Kedy prestalo vaše dieťatko grckať?

andreatytler
6. aug 2020

V ktorom veku prestalo vase dietatko grckat. Nas grckal od narodenia, po jedle, pri odgrgnuti alebo v spanku. Nezdalo sa ze by mu to sposobovalo nejaky problem. Teraz ma 8 mesiacov a grckanie nikdy neprestalo. Je to normalne? Stale mu to vobec nevadi. Niekedy grcne do ust, prehltne a ide dalej, niekedy ked grcne von a ide to jest (neviem ci mam dieta alebo stena)🙂. Za 3 hodiny co je hore, grcka asi 3-6x. Negrcka pri grgani a ani v spanku, len ked je hore. On je velmi aktivny, neustale lozi, chodi okolo nabytku, hadze sa hore dole ked je na gauci alebo posteli alebo niekomu a rukach, ked je pod stolickami, robi doslova gymnastiku ako sa tam kruti a pretaca. Vzdy som myslela ze sa mu tou cinostou stlaca zaludok a tak mu to ide von a teda som sa koli tomu netrapila... len by som chcela vediet ze kedy to prestane.
Dakujem.

dollyzv
6. aug 2020

A čo na to pediatricka?

ejanjelik
6. aug 2020

@andreatytler naša prestala okolo 5. Mesiaca a už mi bolo dlho, skoro vôbec som ju nemohla dávať na bruško.

margaretka_
6. aug 2020

Nasi grckali dlho, ked zacali byt vela na brusku, tak hlavne u mladsieho sa to dost zhorsilo. Postupne to bolo lepsie, ked sa zacal asi dvihat na 4, ked uz asi posilnil aj brusko. Ale on daval riadne mnozstva von. Starší zas malo a casto 😀

lauriema
6. aug 2020

@andreatytler Ahoj moja od. Narodenia negrckala vôbec. Neviem ako je to možné

margaretka_
6. aug 2020

@lauriema nie kazde dietatko musi grckat. Niekto iba pri grgnuti a niekto ma reflux a grcka stale 🙂

mircalla
6. aug 2020

@andreatytler vôbec negrckali

majullikk
6. aug 2020

@andreatytler moja dcéra grckala (raz viac, raz menej) do 1 roka, takže len vydržať

jumama
6. aug 2020

A uz pekne papa prikrmy? Nasa mala dost silny reflux a tak sme vsetko mixovali s ryzou, nikdy nejedla ciste zeleniny. Z mrkvy dokazala aj dve hodky po zjedeni grcosit oblukom. Preto aj lekar povedal, ze ak z niecoho grcka, tak to nedavat. A ze nevadi, ak bude jest monotonne, ze stale to iste dokola, pokial jej to nevadi. Tak dost dlho ficala len na brokolicovej polievke, bud s vlockami, zemiakom, neskor aj maskom, cestovinou... a dlho sme mixovali, mozno aj do roku a pol. Potom mala rada rizoto s akoukolvek zeleninou, ta ryza jej robila dobre. Dnes ma desat a je vyberavy jedak, nezje ziadnu zeleninu iba olivy, paradajku ocas. Tvrdi ze jej zeleniny smrdia. A pritom ma rada ryby, cesnak, vonave syry... to jej nepachne 🙂

lucik194
6. aug 2020

nasa toto mala, plus skryty reflux, prestalo to v 6 rokoch ked sme zistili ze ma intoleranciu na laktozu,
skryty reflux presiel - traviaca sustava dozrela, zaklapka "dorastla" a uz jej nestravena strava hore krkom nesla....
niekedy to nemala x mesiacov potom sa to znovu objavilo, znova nemala, znova s a objavilo (myslim to vygrckavanie)
ale u nas hlavne v 6 rokoch sa to objavilo opat vo velkom mnozstve, pohorsilo sa to dali sme jej robit vtedy viacere testy - jednym z nich bol aj test na intoleranciu na laktozu

blumie
6. aug 2020

Moja do 4 mesiacov grckala pravidelne. Doteraz sa casto pogrcka pri dlhej ceste autom a to uz ma skoro 2 roky 😏

luthine
6. aug 2020

Moja stredna mala silny reflux a nepotesim ta, sem tam si tak grcla aj ked uz mala tak 2 roky. Teraz ma skoro styri a uz to nerobi, ale v aute ma stale silnu kinetozu a grcia aj pocas 15 minutovej cesty autom. Niektori ludia to maju proste tak.

mnauu1
6. aug 2020

My už budeme mať o chvíľu 9 mesiacov a stále grca. Môj nevie kedy má dosť. Stále by sa len prezieral a potom grca. Musím mu strážiť porcie.

lucik194
6. aug 2020

a jaska kinetozu ma doteraz a to ma skoro 11 rokov..... v aute skoro vzdy vracia....

titla
6. aug 2020

Moj tiez takto grckal, nemal silny reflux, ale trval u neho zhruba do 11 mesiacov, ked sa prestal plazit a zacal stvornozkovat.

botka19
6. aug 2020

@andreatytler neboj sa, prejde to. Nas maly grcal od narodenia, preslo to az po roku. Lekar to neriesil, nemal dovod. Ak dieta prosperuje. Jedinym vysvetlenim situacie bolo, ze sa prezieral a to sa fakt aj prezieral.

dzejn80
6. aug 2020

@andreatytler mam dvoch chalanov, starsi prestal v roku a mladsi okolo 7 mesiacov ... obaja typy “zerem kym mozem a co je naviac potom vyhodim” 😂🙈 so starsim som aj bola na vysetreni na reflux, ale ked dr videla, kolko dokaze zjest naraz, tak len na sone skonstatovala, ze je vyslovene prezraty

andreatytler
autor
6. aug 2020

@dzejn80 Boze to som sa nasmiala... zevraj "Zerem kym mozema a co je naviac vyhodim"😂

andreatytler
autor
6. aug 2020

Dakujem kazdemu za odpovede. Pomohli ste mi.
Grckanie toho mojho bolo vzdy take iste, nikdy som nevidela zmenu, ani ked zacal byt na bruchu, ani ked zacal stvornozkovat ani ked zacal s prikrmami. Jediny rozdiel je ze negrcka ked si grgne. To prestalo asi v 6 mesiacoch.
Poslednu navstevu u lekara sme mali v 6 mesiacoch a vtedy som to povazovala za normalne ze grcka, tak som sa na to nepytala. Teraz ideme o mesiac na ockovanie, tak sa ho opytam.
Inac, ako som vravela, grckanie mu vobec nevadi. Nemyslim ze je to reakcia na jedlo, lebo nie je to take grcanie kedy by vyvratil kopec jedla a prudom… len take splechy sem a tam a hocikedy (pred jedlom, po jedle, ked sa zobudi ale hlavne ked stvornozkuje alebo sedi a s niecim sa hra. Pribera dobre… mozno az prils dobre… ma 10.8 kg aj ked nie je vobec baculaty… asi tym ze je taky aktivny.
Z prikrmov papa uplne vsetko. Je to radost ho krmit. On je tiez velmi rychly jedak. Velakrat ani nestiham naberat na lyzicku. Zlupne cely prikrm za 1-2 minuty. Nieco mu chute menej a mrasti sa ale ja -neprestanem nukat a on otvara usta a tak krmime. Masko a vajicka musime schovat do zeleninky, lebo nema rad konzistenciu zmixovaneho masa. Asi aj on bude ten co sa preziera lebo som si vsimla ze pokial pride lyzicka s jedlom pred usta, tak ich vzdy otvori. Jeden krat som aj isla otestovat, ze kedy bude mat dost ale musela som to stopnut ked sme uz boli na dvojitej davke a on stale otvaral usta.
V aute alebo kociku to nema velmi rad a casto tam grcka, chuda, bude mat asi tiez tu kinetozu.
Dufam ze coskoro sa to upravi a konecne budeme fungovat bez utierok na grcku a prezliekania.

limetka55
6. aug 2020

Kým sa naučila sedieť.. Potom sa to o dosť zlepšilo, ale grcla sem tam ešte do roka. Mala reflux.

basska_b
6. aug 2020

Moja prestala okolo 6 mesiacov