Kedy prestane 4,5 mesačné dieťa plakať pri zaspávaní?
Ahojte, moja mala ma styri a pol mesiaca a uz priblizne mesiac nevie bez riadneho placu vobec zaspat, prejde to niekedy? Mate s tym skusenosti???? Dakujem....
no tak presne takuto skusenost s malou mam aj ja. Prestala pri zaspavani plakat az ked sa vedela sama v postielke postavit. Potom namiesto revu v postielke poskakovala. Asi som Ta velmi nepotesila. Verim,ze robis vsetko a skusas vsetko co mozes,aby neplakala no niekedy nezabera proste nic. Mozno mas narocne dieta.
Ahoj moja malá má tiež 4,5 mesiaca a keď ju dám do postieľky, aby zaspala, len neskutočne plače. Potom som si povedala, že je ešte malinká na to, aby zaspávala sama, možno sa ozaj bojí a potrebuje ma len cítiť. Každý večer zaspávame na rukách, niekedy pol hodinu, niekedy hodinu. Občas mám ruky vyťahané až po zem, ale raz mi to bude ešte chýbať 😀 . Takže si to aj ty ešte užívaj, teda pokiaľ ju uspávaš na rukách....všetko má svoj čas, aj zaspávanie bez plaču 😉 .
to je veľmi málo informácií. Nevieme či plače lebo sa jej nepáči tvoje uspávanie, alebo ju niečo boli napr. bruško resp. moja staršia tak plakávala ako reakcia po očkovaní a po homeopatikách to prešlo.
Mozno je babatko hladne.
Ahojte moja malinka ma teraz styri a pol mesiaca, uspavam ju na prsniku po leziacky v posteli aj v noci spolu spime ale od isteho casu zacala takto plakavat a mam pocit ze sa to stupnuje. Vacsinou ju necham nech sa ukludni na tom prsniku sama, lebo som zistila, ze ked na nu rozpravam a tisim ju tak alebo dokonca hladkam tak je to horsie. Ale dnes vecer kricala ovela dlhsie az si ju musel vziat tatino a uspat ju na rukach. Chcela by som ale vediet ci je to ozaj ten vecerny neklud z celeho dna alebo zubky a ako uspavat este lepsie. Trapi ma ked tak vykrikuje a nemoze sa ukludnit. Predtym to netrvalo tak dlho.
nenapisala si akym sposobom uspavas....ja ked som uspavala na rukach sa mala strasne priecila a natahovala ak som bola raz uz taka nervozna z nej ze som ju jednoducho polozila do postielky a chvilu hladkala po licku a za par minut spala bez placu bez nicoho, potom som to skusila este par krat a prisla som na to ze moje dievcatko ked je unavene potrebuje byt v klude a samo....po jedle pred spanim ju pomojkam dam pusinku polozim do postielky a pohladkam....ked je moc unavena tak sa jeduje aj pri hladkani vtedy ju polozim pohladim len raz a odidem z izby....ale teraz par noci sa budi z placom, sice aj zaspi ale place aj dost zo spanku, myslim si ze to mozu byt zubky ale ista nie som....
...ono su deti kt. potrebuju byt mojkana a uspavane na rukach, a su deti kt. potrebuju klud a byt same....

@kolinia - ako ho uspavas? Preco place? Takto sa tazko radi, ak ho nechas sam, moze sa citit opustene a jasne, ze bude revat ako sa len da. Mozno chce zaspavat na prsniku, mozno chce zaspavat pri tebe, mozno mu je teplo, chladno, ma strach, ale to vsetko musis "vycitit" ty ako mamina, kazde dieta chce nieco ineho, univerzalny recept neexistuje, na uspavanie malinkych babatiek uz vobec, treba sa im prisposobit, aby boli vsetci spokojny. Nenechaj si radit mudrymi knihami ani inymi ludmi, co do tvojho zivota nevidia. Vsetci su totiz mudry. Pritom kazde dieta je ine. Rob to tak - aby neplakal, aj keby spi nalepeny v tvojej posteli na tvojom prsniku.