to jej problém, sú to len pokusy o citové vydieranie a citovú manipuláciu. Ona to prežije, vy nie ste na vine, že takto dopadla. Jednoducho keď chce huliť a vulgárne sa vyjadrovať, musí ísť bývať sama, prečo by ste jej toto mali tolerovať?

cacianka
15. nov 2018

Uz presli 4 roky.ako ste dopadli ?

dolynkag
15. nov 2018

@katriner02 uf, aj mňa by zaujímalo, ako ste to poriešili, a hlavne či už máte detičky

sabca99
15. nov 2018

Toto by som aj ja rada vedela, len dúfam, že všetko dobre dopadlo 🙂

kassandra25
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cacianka
16. nov 2018

@kassandra25 halooo stara tema