icon

Kedy má dieťa sedieť stabilne?

12. júl 2025

Kedy ma dieta sediet stabilne ? 7mesacny ked ju dam skusit sadnut tak pada ..

pribinak
12. júl 2025

Lebo to robíš zle.

Dieťa sa má posadiť samé. Z bočného sedu. Dá sa na 4 a z toho sa posadí.

To čo robíš ty, to sa vola pasívny sed a nicis tým chrbticu dieťaťa

lucia13022023
12. júl 2025

Dieťa sa nemá posadzat. Jasne ze padá, keď nemá silnú chrbticu a bruško. Nerob to, precitaj si niečo o správnom pv. Na sed ma ešte čas.

patka06
12. júl 2025

Dieťa sa má posadiť samé. nemáš nič skúšať
Kedy presne, je individuálne - priemer je 8 mesiacov, niektoré sedia 7 mesačné, iné až 9

anavixy
12. júl 2025

Ked na to SAMO motoricky dozreje a spevni sa mu svalstvo! Prvorade je druhe vzpriamenie a poloha na 4. Ziadne pasivne posadzovanie a skusanie ci sa uz udrzi 🙄 keby sa aj udrzalo - stale je to takto zle

veronikaszabova
12. júl 2025

kedy konecne niektore zeny pochopia, ze dieta sa pasivne neposadza, nedava do choditka, netaha sa za ruky...

aurora33
12. júl 2025

@anonym_autor neposadzuj. Dieťa sa do stabilného sedu dá samé, keď na to motoricky dozreje.

januska12323
12. júl 2025

Dávaj ho ležať na brucho nie sadať, musí najprv posilniť svaly a keď bude dosť silný sadne si aj sám.

zuzanaete
12. júl 2025

Dieta ma cas zacat sediet do 1 roka a ako uz bolo spomenute, ma si sadnut same, ziadne posadzanie nasilu.

evcagabi
12. júl 2025

Mna by zaujimalo, kde sa vzal ten milnik 7m so sediacim babom - citala som to tu uz viackrat

luciamiklova
12. júl 2025

Moja najstaršia si sadla sama keď mala presne 10m v ten deň aj začala štvornožkovať, mladsia si sadla až keď mala 11m aj pár dní, štvirkožlovať začala asi týždeň na to. Teraz mám 7m dvojičky, jeden sa už plazí, druhý sa ani neplazí. Neposádzam ani jedného. Napríklad v nich cítim rozdiel už len keď ich zdvihnem na ruky, ten čo sa plazí je celkovo taký “pevnejší” a pritom ten čo sa neplazí sa o týždeň skôr začal otáčať na brucho 🤷‍♀️ ešte majú času a času kým si sadnú, každe dieťa má svoje tempo 🙃