Kedy používať fusak pre bábätko?
Ahojte, som prvorodička a chcem poprosiť o radu. Ak by sme šli z pôrodnice koncom februára, myslíte že mám kupovať ešte fusak? Kúpila by som samozrejme taký rastúci, aby sa využil aj o rok keď tak, ale vôbec neviem odhadnúť, či to ešte budeme potrebovať alebo stačí hrubšia deka.. koncom februára a začiatkom marca by malo byť cca 5° (čisto teoreticky ak ideme podľa googlu). A aj či prvý mesiac sa niekam s bábätkom chodí, alebo len jedna návšteva pediatra? Ďakujem pekne
My sme využívali fusak až do polky apríla pri dcere, narodená 3.2. Ono keď bude už teplejšie mozes odzipsovat vrch a nechať teplý spodok pod babom len 🙂
Určite kúp, ten fusak možno využiješ aj v apríli, počasie býva rôzne.
Čo sa týka chodenia k oediatrovi - ak pôjdete autom, vystačiš s vajíčkom a dekou.
Čo sa týka frekvencie - my sme boli hneď po prepustení z pôrodnice a keďže nepriberal, tak hneď o 3 dni kontrola.... A potom v 3 týždňoch je zase poradňa a potom v 6tich týždňoch..... A u nás okolo 1mesuaca sa robí sono mozgu a sono klbikov, to máš ďalšie 2 návštevy u lekára.
Ja som fusak využívala do konca aprila, bábätko ma byť v teple. Do čoho ho chceš dať? Von sa chodí kľude aj s týždňový bábätkom, na prechádzky na čerstvý vzduch môžeš ísť aj každý deň. Ten fusak určite využiješ a budeš ho aj potrebovať.
Ano, vyuziješ do aprila a potom od októbra zas
Ako dlho ho budeš používať, záleží aj na tom kde bývaš, iné je to na Orave alebo pod Tatrami a iné na juhu Slovenska. Ak teraz poslúži aj len mesiac, v novembri/decembri ho využiješ znova.
Jednoduchšie je dieťa menej obliecť a dať do fusaku ako dlho obliekať
Samozrejme ze využiješ. Ja mam februárové dieťa, narodil sa koncom februára a fusak som mala cottonmoose 3v1 a využili sme ho asi do apríla. A teda či budeš s bábätkom chodiť von je na tebe a na tvojom stave. Ja som s malým bola vonku každý deň.
Ja mam dieta zimne januarove, vyuzijes fusak do aprila, kup ten rastuci alebo z bazaru normalny zimny bude za dobru cenu. Ja som mala ten rastuci ale vadil mi ten zips a aj sa mi zdalo ze cez neho fuka, bola tam taka mala dierka pri zipse. Ale kupivala som ho ako novy a bolo mi luto kupovat dalsi. Takze ja by som kupila fusak zachovaly z bazara, aj tak na kocik das este tu vrchnu cast a fusak nebude vidiet. a buduci rok si kupis pekny novy ked bude dieta v sportovom kociku. Pripadne byvaju aj velke zlavy na konci sezony tak mozes kupit dopredu. A dalsiu zimu (tretiu) uz nebudes potrebovat ziadny.
Ja si myslim, ze fusak vyuzijes, kupis rastuci a vyuzijes ho aj 3zimy po sebe cize urcite sa ti oplati. Druha vec je, ze take male babo nevie dychat vo vetre. Vo fusaku bude chranene ovela lepsie ako ked len teplo naobliekas. Plus to mas jednoduchsie vlozit novorodena do fusaka
Za mňa treba kúpiť, deka vo februári nestačí
Počasie podľa googlu? 😀 google vie 2 mesiace dopredu?
Ďakujem veľmi pekne za rady a komentáre k veci 🙂
@belllinka vygooglila som predpoveď počasia a doťahovať sa na nepodstatných veciach nemám čas..
Ved som napisala k veci. Predpoved pocasia ti takto dopredu nepovie nikto. Co si sa teraz zobudila, ze nevies, ze aj v marci moze kludne nasnezit a mrznut?
Ja som veruže fusak nevyužila. Kocik sa dal úplne zavrieť. Mali sme overal. Fusak som síce kúpila, ale aj som ho po 2 razoch predala.
Rodila som v marci predminuleho roka a ano fusak som este vyžila keďže počasie v tychto mesiacoch môže byť hocijake...jasne ze som kupila taky,ktorý sme využili aj další rok.
mam dieta 6.2., a fusak sme vyuzili... nie je nic lahsie a pohodlnejsie. A do fusaku som si dieta davala riadne oblecene aj tak (overal - zase nie lyziarksa kombineza :DD, alebo riadne oblecenie podla pocasia). Sice kocik ma kryt, ale ten nehreje, to je tak proti vetru/dazdu. Mala som rastuci (myslim) a pouzivala som ho aj do sportiaka, cize u nas sa vyuzil dlhsie ako dve sezony, bez toho mi dcera v kociku nesedela v zime nikdy.
Ano s malym dietatom aj do mesiaca von chodit budes predpokladam.. teda my sme boli, kazdy den.
Ďakujem pekne, veď to som rozmýšľala, že či ešte fusak alebo potepleny overal a deku, ale v tom fusaku bude bábo viac chránené myslím a využijem aj ďalší rok 🙂
@belllinka prepáč, ale tieto komentáre len s cieľom rýpať a niekoho zhadzovať...Majte sa pekne, ja nemám záujem diskutovať s ľuďmi vášho typu...
Dobrý deň,
na začiatok by som len chcela len podoknúť, že Vám úplne rozumiem, presne to isté som riešila minulý rok. Syn narodený koncom januára. Tiež sme kúpili rastúci fusak a v našom prípade sme ho nevyužili. Mali sme kúpený hrubý s ovčou vlnou a do vaničky bol natesno a navyše, malému sa nepáčilo. Obliekla som mu zimný overal, prikryla dekou a vaničku kočíka som ešte zavrela, čím bol chránený.
ALE!
Vôbec kúpu neľutujem, mala som istotu, že ho mám a keďže bol rastúci, malý ho využíva túto zimu v športovom kočiari.
Každé bábo ešte toleruje overaly či fusaky po svojom, avšak kúpou rastúceho nič nepokazíte 😉
Prajem všetko dobré
@baska2244 ďakujem veľmi pekne! 🙂
Ja mám dieťa narodené v marci a fusak sme mali. Po narodení sa síce využil máličko, lebo potom už bolo teplejšie, ale tie prvé týždne sme ho mali. Na prechádzku sme chodili, keď malo bábätko týždeň. Tiež máme rastúci a využitý bol po celý čas ako sme používali kočík, čiže ďalšie dve zimy.

Kúpila by som - pre istotu, predpoveďou počasia sa určite nedá riadiť, mrazy môžu byť aj v marci, veď využiješ aj na budúcu zimu, to dieťatko ešte nebude chodiť.
V tomto prípade lepší fusak ako hrubý overal, ktorý vyrastie.
Prvý mesiac môže bábätko normálne na prechádzky, denne - pokiaľ nie je extrémny mráz, lejak a pod.