Ahojte. Podarilo sa vam zrusit cumel tak okolo 8-9 mesiaca pripadne aj skor? Mala je od narodenia na um. Cumel posledne mesiace ma len na spanok doma. Vonku v kociku zaspi aj bez neho. Ale, Este nema prvy zubok. Je dobry napad ju odnaucit od cumla v tomto obdobi? Poradte ake mate skusenosti?
Ahoj, ja mám ročného syna, ktorý bol tiež od začiatku na um. U nás sme chceli od cumla odnaučiť ešte pred jeho 6 mesiacmi a aj sa nám to podarilo, ale potom začali vychádzať zuby a teda pekne sme mu ho vrátili. Náš predtým nebol bohvie ako fixovaný na ten cumeľ, ale teraz už bohužiaľ je. Od cca jeho 7 mesiacoch mu idú nonstop nejaké zuby zatiaľ má 8 vonku plus ďalšie 4 na ceste a teda on vôbec nechce žiadne hryzadla, takže sme mu pekne cumeľ vrátili a kým mu nevyjdu všetky zuby, tak mu ho asi ani brať nebudeme...
@monita12345 ano tiez poznam deti, co cumel nechceli od zaciatku a potom take ako mam ja, ze len na spanok ho potrebuje 🙂 no moju uspavam na rukach a s cumlom, skusim zajtra, co to spravi ked jej ho nedam. Asi bude plac 😀 uz som jej kupila iny typ cumla, ci ho neodmietne. A nie, ona spokojna.ci ma ten gulaty na jeden spanok alebo ten ortodonticky co som jej teraz kupila, tak dudle aj ten 😀
@calathea97 och to si ma nepotesila. No aj tak to mozno skusim, ale to bude plac, lebo keby neplakala, tak by som jej uz davno skusila cumel vziat.no uvidim ako bude potrebovat cumel ked pojdu zuby, zatial to nevyzera; ze sa chysta prvy von.
Podla mna sa lahsie oduca taketo male dieta ako 2 rocne. Aj ked pri 2 rocnom vies rozmune argumentovat kedy je sanca ze sa dieta same rozhodne ten cumel zahodit.
Ja by som cumlík ešte nechala, ja som oducila 3 deti pomocou jednoduchej finty. Havo spapal. Vo veku 2 rokov a absolútne bez problému. Všetci traja psíkov milovali, tak ani neplakali. Proste to zobrali ako fakt a bolo vybavené. Len nezabudni všetky cumle zlikvidovať.
@janickacrazy Taketo argumenty u nas nemali sancu, lebo mi povedal aby som isla do obchodu kupit novy. Bol velakrat so mnou ked som kupovala novy cumel, takze vedel presne kde a ako to kupit.
@andreatytler nuž ja som s deťmi cumle nikdy nekupovala, takže ich to ani nenapadlo
@janickacrazy Ja som 2-rocnemu povedala, že Murko (kocúr, ktorého mal u starých) našiel malé mačiatko, čo veľmi plakalo, tak že mu dal synov cumlík. Malý to pochopil a neplakal.
Ja by som nechala 8-9mesacnemu, ale viete ako ja som odnaučila 2 ročného, úplná náhoda. Strčila som mu ho do citróna a potom keď ho pýtal znovu, skúsil ešte asi 3x a viac nechcel 🙈
@janickacrazy
@em4life A za tie 2 roky sa nikdy nestalo ze dieta cumel prehryzlo, alebo stratilo a museli ste dat novy? Ci nepostrehlo ze ma novy cumel? Alebo nevideli cumle v obchode, alebo u inych deti? Oni si mysleli ze to je jedinny cumel. Moje dieta hned hladalo sposoby ako zohnat novy cumel ked som skusala tuto fintu ze cumel niekto zobral. Ani cumlikova vila nefungovala z tohto dovodu.
@andreatytler Nejak to neriesil, bol rad, ze ma cumel 🙂
@em4life No ale ked si synovi cumel zobrala s vysvetlenim ze ho potrebovalo to maciatko. To syna nenapadlo ze mozete ist do obchodu kupit pre neho novy cumel?
@andreatytler mali sme doma vždy viac cumlikov, keby niečo, ale väčšinou používali len jeden obľúbený, ostatné som schovala. Moje deti ako 2-rocne nenapadlo, že sa dá v obchode kúpiť nový, proste deti nerozmýšľajú ako dospelí.
@andreatytler Nie, nevidel ma nikdy cumel kupovať, takže nenapadlo.
@janickacrazy tak isto aj u nás
Radšej skôr ako neskôr. Môj ma už 2 rôčky a bez cumlika nejde ani na krok, mam pocit že aj do školky pôjde s cumlikom,nie a nie ho odnaučiť. Kamaratkyn syn nemá cumlik od narodenia,nechce ho, tak aspon nemusi odnaučovat😃