Kedy sa zlepší spánok 5-mesačného dieťaťa?

vojtasova
12. júl 2020

Maminky chcem sa opýtať, kedy sa zlepší spánok u bábätiek ? Moj synček bude mať 5 mesiacov áno viem a chápem je ešte malinké a potrebuje cítiť maminu, a že sa tak upokojí.
Kojim + začala som aj pomaličky dávať prikrmy.
Neviem.cez deň spi 3x..niekedy zaspí pekne inokedy mu vypadne dudlik tak ho hľadá neletim k nemu hneď čakám či sa ukľudní sám,keď vidím že nie bežím k nemu mu ho dať spolohujem s dobre je spinká,budí sa aj že má zavrete očká a plače... prečo ? Nevie sa pekne zobudiť...Keď nedám cickuu tak je nepokojný keď už sa napapa buď spinká ďalej... Alebo pomaly otvára očká ale uplakané..strach zo samoty ? Večer ho ukladám okolo 19;45-20:00 .. spinkat
Neviem čo robiť s tým spánkom, a jeho vstávaním.. myslíte že sa naučí ? Že je ešte skoro aby spinkal celu noc alebo trošku dlhšie tých 5-6hodin? Od večera? Cez deň..pospi hodinu 30,40minút ako kedy ale s mrncanim že musím mu ísť dať dudku .. poraďte.. ďakujem.

diewcatqoo
12. júl 2020

Bude mat 5 mesiacov, necakaj od neho zazraky. Niektore deti prespia od narodenia celu noc, niektore zacnu dobre spavat, az ked idu do skoly.
Pozri, moj sa do dvoch rokov budil v noci kazdu hodinu, ak bola dobra noc, tak kazde dve hodiny. Cez den spal 2x po 20 min, od roka nespal cez den vobec. Takze v porovnani s mojim synom ti spi ukazkovo.
Skus najst pricinu, mozno ho boli brusko z toho, ze si zacala davat skoro prikrmy? Mozno spankova regresia? Mozno len chce citit tvoju blizkost? Mozno len je jednoducho taky, ze ma lahky spanok a nic s tym nespravis...
Este raz, je to male dieta, necakaj od neho zazraky, musis sa mu prisposobit. Treba vydrzat

h2
12. júl 2020

@vojtasova Ahoj, z Tvojho príspevku ma zaujalo to "bežím k nemu". Znamená to, že má postieľku niekde ďalej od Teba? Nepomohlo by, keby mal postieľku hneď pri Tvojej posteli?

miiceencoovaa
12. júl 2020

@h2 ja som to pochopila tak, že cez deň, keď spi, tak nie je pri ňom, ale je napr v obývačke 😀

h2
12. júl 2020

@miiceencoovaa Ahá, áno, máš pravdu, to "cez deň" mi nejako uniklo.

biela_sova
12. júl 2020

@vojtasova Ahoj, skus pozriet toto video, mne sa pozdavalo, cerstve maminky v nom najdu vela odpovedi na svoje otazky. Nas maly spal 1.tyzden co svojej postielke, bol stale hore a plakal. Raz sme zaspali pri kojeni u mna v posteli a odvtesy prespi celu noc s 1 kojenim, ale kedze je pri mne ani sa nezobudim a spime dalej. Teraz ma 20mesiacov, ked zaspi, sam sa "odvali" na svoju valendu. Chce to len cas, babatka celu noc hladaju mamu, maju to tak inatinktivne. Ked nemaju hlavicku zaneprazdnenu hladanim, lebo ju maju poruke spinkaju pokojne...teda, ak nemaju iny problem. 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=XaBmGdA-6C4
ivangeline
12. júl 2020

Moja má zlý spanok cez deň. Stále ju trápi trávenie. Malá 5m. Od 6teho sa to má viac a viac zlepšovať. Dúfam v to. Noci sú fajn ale je nastavená na každé 2h prso...a k tomu cez deň. Max 45min po uspani. Ak ju mám na sebe hodinu,tj že po tuhom spánku prejde do ľahkého a cíti ma a kyveme sa...zaspi zas a keď zlozim,tak ďalších 45min... proste,keď príde ten ľahší spánok,nevie sa upokojiť a budí sa hneď..

vojtasova
autor
12. júl 2020

@h2 má ju primne nemáme ju spojenú,ale vedľa nás ju má.☺️

vojtasova
autor
12. júl 2020

Lenže on spinká a hľadá..cicek alebo asi mňa taký je nepokojný ..rozmýšľala som že kúpim ten vrkoč do postieľky aby sa cítil istejšie..plysaciky alebo...niečo veď ja som vedľa neho aj na vidí keď zaspáva...🤔 Zaspáva sám vždy...aj zaspí..keď ma potrebuje a nechce ... zaspať sám som pri ňom aj si ho. Noci zoberiem 2 krát k sebe.

lenkasgt
12. júl 2020

Podla popisu by som povedala ze spi ukazkovo...nerozumiem co tu chces napravat 😀😀

biela_sova
12. júl 2020

@vojtasova hlada Teba 🙂 skus si ho dat na jednu noc pri zaspavani k sebe do postele a uvidis, ci sa mu spinkanie nezlepsi. Ak sa mu zlepsi, potrebuje Ta citit fyzicky pri sebe (vonu, telesne teplo, dych, tlkot srdca...akratka nieco, co zazije len v tesnek blizkosti maminy). Ak ale ostane nepokojny aj pri Tebe v posteli, tak potom mozes patrat do fyzickej pricine nepokoja. Drzim paste

daniel_
Odpoveď bola odstránená
Zobraz