Kedy sa konečne už vyspime? 11 mesačná sa budí v noci každú chvíľku

angie_l
8. jan 2019

Mamičky chcem sa vás opýtať či aj vi ste mali take akčné nespáve deti,lebo ja stále čakám že sa to zmení mala už má 11m a je to horšie a horšie 🙄 ja už neviem čo mám robiť cez deň ju samozrejme dávam spat keďže sa veľmi pýta,ale cez noc mi zaspi napríkad o 21 za polhodinu sa zobudí niekedy aj skôr a je hore aj 3 hodiny,ale pritom je stále unavená zmoli si oči keď konečne zase zaspimzasw sa zobudí,toto trvá niekedy aj do 6 rana,niekedy zaspi skôr,ani idu jej zuby očné dávame jej sem tam nurofen,ale ju to prestane bolieť ale nezaspi ožije ešte viac až keď sa úplne unaví zaspi,cez deň mi spi pekne nebudí sa tak keď zaspi spi aj 2 hodiny niekedy prijala by som radšej nech sa takto budi cez deň a v noci nás necha s manželom normálne vyspať,snažím sa byt pri nej stále pokojná ale keď sa zobudí po každé keď už konečne si myslím že naozaj bude spat,tak už začínam byť nepokojná prosím vás poraďte mi čo to niekedy konečne bude take že aspoň to naše dieťa polku noci prespí pretože ešte sme to nezažili, najprv koliky,teraz zuby áno viem že to nebude večne ale ja som myslela že max do roka

kika831
8. jan 2019

@angie_l tak ja ta asi nepotesim- pri starsom synovi som sa 3 roky nevyspala- prve 2 roky boli totalne zle, ten treti som uz prespala 2 -4 hodiny vkuse ale nie veru kazdu noc. Ale neboj, vsetko prejde a bude dobre. Syn ma teraz 6 rokov a je z neho velky spac. Viem ze je to tazke a narocne, ale musis to jednoducho takto brat a povedat si, ze su aj horsie veci a ze toto docasne nespanie sa zmeni. Drzim palce. A zelam vela sil.

monikafeliz
8. jan 2019

@angie_l sme na tom podobne, môj huncút polročný je už asi dva týždne každú hodinu hore a plače, a kedže nevie zaspať sám tak ho musím uspávať, v nosiči. Neviem či je to zúbkami alebo čo, ale tiež by som uvítala aspon taký dvojhodinový spánok vkuse =D tiež som zvedavá na rady ostatných mamičiek, prípadne skúseností

sintra
8. jan 2019

Tiez nepotesim, syn toto robil do 3 rokov. Potom akoby utalo a zacal spavat normalne. Ja som uz bola chodiaci zombik.

maddie1711
8. jan 2019

Môj mal od narodenia katastrofálny denný spánok, pri ňom sa nedalo nič spraviť, spal mi vždy 20min. ale zase v noci to bol hotový anjel,’od 2.mesicasa budil 1x na mlieko okolo 4-5h ráno a potom ešte spal do 8. Sem tam boli stavy keď spal horšie keď mu šli zuby alebo bol chorý ale inak poklopat je to dobrý nočný spáč. Teraz má 3r a fázu lezenia k nám do postele 😂. Tuto noc ani neviem kedy a bol pri nas

renatka100
8. jan 2019

@angie_l my to mame tiez - maly ma 1 rok a posledny mesiac sa v noci budi aj 20 krat - nedavaj ale nurofen - predsa len je to chemia - skus viburcol je to homeopatikum cipky a tie pomozu spi aspon 3-4 hodky vkuse

mrkvicka060
8. jan 2019

@renatka100 moj mladsi syn ma zachvilku rok a do 4mes spaval s jednym, max dvomi zobudeniami. A od 4mes to islo dolu vodou a zacal sa budit kazdu hodinu. Teraz je hore uz kazdu polhodinu. Chce len dojcit. A ja chcem odstavit a vyspat sa. Cez den mu kojenie nechyba, zaspi aj bez toho. Ale noc je strasna.

juliet86
8. jan 2019

skus sa poradit na prosimspinkej.cz

0izidora0
8. jan 2019

Este je mala ,ale mam kamaratku,ktora mala tiez taketo problemy. Aspon ja co som odsledovala- spali do 10-11 rana o 12 mali ranajky o 17 ho uspala na poobedny spanok. Cele zle. Ja taketo nepoznam. Celu noc mi dieta prespalo. Prvy rok jej to muz akceptoval. Rok a pol. Potom prisli neskutocne hadky. On o 22 hod si chcel lahnut. Potreboval sa vyspat ,kedze ma narocnu pracu. Dieta vtedy ozilo a bolo hore aj do 2-3 rana. Trosku by som sa snazila postupne menit rezim dna. Odsledovat si kolko potrebuje poobedneho spanku. Napr ak 3 hodiny dat spat okolo 11 na obed a vecer uz klasicky o 19 tej. Mne v roku spavalo dieta iba raz pocas dna. Potom celu noc potiahlo do rana. Postupne by som prisposobovala dieta na rezim den,noc.

diewcatqoo
8. jan 2019

Nas maly mal nedavno dva roky a nespi. Este nikdy sme neprespali celu noc. Trochu pomohlo, ked som ho v noci prestala kojit - to sa uz nebudil kazdu polhodnu, ale kazde tri hodiny. Nas ale nespava ani cez den 🙄 viem, ako sa citis.. kto nezazil, nepochopi. Som zvedava na rady, ktore dostanes, pretoze my sme skusili uz asi vsetko a bez vysledku.

romiada
8. jan 2019

@angie_l my sme sa vyspali tak cca po 16tom mesiaci ked som maleho odstavila. Okolo toho 11m sme tiez mali take 3h cirkusy doma,ze som myslela ze ma bud zatvoria na psychiatriu alebo otvorim balkon a niekto z nas poleti bez padaka. Moj muz "plakal" od unavy , ja od nervov. Teraz (po odstaveni) spi celu noc. S tym ze ide spat o 22 a o 6,7h je hore 🙈. Inak tie nepokojne noci suviseli tiez so zubami. A este jedna vec: cim viac miesta mal (v manz.posteli) tym horsie...ked je obmedzeny v pohybe v postielke tak je akoby kludnejsi. Spava s takou mojkacou dekou prituleny - bez sa nej nevie kludne ulozit.

jani321
8. jan 2019

@angie_l my máme rok a tiež sa nevyspím. Ako nám začali rásť zúbky (od 6. mesiacov) tak sa pokazil aj spánok. cez deň spí málinko - prechádza na jeden denný spánok, ktorý trvá približne 30 min.- 1 hodinu. a v noci zaspí okolo 20.00 - 21.00 a celú noc sa budí s plačom, asi aj 15 x. A ráno okolo 6.00 - 7.00 je už hore. a niekedy v noci sa zobudí a aj hodinu štvornožkuje po posteli, čo sa jej nechce spať. Chystám sa odstaviť od kojenia, tak uvidím, či sa to aspoň trochu zlepší.
Tiež som zvedavá, čo ti maminky poradia. Ja som skúšala aj umelé mliečko dávať na noc, ale výsledok žiadny, budila sa stále.

cililink1
8. jan 2019

@angie_l Ahoj. Skus niekedy miesto nurofenu/ ak nema teplotu/ natriet tie zubky niecim. Su na to specialne geliky a viem, ze nie je pre take male deti, ale mne raz poradili Mundisal. Nedavala som casto, ale ked som videla, ze bolo velmi zle s dasienkami, naviac mu to zabralo. Nepamatam si presne kolko mal /uz ma 10/, ale zabralo. ten Nurofen stale davat tiez nie je o nic lepsie. Vyskusaj a uvidis. Za to nic nedas. Da sa to dostat v lekarni.

renatka100
8. jan 2019

@cililink1 detske gely mame vsetky vyskusane - dologel - prirodny ciastocne zabera ale ukludni je tam kamilka a propolis, potom su chermicke - kamistad, calgel, mundisal tie zaberaju super a ked je zle ich davame na striedacku

renatka100
8. jan 2019

@jani321 podla mna kojenim to nie je, jam ma na um a tiez sa budi

cawes
8. jan 2019

No ja ta uz vobwc nepotesim maly zacal spavat ked mal 5 rokov
Prvy rok a pol totalna katastrofa napriek prisnemu rezimu. Rano vstaval o 6 bol cely den hore, popbedny spanol od 1.5roka nechcel, vecer chodil o 18:30 do postele a bol najprv do 23 stale hore ticho hore kolotoc, potom od 23 do 2-3spanok a zase hore ticho hore az do 6

cawes
8. jan 2019

Teraz ma 6 ide o 18:30-19:00 do postele a zobudi sa rano o 7 konecne😂

lubina
8. jan 2019

@angie_l tak nase obe dcery boli "nespaci", starsia neprespala celu noc do cca 17 mesiacov, mladsia asi do 15 mes. kazdu chvilu hore. Potom som upravila denne spanie, aj ked boli unavene, nenechala som ich spat dlho cez den a potom sa spanok v noci upravil. V tomto obdobi tiez prestali v noci pit mlieko a tak ten spanok bol uz neprerusovany. Je to narocne, poznam to, bola som totalne nevyspata a ako take zombie, ale aj to prejde 🙂 Drzim palce.

homolca
9. jan 2019

tiez nepotesim..kamoskin chlapec nespal do 5 rokov ani jednu celu noc, a vtedy sa jej nardila dcera...zena nespala 9 rokov...ale schudla 30 kg 😁 moj prvy ma necele dva a chodi spat o 10-11 do rana 7, max 8, cez den nespi vobec, druhy ma polroka a je hore kazdu hodinu v noci, nech robim cokolvek...mam kruhy pod icami po kolena...snad sa o 5 rokov vyspim (niekde v klude na psychiatrii 😂😂😂)

ellieellie
9. jan 2019

Moj sa budieval tak 3-4x za noc, okolo 10 mesiacov sa to zacalo ale stupnovat, budil sa cca kazdych 40 minut. V 11,5 mesiacoch som ho odstavila a odvtedy spi celu noc 12 hodin, max.1x sa zobudi. Davaj spat skor, o 21 je neskoro pre take male dieta, mozno aj preto nespi dobre.

eliska13
11. jan 2019

@angie_l môj bol kľudný, ale okolo toho veku čo píšeš asi pol roka to bolo horšie neplakal, ale veľmi často sa chcel kojit, či dudel ...zuby znášal dobre, ale bol nepokojný pediatrická povedala, že cez deň bol zaujatý a v noci ho to bolelo, tlačilo preto stále chcel jesť, dudlovat
Daj jej pár x Nurofen a uvidíš či sa to zmení, ak to nie je hlad

matovicova
26. dec 2020

Nematen ten nurofen náhodou kofein? To by vela veci vysvetlovalo. Inak sa mi to zda, ze idete neskoro spat. Moj ma 1,5 roka, do postele ide o 20hod, rano vstava medzi 7-8hod, poobede spi 13-15.