Kedy sa zlepší starostlivosť o náročné bábätko?
Zienky kedy to zacne byt s babatkom lahsie?😭 maly ma 7 mesiacov a ja uz nevladzem psychicky, fyzicky.
Maly je stale upistany, nechce spavat, vnoci je hore kazdu tristvrte hodinu s placom a ja len kojim, uspavam, kojim, uspavam..stale len boj😭 Vobec ma tie dni netesia a stale len cakam kedy to prejde.
No prejdu koliky, zacne bolievat brusko z prikrmov. Prejde reflux, zacnu ist zuby.. jedno prejde, zacne ine, horsie.. nechce spavat v kociku a ani v autosedacke. Nikam sa nevien z domu vzdialit aby to nebolo stresujuce..
Ako ste to pri narocnych babatkach zvladali vy a kedy ste si tu matersku zacali aj uzivat?
@mandarinka555 mat tvpje problemy😆 a mimochodom obaja mame horsie noci a obaja spolu zaciname odzaciatku s prikrmami..si predstav😀 uhol pohladu..
Mozno ked prestanes zbytocne rypat do veci do ktorych Ta nic, budu Ta mat ludia radsej🙂 ale dakujem za radu k veci
Len si užívaj. Túto diskusiu si ulož a vytiahni o 14 rokov a uvidíš, že toto bolo vlastne krásne obdobie. Teraz mi neuveríš, ale neskôr pochopíš.
Za mňa najkrajšie obdobie je 2-6 rokov. Vtedy sú deti najmilšie. Aj keď obdobie vzdoru dá zabrať, stále je to najkrajšie obdobie. Bude len horšie 🙊😄
@gov ono to nie je niekedy také jednoduché, ak napríklad kojené dieťa odmieta fľašu, to len tak na okraj 😀
Užili sme si presne koliky, reflux, príkrmy začal v poriadku, ale na veľa vecí reagoval a bolesti bruška sme riešili do 9/10 mesiacov. Spať v kočíku/nosiči nechcel - až okolo roka prvýkrát zaspal vonku. Pre mňa sa to zlepšilo v 8 mesiaci keď už pekne samostatne sedel a vydržal vonku na prechádzke, stále to bolo náročné, ale aspoň som sa dostala každý deň na čerstvý vzduch, to mi brutálne pomohlo. Bruško a tieto problémy okolo 10teho mesiaca, potom sme mali operáciu, takže dlho sme si to neužili. A spánok sa zlepšil okolo roka 😂 aj keď normalne neviem, či sa aj zlepšil, alebo sme si len zvykli. Ale v 13. mesiaci prešiel na 1 spánok, a až na obdobia zubov, vzdoruQ, separačky atď to bolo skvelé oproti prvému roku. Ak by si sa potrebovala len vyrozprávať, kľudne mi napíš
Stale to bude boj
Pockaj ked zscne lozit stavat chodit , pockaj ked pride obdobie ja ja ja a nie nie nie, mozes sa poskladat decko ta bude mat na haku, ked sa ti zacne hadzat o zem s hysterickym vreskotom
Sople, ochorenia, skolka, kazdy druhy tyzden dieta chore, grcajuce,hnackujuce
Neustaly strach o dieta
Uprimne ja som uz takto niekolko rokov v strese a je to denno denny boj
Toto vsetko ma len utrdilo v mojom presvedceni mat len jedno dieta
Tak nezakladaj verejnú diskusiu, uľaví sa ti🙈
No úprimne moja malá má takmer 3 roky a poviem Ti, že doteraz to neprešlo. Bola problematické bábätko (koliky, reflux, nespavec, antikočíková, stále na mne, nejedák, nezahrá sa sama atď), pretrváva to doteraz. Niektoré veci zmizli, niektoré sa zlepšili a iné pribudli. Rodičovskú som si doteraz nezačala užívať, ale spánok sa nám zlepšil minulý mesiac, keď som pomaly a citlivo konečne malú odstavila od prsa. Je to naozaj náročné, chápem Ťa veľmi dobre, ale hlavu hore, nebude to trvať večne. Každé dieťa je iné, moja je vysoko citlivé dieťa, tak to dáva zabrať, ale určite to tak nebude navždy.
Neviem ale u nas cca 1,5-2roky zacalo byt lepsie. Zas potom ako isli do skolky 3-4rocne to boli nonstop choroby.
Ano ako pises prv koliky. Reflux. Toto preslo zubky. Toto preslo tak choroby. Vzdy nieco.
Ja som si myslela ze prvy je narocny. Ano bol. No aspon par svetlych dni bolo.
Potom prislo druhe-dcera a ona bola vyse roka urevana. Ci bolo dobre ci zle. Furt umrncana urevana.
@dzulli1980 presne 🤣🤣🤣
@maryetta jsi uzasna
Ahoj, moje prve dieta bolo ako tvoje, vyrazne sa polepsilo v roku a pol, a od dvoch rokov uz super. Aj ked narocne dieta je proste narocne stale
Hlavne bacha,dieta tvoju frustraciu citi a bude 2x tam nervozne...viem o com hovorim..daj sa do kludu, je to normalne, povedz si ze nie si jedina, bude aj lepsie...moje dieta do roka nechcelo byt same, sice dobre spalo ale jedlo- nejedlik, stale na ruky inak rev....po roku ako zacala sama chodit ,uz lepsie a v 2r super uz samostatne..
Ale tam zas zacinaju vzdory, takze uplne easy to nebude nikdy, hold si mama a to k tomu patri, ten cloviecik sa sam nevychova...ber to tak, se on rozpravat nevie, tak nespokojnost vyhadruje placom
Sleduj Dominiku Staru na insta, ma narocnu druhu, Izabelku , furt place, na ruky atd.... navyse boli teraz furt chore deticky a dava to ako pani..mozno ti to pomoze vidiet,ze v tom nie su sama .
Sleduj Dominiku Staru na insta, ma narocnu druhu, Izabelku , furt place, na ruky atd.... navyse boli teraz furt chore deticky a dava to ako pani..mozno ti to pomoze vidiet,ze v tom nie su sama .
@katrin21 dominika stará je prototyp osoby z ktorej sa podľa mňa zblázniš, keď ju budeš sledovať.. ráno o piatej navarené, pilatesik, namalovaná vysáva o osmej a tancuje pri tom.. prosím, naozaj si myslíte, že ma takéto dni? To je len krásne pre kameru, aby potom ponahadzovala veci, čo si cez jej kódy ľudia pokúpia - je to biznis.. každá jedna z nás je frustrovaná a unavená a tieto toxické profily “dáva to ako pani” akurát tak ženy demotivujú.
@katrin21 dava to ako pani? Pani na fakovom instagrame.
@katrin21 dava to ako pani? Pani na fakovom instagrame.
@hederamonstera prosim ta, preco fakovy...sledujes ju? Dava realitu bez prikras, prebdene noci, kruhy pod ocami... je to nastaveni sa... da sa to...
@katrin21 dominika stará je prototyp osoby z ktorej sa podľa mňa zblázniš, keď ju budeš sledovať.. ráno o piatej navarené, pilatesik, namalovaná vysáva o osmej a tancuje pri tom.. prosím, naozaj si myslíte, že ma takéto dni? To je len krásne pre kameru, aby potom ponahadzovala veci, čo si cez jej kódy ľudia pokúpia - je to biznis.. každá jedna z nás je frustrovaná a unavená a tieto toxické profily “dáva to ako pani” akurát tak ženy demotivujú.
@andrea2323 takto.... bol to priklad,ako sa da s pozitivnym pristupom fungovat, ked funguje aj manzel hlavne...
Velmi jej pomaha...ja nepisem,ze sa ma s nou niekto porovnavat, ale su veci,ktirymi sa da inspirovat. Ale ona je typ obetavej mamy, ja sama taka ako ona napr.nie som ,ale paci sa mi jej pristup ,aj ked u mna nehrozi ist behat a mat o 8.rano navarene ani keby mi deti vstavalo o 5 ,ako jej....opat hovorim, je tak natavena,jednoduche to nema ale je silne veriaca a to jej velmi pomaha...ona vela cerpa zo svojej rodiny, je ina ako vela inych zien a aj ked insta realita je vzdy tak max.50 reality, u nej mi to pride take,ze nehra sa na nic... a samozrejme,zaraba prelinkami mohita atd...ale to vela zien .
Bol to len priklad toho, ze su aj ine zeny,co maju narocne deti...
Môj bol tiež takýto a nakoniec mal alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Skús vylúčiť.
Skús mu dať nurofen, ak ho bolia zuby nech aspoň v kľude spí a vylúčiť gastro.
Sme v tom spolu a momentálne 🫂 prvú dcéru som mala za odmenu, teraz mám 5 mesačného synčeka a úplne ťa chápem, tiež to mám s ním ťažké. Nebudem ti písať, že z toho vyrastú a budeme spomínať, ako niektoré vyššie. Chceš vedieť čo robiť tu a teraz, nie o 20 rokov. Ja to volám zotrvačnosť, idem zo dňa na deň. Ťažko je užívať si materskú, kým bábätko vkuse mrnčí, ani Boh nezná prečo. Držme si palce, zvládneme toto obdobie ✊
Ahoj,ak chces kludne napis, vypocujem ta. Viem ake to je, mne maximalne pomahal manzel aj mamina ale on bol hrozne narocny do roku a pol. Spavala som prerusovane 2-4 hod denne, a napriek pomoci som si to nedokazala uzit. Uplne ta chapem, je to tazke. Kto nezazil to nema sancu pochopit. A porovnavat sa z nejakymi insta celebritkami nema zmysel.
A mozu ti tu pisat ostatni ze byt mamou je tazke, mam v okoli vela deti co prespia celu noc, su spokojne kde dieta polozia (teraz mam druhe take a neni to pristupom, je to v tych detoch), kto nezazil narocne dieta nevie co pise. Ale zlepsi sa to fakt. Starsi je stale narocny ale odkedy rozprava da sa s tym pracovat s tymi tazkymi chvilami. A v dvoch rokoch aj spat zacal super (samozrejme noc mi prespi len ojedinele, ale uz ho netreba natriasat atd)

@andrea2323 ano ano..striedam olivovy a repkovy babylove