Kedy si má dieťa začať zvykať na nočník?

nasta197
27. nov 2011

mamičky kedy je najlepší čas na to aby si dieťatko začalo zvykať na nočník??

jaduska
27. nov 2011

skús si pozrieť odpovede tuto:
https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/kedy-zacat-ucit-dieta-na-nocnik/

je tu veľa tém o nočníkovaní, len si daj do vyhľadávača nočník a máš postarané o čítanie na celú noc 😉

eveh
27. nov 2011

asi ked dieta zacina sediet, samozrejme nenutit ho do toho, ja so zacinala tak od pol roka len tak si tam sem tam posedel a to co sme tam potom nasli sme volali bomba 🙂 kup nejaky vesely nocnik, bude tam rad 🙂 ved co sa za mladi naucis....🙂

anjelicek26
27. nov 2011

@nasta197 - ked dietatko zacne davat signaly, kedy cika, kaka, vie to verbalne prejavit a to v predstihu a pockat, kym ten nocnik prinesies. Najskor okolo 1,5 roka. Vsetko ostatne je hlupost, odchytavanie, tvrdy trening, stres pre dieta a matku :( Nehody mavaju tieto deti rovnako dlho, ako deti, co v tom 1,5 roku zacinali. Takze to dieta "skor" bez plienok bude maximalne o mesiac-dva.

Nic neunahluj. Tvoj syncek svoj zvierac este nekontroluje. Pokial ma pravidelnu stolicu - napr. rano - mozes ho tam posadit, mozno sa mu v tej polohe bude lepsie kakat. Ale nic viac.

Dat dieta na nocnik, oblozit hrackami a cakat, kym pusti - no ono nepusti, cika priemerne kazdych 30 minut, tak je to len o case, kedy sa vycika, nie o "umysle". Da sa to. Ale co tym ziskas? Velke kulove. Dieta bude brat sedenie na nocniku ako hru. Cikat do plienky bude tak ci tak, pokial ho na nocnik neposadis.

No ja som velmi proti tomuto, moja dcerka bola skoro bez plienok - 20 mesacna cez den a aj v noci - behom tyzdna sme to zvladli, ziaden trening nebol potrebny. Predbehli sme kopu mamin, co davali na nocnik svoje MIMINKA. U syna to neplanujem inak spravit. Mame CASU a CASU.

danu
28. nov 2011

@nasta197 opytaj sa v teme na ktoru ti dala link jaduska